Hava Durumu

Sibel Tüzün: Kalın kabuk veya teflonlular da var..

Yazının Giriş Tarihi: 01.02.2015 08:31
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.02.2015 08:31
Cüce şubatın ilk pazar gününden merhaba sevgili okurlarım.. Uluslararası önemli bir müzik etkinliği olan Eurovision Şarkı Yarışması’na artık katılmıyoruz ama geçmiş yıllardaki final geceleri anılarımızda.
Yarışmadan günler önce medyada görüşler yansıtılır, tartışılır ve o gece de kentlerde sosyal yaşam adeta dururdu. Çünkü büyük bir kesim TV ekranları karşısında yarışmayı ve ülkemizi temsil eden sanatçının göstereceği performansını heyecanla beklerdi.
Başarılı yorumcumuz Sibel Tüzün, geçenlerde ünlü radyocu Michael Kuyucu ile bu konuda bir söyleşi yaptı.   
Ülkemizi 2006 yılında ‘Süperstar’ adlı şarkısı ile Eurovision Şarkı Yarışmasın’da temsil eden Sibel Tüzün, bugüne kadar Eurovision ile ilgili kendisine yöneltilen sorulara yanıt vermekten kaçınırken, yarışma ile ilgili ilginç ayrıntılar verdi.  Tüzün, yarışmaya kesinlikle katılmak istemediğini ve sonrasında da katılmış olmaktan pişmanlık duyduğunu söylerken, Eurovision Şarkı Yarışması’na kesinlikle bir İngilizce şarkı ile katılması gerektiğini söyledi. 
Ünlü sanatçı, Süperstar adlı şarkısını İngilizce seslendirmek istediğini ve bunun son güne kadar mücadelesini yaptığını ama TRT’nin kesinlikle taviz vermediğini söylerken iki yıldır Türkiye’nin Eurovision Şarkı Yarışması’na katılmamasını ise eleştirdi.
TRT’den yarışma önerisi alınca ilk duygusunun olumsuz olduğunu ve kesinlikle katılmak istemediğini söyleyen Tüzün, şunları anlattı: 
“TRT’den aradılar ve Eurovision’a katılmamı istediler. Önce kabul etmedim. Hemen toplantı yapmak istediklerini söylediler. Ertesi gün sabah 08:30’da toplantı yaptık. Ben istemedim başta, hiç gerek yoktu kariyerimde öyle bir şeye. Hayatım boyunca çok majör dikkat çeken işlerde olmaktan zevk almadım. Eurovision’da çok dikkat çekiyorsun, çok hedef tahtası oluyorsun. Ben kabuğu kalın kadın değilim. Bazıları ya kabuğu kalındır ya da teflondur hopp üstlerinden geçer gider. Ben hiç birine uygun değilim. Çok duygusalım ve her söylenen şey bende iz bırakır. Ben kendi müziğimi yapayım diye düşünürken hayat beni buraya çekti. Eurovision’da öyle oldu. Bir şekilde ikna oldum ve girdim. Şarkılarımı ben İngilizce hazırladım, çünkü onları İngilizce seslendirmek istedim. Daha sonra TRT ısrar edince onları Türkçeleştirdim. 
Yarışmaya katıldığıma da pişmanım. Niye ilk duygumu dinlemedim diye kafamı duvarlara vurdum. 9 yıl olmuş, dün gibi hatırlıyorum. O sahnedeki koreografide sırtı dönük şekilde başlıyordum, o sahneye döndüğüm anı hiç unutmadım. Herhalde hiç silinmeyecek. O bayraklar, fanlar, ışıklar havada asılı bir an benim için. O Türk bayraklarının dalgalanması başka bir duygu yaratıyor insana. Bu yarışmaya ülkemizin tekrar katılımı gerekir.” 

Yeni çıkan kitaplar

UNUTULMAYAN FUTBOLCU

İletişim Yayınları tarafından çıkarılan ‘Vefa’nın Galip’i isimli kitap Fethi Aytuna tarafından hazırlandı. 
Kitap, 1950/60’lı yıllarda İstanbul’un köklü kulüplerinden Vefa’da futbol oynayan ve ülkemizin önemli sporcuları arasında yer alan Galip Haktanır’ı anlatıyor. Milli takımda da futbol oynayan Galip Haktanır ‘Kör Galip’ lakabıyla ünlenmiş ve oynadığı estetik futboluyla sporseverlerin gönüllerinde yer etmişti. İlginç kitapta o yılların futbol dünyasına de yer verilirken İstanbul hayatı da anlatılıyor. Futbola meraklı okurlar için ilginç bir eser..”

ALIŞVERİŞKOLİK

Psikiyatri Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Barış Önen Ünsalver, alışveriş yapan tarafın daha çok kadınlar olduğu bilinse de erkeklerin de en az karşı cins kadar alışverişe zaman ayırdığını vurguluyor..
‘Alışverişkolik’ kitabını yazan Dr. Ünsalver, kadınların alışveriş yapmaktan keyif aldıklarını dile getirmekten çekinmediklerini, erkeklerin ise alışverişi gereksinim ve koleksiyon amaçlı yaptıklarını ifade ediyor. Detaylı bir inceleme..

Nilüfer’de uluslararası bir yanışma

Nilüfer Bld. 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle Anadolu Karikatürcüler Derneğiyle birlikte  Uluslararası Karikatür Yarışması düzenliyor. 
Yıkıcı etkisiyle savaşın tüm taraflarını derinden etkileyen, yaklaşık 500 bin askerin öldüğü, gündüz savaşan, geceleri siperlerden birbirine sigara atan askerlerin hikayelerinin yer aldığı, sömürge karşıtlığının arttığı Çanakkale Savaşı’nın 100. yılında düzenlenen yarışmanın konusu ‘Savaş ve Barış’.  
Son katılım tarihi 3 Mart olan yarışma amatör ve profesyonel tüm katılımcılara açık ve ‘Savaş ve Barış’ı anlatan her eser değerlendirilecek.
Anadolu Karikatürcüler Derneği Bşk.Ahmet Aykanat, Mehmet Kahraman, Cüneyt Şenyavaş, Kemal Akkoç, Halit Kurtulmuş ve Nilüfer Bld.’nden 2 temsilcinin     yer alacağı jüri 9 Mart 2015 Pazartesi toplanıp değerlendirme     yapacak.
Yarışmada birinciye 1000, 2.’ye 700, 3. ye 500 dolar, mansiyon alanlara da 100’er dolar ödül ve plaket verilecek. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.