Hava Durumu

Seçimler bitti, sanat şenliği başladı

Yazının Giriş Tarihi: 16.11.2015 07:12
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.11.2015 07:12
Mutlu günler değerli okurlar.
Farkında mısınız bilmem; 1 Kasım seçimleri öncesi Bursa’nın sosyal yaşamında büyük bir durgunluk yaşandı. Sergiler, konserler ve sanat etkinliklerinin sonbahar sezonuyla birlikte tekrar start alması için adeta seçimlerin bitmesi beklendi.
İşte seçimler sonrası sanat ve sanatçı kenti Bursa’da yoğunluk kazanan etkinliklerden bazıları: 

RESİM DOSTLUĞU:Mudanya BUSMEK kursiyerlerinin dostluğu, Mudanya Resim Atölyesi’nde sürüyor.
Atölye kurucularından Turgut Alp Yılmaz ‘Şimdiye dek 8 sergi açtık. Eserlerimizi köyden şehir merkezine dek sergiliyoruz’ diyor.
Kursiyer Aygen Tüzün de ‘Atölyeyle ilgili projelerimiz var. Mudanya’da gençlere yönelik çalışmaların gelişmesini istiyorum. Gençlerin daha aktif olmasını istiyoruz. Resim güzel bir sanat, insanları eğitici güzel huy ve iyi yetenekler sağlayan bir dal’ diye konuşuyor. (Fotoda Mudanyalı resamlar bir arada) 

**
10.YIL KONSERİ:Nilüfer Belediyesi Türk Sanat Müziği Kadın Korosu’nun başarılı sanatçıları, şefleri Dr. Aysel Gürel yönetiminde bu gece koronun 10. kuruluş yıldönümü konserini gerçekleştiriyor. Konser Bursa Akademik Odalar Birliği (BAOB) Oditoryum’da. Konser bir ilk olarak, Facebook grubu www.facebook.com/niluferkadinkorosu) sayfasından da canlı yayınlanacak.
**
YILDIRIM GÜRSES İÇİN:Bursalı büyük besteci ve yorumcu Yıldırım Gürses için ölümünün 15. yılında Osmangazi Bld. büyük bir vefa örneği gösterdi ve dün gece Merinos AKKM salonunda anlamlı bir konser gerçekleştirdi. Konuk sanatçılar Nusret Yılmaz, Mehsem Özşimşir, Bahadır Özüşen ve Melda Kuyucu Kılıç konserde rahmetli Gürses’in eserleri seslendirdi.
** 
AYHAN SİCİMOĞLU İLE:Müzisyen, gezgin ve TV programcısı Ayhan Sicimoğlu ve Latin All Stars Orkestrası bu gece Merinos AKKM’de müzikseverlerle buluşuyor. Latin müziğinden örnekler sunan ve geniş bir hayran grubu bulunan Sicimoğlu’nun konseri saat 19’da başlayacak.
Sanat dolu daha nice güzel günlere, gecelere.

***

Yeni çıkan bir kitap

‘HER İŞTE BİR HAYIR VARDIR’:Yazar Ekin Açıkgöz’ün kaleme aldığı ‘Her İşte Bir Hayır Vardır’ isimli eseri Ayizi Kitap tarafından hazırlanıp okurlara sunuluyor. Eser, bir diş hekimi ve psikolojik sorunlarıyla boğuşan kardeşi ile dağılan Sovyetler Birliği’nden ülkemize gelmiş kimyager bir kadının ilişkilerini akıcı bir dille aktarıyor.

***

Günün neşesi

KAPLICA:Temel eşini kaplıcalarıyla ünlü bir kente götürür. Banyo sefalarından sonra kaplıca bahçesine çıkarlar. Çaylarını yudumlarken eşi üzerinde ‘otel-motel-restoran’ yazan duvarı eşine gösterip sorar?
‘Ha bu oteli anladık ta motel de ne oliyi Temel?’
Temel hemen yanıt verir:
‘Uyy biz kaşık-maşık, cam-mam diyuruk ya, ha pu da onin gibi bir şey!..”
(Teşekkürler Levent KAYRA)

***

Güzel sözler


“Dünya benim ülkem, insanlar benim kardeşim.. İyilik yapmak da benim dinimdir.” Thomas PAİNE 
“Babalarınızın yaptığı çadırlarda uykuya dalmayın; ilerleyin.. Dünyaya ayak uydurun.”COWPER
“Kuşlar gibi uçmayı, balıklar gibi yüzmeyi öğrendik. Ama bu arada çok basit bir sanatı unuttuk. Kardeşçe yaşamayı.”M.L.KİNG
(Teşekkürler Bengi ERGENE)     

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.