Hava Durumu

Sevgililer Günü’nde en sinir bozucu şey ne?..

Yazının Giriş Tarihi: 08.02.2015 07:40
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.02.2015 07:40
Mutlu pazarlar.. 14 Şubat geliyor. Az kaldı.. Her yıl 14 Şubat Sevgililer Günü göz açıp kapayıncaya kadar gelirken kimi, her yerin kalpler, çiçekler ve benzeri süslemelerden geçilmemesine sinir oluyor, kimi de Sevgililer Günü’nü tüketim odaklı bulduğu için hediye alıp vermeyi reddediyor. 
Ama şu kesin ki sevgiliniz veya eşiniz varsa Sevgililer Günü telaşından kurtulmak o kadar da kolay değil. 
Peki siz Sevgililer Günü’nde en çok neye sinir oluyorsunuz? 

Bu konuda yapılan yapılan bir anketten ilginç yanıtlar alınırken Sevgililer Günü’nde sinir bozucu şeyleri ortaya çıkardı. 
Toplam 5.417 kadın ve erkeğin cevapladığı anketin sonuçları şöyle:
***
Sevgililer Günü’nün önemsiz / tüketim amaçlı olması ve insanların yine de bugünü kutluyor olması. (1294 kişi):
Ankete katılanların yüzde 27’si Sevgililer Günü’nü önemsiz veya tüketim amaçlı bulduğunu ama buna rağmen etrafındakilerin bu günü kutlamasına sinir olduğunu söyledi. Sevgililer Günü’nde her yıl dünya çapında yaşanan tüketim çılgınlığını ve bu günü unutmak/kutlamamak yüzünden ayrılma noktasına gelen sevgililerin çokluğunu da düşünürseniz, haksız da sayılmazlar.
Her yerin kırmızı kalpler, peluş ayılar ve kırmızı güllerle dolması: (1110 kişi)
İkinci en çok sinir olunan şey, her yerin kırmızı güller, kalpler ve sevimli peluş ayıcıklardan geçilmemesi. Biraz yaratıcı olunsa erkekler de güllü, kalpli ve ayıcıklı hediye paketleriyle sokaklarda boy gösterme zahmetinden kurtulur.
Sevgililer Günü planını ballandıra ballandıra anlatan arkadaş modeli. (1117 kişi):
Olan var, olmayan var. Bir Sevgililer Günü’nde siz yalnızken sevgilisinin aldığı sürpriz hediyeleri, yaptıkları/yapacakları yemek-kutlama organizasyonunu ballandıra ballandıra anlatan bir kankadan daha kötü ne olabilir ki? 
“Sevgilime ne hediye alsam?” diye kara kara düşünmek (759 kişi):
Sevgililer Günü’nün en zor yanı sevgiliye ne alacağım derdi. Eh, ne de olsa yılbaşı, doğum günü, yıldönümü derken alacağınızı zaten almış oluyorsunuz. Parfüm, çiçek, çikolata, bluz/gömlek, saat derken alınabileceklerin de sonuna geliniyor.
Sevgililer Günü’nü önemsiz ya da tüketim amaçlı diye eleştiren. (436 kişi):
Ankette Sevgililer Günü’nü eleştirenlere sinir olanlar da var. Bu kişiler hayatları boyunca Sevgililer Günü’nde hiç yalnız kalmamış herhalde. Sevgiliniz varsa çeşitli anımsatmalar sonucu zaten gidip paşa paşa alıyorsunuz çam sakızı da olsa hediyenizi. Ama sevgilisi olup da yine de almam diyorsa, onun derdi bizlere düşmez. 
Bırakalım sevgilisi düşünsün, gerekli ayarı zaten o verir; değil mi?
Sevgisiz kalmayın efendim.. (kızlar soruyor com sitesinden)

***

LİONS'TAN AŞK ŞARKILARI

Ata Lions Kulübü ev sahipliğinde Lions Türk Sanat Müziği Korosu ve BM İyi Niyet Elçisi Ersin Faikzade’nin katılımıyla 13 Şubat Cuma günü gecesi Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Sarayı’nda ‘Sevgililer Günü Aşk Şarkıları’ konseri var..
Konser geliri Alzheimer Yaşlı Bakımevi’ne bağışlanacak.
Bu anlamlı müzik etkinliğinde orkestrayı şef Rüştü Şentürk yönetecek. Gecenin sunucusu ise Nazan Derya olacak..
Kulüp Başkanı Handan Meriç ve Lions Federasyon Başkanı Nejat Yahya Sevgililer Günü’nden bir gece önceki bu anlamlı konserin eksiksiz geçmesi için güzel bir organizasyon yaptılar..
Konseri izlemek isteyen müzikseverler, aynı gün Merinos AKKM gişesinden de biletlerini alabilecekler.

***

YENİ ÇIKAN KİTAPLAR

NEŞTER VE MADALYA:Yazar Kemal Ateş uzun süren bir araştırma sonucu 1948 Londra ve 1960 Roma Olimpiyatları’nda şampiyonluklar kazanan güreşçilerimizi anlatan ‘Neşter ve Madalya’ isimli kitabını çıkardı. İlginç araştırma, Destek Yayınevi tarafından hazırlandı. Kitapta, Kızılçullu Köy Enstitüsü mezunu olan öğretmen ve ünlü sporcu Ahmet Bilekde geniş şekilde tanıtılıyor. Ata sporumuz güreş meraklısı okurların kitaplıklarında bulunması gereken bir eser..  
..
PİNOKYO:Carlo Callodi’nin ilk kez 1983 yılında yayınlanan eseri dünyaca ünlü bir çocuk klasiği.. İtalyan çizer Carlo Chiostri’nin çizimleri ve İtalyanca aslından çevrilip hazırlanan eserde ünlü roman kahramanı Pinokyo’yu sürprizleriyle ,tüm karakterleriyle ve ilginç serüvenleriyle okuma imkanı var.
Pinokyo, Kırmızı Kedi Yayınları tarafından özenle hazırlandı.

***

GÜZEL SÖZLER

-“Takdir ediliyorsan değil, taklit ediliyorsan başarmışsın demektir..”...
-“Denizleri seviyorsan, dalgaları da seveceksin. Sevilmek istiyorsan, önce sevmeyi bileceksin. Uçmayı seviyorsan düşmeyi de bileceksin..” Salome’ye Mektuplar’dan 
-“Bir siyasetçi gelecek seçimleri, bir devlet adamı ise hep gelecek kuşakları düşünür.”F. CLARKE
-“Bunaldığın olaylar ve zamanlarda dua ediyorsan, iyi günlerinde de dua etmeyi asla unutma.”Halil CİBRAN 
(Teşekkürler Erol GÜRÇAY)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.