Hava Durumu

Setbaşı Köprüsü’nün altı çöplük oldu..

Yazının Giriş Tarihi: 22.02.2016 07:29
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.02.2016 07:29
“Geçenlerde misafirlerimle Setbaşı Mahfel Kıraathanesi’nde birer kahve içelim dedik.
Dedik ama, kentimizi marka şehir yapacağız diyenleri anımsarken sorumsuz yurttaşlarımızın çevreyi ne kadar ciddiye alıp kirlettiklerini gördük ve doğrusu üzüldük.
Setbaşı Köprüsü’nden geçen yerli-yabancı her turistin çok net görebildiği çöp yığınlarından fotoğraflar çektim. Köşenizden sayın ilgilileri uyarmak istiyorum. 



Setbaşı Köprüsü’nden bakınca Mahfel’in güneyinde dere tarafındaki otoparktan atılan çöp, plastik şişe ve poşetler o güzelim dere kenarını süsleyen ağaçları ve diplerindeki yeşilliği gölgeliyor, insanın içi burkuluyor.
Kuzeydeki Setbaşı Sineması’nın hemen arkasındaki, Büyükşehir Bld. Şehir Kütüphanesi karşısındaki çirkin görüntüler de Tarihi Setbaşı Köprüsü’nden geçenlerin dikkatinden kaçmıyor.
Mahfel tarafı Yıldırım, Setbaşı Sineması tarafı da Osmangazi Bld. sorumluluk alanında olan Gökdere ile tarihi köprü altına acaba kim sahip çıkacak? Her iki belediyenin alan ve saha temizliği kontrolörleri nerede?. 
Ayrıca bu çöpler zabıtalarca kontrol edildiğinde kimlerin attığı açıkça ortaya çıkabilir ve cezai işlem yapılabilir.
Çevre temizliğine duyarsız kalanlara hadlerinin bildirilmesi gerekir.”
Saygılarımla..”
N.ŞENGÜL

Nilüfer, Sedir Sokak’a dikkat


“Nilüfer, Barış Mh. Ataevler bölgesindeki Adalet Kent köşesinde (Verem Savaşı Derneği karşısı) bulunan Sedir Sokak tabelası sokağımızı göstereceğine tam aksi yönü gösteriyor.
Sokak tabelasının asılı olduğu direk herhalde yerinden oynamış ve dönmüş olmalı ki Sedir Sokak’ta adres arayan yabancılar karmaşık bir durumla karşılaşıyorlar.
Nilüfer Belediyesi’ndeki ilgili birimde görevli sayın yöneticilerin dikkatine sunar, gereken düzeltmenin yapılmasını dileriz.”
Zerrin DEĞER

Mihraplı Parkımız için Allah razı olsun


“Avrupa’daki birçok ülkeyi gezdim. Avrupa’daki çeşitli kentlerde bisiklet yolları yaya yollarından bağımsız olarak yapılıyor. Bu yollarda da böyle, parklarda da böyle.  
Hafta sonu ailece Mihraplı Parkı’na gittik.. Böyle muhteşem ve çok yönlü bir eseri Bursamız’a kazandıran değerli yöneticilerimizden Allah razı olsun. 
Ne var ki bisikletlilerin sayısı o gün çoktu. Çoğu da kuralları hiçe sayarak yayalar arasından son derece hızla geçiyordu. 
Minik bebeğimiz ve hatta kendimiz kural tanımaz bir bisikletlinin yarattığı çarpma tehlikesi ile karşılaştık. 
Mihraplı Parkı çok geniş. Burası hem yayalara hem de bisikletlilere yeter de artar. 
Yapılması gereken tek şey bisikletliler ile yayaların yollarını ayırmak ve bunların kendi yollarını kullandıklarından emin olmaktır. 
Parkımıza yeni bir bisiklet parkuru yapılması konusunda yatırım yapılabilirse olası kazaların önüne geçilir, herkes özgürce bisikletine biner, dileyen de huzurla yürüyüş yapar. 
Konuyu sayın ilgililere sunmak istiyorum. Umarım dikkate alınır.”
Selçuk KILIÇ
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.