Hava Durumu

'Şemsiyeli Kız'da sanki bir tuzak var, dikkat!

Yazının Giriş Tarihi: 09.04.2015 08:31
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.04.2015 08:31
"Cumhuriyet Caddesi'nin tam girişinde tramvay ilk durağının olduğu bölgede bir süredir yeni bir çalışma başlatılmıştı. 
Yeni konulan 'Şemsiyeli Kız' heykeli zeminin çevresindeki mermerlerin daha birkaç hafta bile geçmeden kırıldığını görünce inanın şaşkınlığımı gizleyemedim. 



Neden yaptığımız işleri en kötü senaryoya göre tasarlayamıyoruz? Bu kırılan mermerlerin altında sanırım havuz var ve muhtemelen şemsiyenin üzerinden su dökülerek yağmur yağması öngörülmüş olmalı. 
Vatandaşlar 'Şemsiyeli Kız'ı seyrederken bu çukura düşebilir. Ve belki de oradan geçerken farkında olmadan kırılan mermerin boşlukta kalan noktasına basarak yere yuvarlanabilirler.. Çünkü resmin bir tuzak gibi..
Oysa buraya döşenmiş bulunan mermerlerin bastığı yüzeylerin daha dolu olması, ömrünü artırabilir ve daha güvenli olabilirdi.. 
Ayrıca bu çevrede bazı yağmur suyu giderleri kapatıldı ama kapatılma işlemi betonla gelişigüzel bir şekilde yapıldı ve çok çirkin, yamalı bir görüntü meydana geldi.. 
Yerdeki taşların akışına uygun yeni taşlar döşense idi bu bölgede güzel bir bütünlük sağlanırdı. Daha özenli çalışılması kent estetiğine pek tabiidir ki olumlu yansıyacaktır. Saygılarımı sunarım.." -  Müh.Mehmet T.

Araçlar durağa dalmadan önlem

"Köşenize gönderdiğim bu iletimi durum düzelene kadar paylaşmaktan vazgeçmeyeceğim. Sayın ilgililere de gönderdim. Ama henüz bir gelişme yok. 
Acaba birkaç kişinin daha ölmesi mi bekleniyor? 
Konu şu: 
İşim gereği İzmir yolu üzerindeki Küçük Sanayi'de bulunan Metro Market önündeki BOİ durağını kullanıyorum. 
Bu durakta geçen yıllar içinde meydana gelen bir kaza sonucu birkaç vatandaşımızı kaybetmiştik. 
Bu acı olay sanırım çabuk unutuldu.. Çünkü ateş düştüğü yeri yakıyor.. 
Bu kazanın sebebi, aşırı hızla seyreden bir araç direksiyon hakimiyetini yitirince durağa dalmıştı.. 
Dün (3 Nisan) öğle vakti aynı yerde ve aynı durum yine söz konusuydu. Kendini bilmez iki araç sürücüsü anayolda rampa aşağı resmen yarışıyordu. 
Atevler metro istasyonunda hız radarı var. Oradan geçerken araçlar yavaşlıyor. Fakat asıl hız tutkusu bu noktadan sonra başlıyor. 
Radarın bulunduğu noktayı geçen bazı sürücüler birden gaza yükleniyor. Her an burada yine bir kaza meydana gelecek ve araçlar durağa dalacak diye korkuyorum. 
Ayrıca, durağın hemen bitişinde metro istasyonu çıkışı da var. 
Yani tehlike ikiye katlanıyor. 
Bir vatandaş olarak bu korkuyu yaşamak ve diğer yayaların da otobüs durağında bekleyenlerin de  bu korkuları yaşamalarını istemiyorum. 
Köşenizden sayın ilgililere bir kez daha sesleniyorum. 
Söz konusu durakta yeni facialar yaşanılmadan çok acil olarak belirttiğim radarı bu durağın önüne kadar çekin. Çok rica ediyorum. 
Belki de bu vesileyle olası bazı kazalar meydana gelmeden nice canların kurtulmasını sağlarız.. 
Peşin teşekkürlerimi sunarım. Saygılarımla.."
Kenan MUTLU

O kavşakta trafik karmaşası yaşanıyor

"Sayın Trafik yetkililerine. 
Mudanya Yolu, Esentepe-Bağlarbaşı kavşağı trafik ışıklarında, Mudanya-Bursa yönünde, özellikle Mudanya minibüsleri, yeşil halk otobüsleri, FSM Bulvarı dönüş şeridine giriyorlar.
Trafik ışıklarında o anda durunca, bu kez Fatih Sultan Mehmet Bulvarı girişi haksız yere kapanıyor, trafik akmıyor ve adeta bir büyük bir karmaşa yaşanıyor...
Sinyalizasyonda yeşil ışık yanınca da, kavşağa en sağdan girerek, kavşak içinde en sol şeride geçip, Mudanya yönüne dönüyorlar..
Sürüş kurallarına aykırı olan bu davranış, trafiği aksatıyor ve kaza risklerini de beraberinde getiriyor.
Esentepe-Bağlarbaşı kacşağındaki trafik ışıklarına güvenlik kamerası konularak, cezai yaptırım uygulanması duyarsız bazı sürücülerin yarattığı bu tür ihlaleri önler. Kurallara uyularak da orada trafiğin normal akışa dönmesini sağlanabilir.
Sayın ilgililerin dikkatlerine sunar gerekli önlemlerin alınmasını rica ederim. Saygılarımla.."
Dr. Sinan GÜLTEKİ

Yaya üstgeçidi tabyası sallanıyor

"Yeni Yalova yolu üzerinde Tofaş Otomobil Fabrikası ile As Merkez arasında bulunan ve karşıdan karşıya geçmek isteyen yayaların güvenliğini sağlayan üstgeçidin tabanını oluşturan tabyalar yayaların yürümesi sırasında devamlı ve korkutan şekilde sallanıyor. 
Yanlarında Büyükşehir Belediyesi yazısı ve amblemi bulunan yaya üstgeçidinde sanki çökecek gibi bir hal almış durumdaki tabyaların kontrol edilip gerekli bakım ve onarımın acilen yapılması gerekiyor.
Saygılarımla.."
Erdinç ÇAĞIRAN
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.