Hava Durumu

Şehit Mehmet kabri yedi aydır ilgi bekliyor!..

Yazının Giriş Tarihi: 24.03.2015 08:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.03.2015 08:02
“Duyarlılık gösterip, bir süre önce köşenizde yayınlamış olduğunuz ‘Üç Şehit Mehmet kabri vardı, şimdi ikisi kaldı’ başlıklı yakınmalarıma ilgililerden maalesef bir yanıt gönderilmedi..
Yakınmama konu olan Hürriyet semti Ziraat eski Okulu bahçesindeki Şehit Mehmet kabrinin üzerinden yürüyüş yolu geçirilmesi ve bu duyarsızlığın düzeltilmesi ile ilgili olarak yetkililerce (7 aydır) henüz bir işlem yapılmadığını acı ve üzüntüler hissederek tekrar köşenizde gündeme getirmeniz ricası ile size hatırlatma gereği duydum.



18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 100. yıldönümünü yad ettiğimiz bugünlerde, 56. Tümen, 173. Alay’dan İstiklal Savaşı Şehidimiz Mehmet 8, Temmuz 1920’de hayatının baharında vatan uğruna can vermiş. 
Şehidimize minnetle Fatiha okumamız gerekirken, kabri üzerinde yürüyüş parkuru inşa eden zihniyeti kınıyorum. 
Bölgemizde üç ayrı Şehit Mehmet mezarı vardı. Ama biri böylece yok edildi. Kabrin hiç olmazsa biraz daha geriye nakledilmesi gerekirdi. 



Bu duyarsız davranışın ivedilikle düzeltilmesi, şehidimize hak ettiği itibarının iade edilmesi, kabrinin onarılıp uğruna can verdiği şanlı Türk bayrağımızın tekrar başucuna dikilmesi için yetkilileri göreve davet ediyorum.
Mehmetçik vurulduğu zaman değil, unutulduğu zaman ölür!
Ziraat eski Okulu önünde bulunan bahçedeki Şehit Mehmet’e ait kabrin yok edilmeden önce çekilen fotoğraflarını ekte gönderiyorum.” - Adının açıklanmasını istemeyen duyarlı bir bölge sakini

Bütüncül bir planlama şart

“Geçenlerde köşenizde duyurduğunuz ve öğrencilerin çektiği ‘6-18’ adlı belgesel filmi https://www.youtube.com     adresinden izledim.. 
Filmde öğrencilerin okul bittikten sonra Küçük Sanayi duraklarında saatlerce beklediği vurgulanmıştı. Bu ve benzeri konular defalarca köşenizde gündeme geldi. Hatta okul ve hastane gibi yerlerde ticari üniteler dışında oturacak yer yok diye de ifade edilmiş, ilgililere çağrılar yapılmıştı.  
Ama bu anlayış değişmedi. Aktarma duraklarının olduğu yerlerde insanların ihtiyaçlarını karşılayacağı mekanlar olmalı. Ördekli Kültür Merkezi örneğindeki gibi. Yani içinde oturma salonu, mini kütüphane, sergi salonu, wc, mescit gibi unsurların olduğu bir mekan. İnsanlar buralarda bir kitap okumalı, bir kişi güven içinde oturabilmeli, bir sergi gezebilmeli. 
Ulaşım kolaylığı dolayısıyla burada kurslar olmalı. Sosyal hizmetlerin, Sağlık Md. ve Müftülük’ün aile, çocuk, genç, yaşlı vb. kişilere yönelik danışma birimleri olmalı. Bugün Küçük Sanayi aktarma peronları diğer adıyla Batı Garajı’nda ne var? Hangi ihtiyacınızı giderebilirsiniz? 
Bir mescit var kadın, erkek kılmak istese yer yok. Abdest alma yeri yok. WC belli saatlerde kapalı. Yaz ve kış şartlarına uygun bekleme yerleri yok. 
İzmir yolundaki büfeler çöp kutularını kendi alanları dışında durak diplerine koymuş. Büfe, börekçi vb. binalarda estetik yok. Bu belgesel filmdeki öğrenciler saat 18’e dek bir mekanda oturup gazete okusa, ödevini yapsa daha güzel olmaz mı? Bursaray güzergahında istasyonların çoğunda inince insanların ihtiyaçlarını görecekleri mekan yok. Oysa buralarda iş merkezleri devamlı açılıyor. Ama halka ne fayda?. Belli yerlerde güzel şeyler yapılıyor ama bütüncül bir planlama, insan odaklı yaklaşım yerine para-rant merkezli bir yapılaşma sürüp gidiyor.
Acaba bu önerilerimi görebilmek nasip olacak mı?..”
Özgür ER 

Eski 2/B’yi arıyoruz...

“Misi köyümüzden şehir merkezindeki Timurtaşpaşa Türbesi önüne kadar ulaşan 2/B  Halk Otobüsü’nün hattını kısaltmışlar ve şimdi köyden kalkan otobüs Acemler’de yolcularını indiriyor.
Bu hattın yolcuları da kent merkezine çıkmak için ikinci bir otobüse aktarma yapıyor.
Biz bölge sakinleri olarak 2/B hattında çalışan otobüsün tekrar eskisi gibi Çakırhamam’daki Timurtaşpaşa Türbesi önüne kadar çıkmasını rica ediyoruz. Çünkü otobüsümüz buradan da Muradiye Devlet Hastanesi’ne devam ediyor ve köye dönüş yapıyordu. Hastaneye gidecek yolcular bu nedenle çok zor durumda kalıyorlar.
İlgililerin dikkatine sunarız.”
Taner ÖZÜER

Büyükşehir’den bir yanıt var

“4/3/2015 tarihli Bursa Hakimiyet Gazetesi’nde yayınlanan ‘Erdal Abi’ adlı köşenizde yer verdiğiniz ‘Çizmelerle bile zor yürünüyor’ başlıklı okur şikayet yazısı ilgili birimlerce incelenmiştir.
Söz konusu bölgede yoğun geçen kış şartları dolayısıyla çalışmaların yürütülebilmesi için bahse konu Sıhhiye Caddesi kenarındaki arsada, yer sahibinden izin alınarak geçici depolama yapılmış olup, 12/3/2015 tarihinden itibaren sahadaki hafriyatların kaldırılması çalışmalarına başlanmıştır. 
Bilgilerinize sunar iyi çalışmalar dileriz.
Büyükşehir Bld.Basın 
Halkla İlşk. Şb. Md. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.