Hava Durumu

Saygısızlık örneği sallanıp duruyor!..

Yazının Giriş Tarihi: 18.04.2012 08:34
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.04.2012 08:34
"Ülkemizde yapılan çalışma ve işlerin pek çoğunda neredeyse hepsi günü kurtarma üzerine. İlgililerden pek çoğu da aksaklıkları, olumsuzlukları görmüyor. Yapılan işler zamanla denetlenmiyor. İlgilenilmiyor.
İşte bunun en somut örneği. Çekirge Cad. gibi ana bir arter üzerinde ve üstelik Atatürk Köşkü Müzesi gibi önemli bir yerin önündeki duvarda..
İşin ilginç yanı 9 günden beri bu böyle. Çektiğim fotoğrafta da net görülüyor. Müze önündeki cadde kenarındaki duvarda büyük önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e ait büyük ebatlı fotoğraflar asılı. Bunları aydınlatan floresan ampuller var. Ama biri aynen bu şekilde sallanıp duruyor!..
Bu durum daha ne kadar sürer bilemem?. Hemen yan tarafında da müzeye giriş kapısı var. İçeride bir güvenlik odası ve güvenlik elemanları bulunuyor..
Ama kimseler görmüyor, görmüyor, görmüyor!.
Upuzun floresan ampul sallanıp dururken birinin başına düşerse tehlike yaratır. Ayrıca böylesi önemli bir yer için de bu manzara saygısızlık değil midir?."
- Sinan GÜRAY
***
Floresan ampuller bilindiği gibi bir iki göz kırpar sonra yanar. Çünkü lamba tüpünde azıcık cıva var. Cıva atomları elektrik verildiğinde ışık yayar. İlk anda tüm atomlar elektriğe düzgün ulaşamaz. Atomlara düzgün elektrik dağılıncaya dek lamba birkaç kez yanıp söner. Atamız'ın fotosu önünde sallanıp duran olumsuzluk da ortadan kalkıncaya kadar biz de bu köşeden birkaç sefer yazıp çizmeyiz inşallah!.



Hayırlı olsun

"152 Evler su deposu yanındaki yeşil alanın vatandaşların kullanımına açılması için yapmış olduğumuz başvuru sonucu bu alanın halkın kullanımına açılması kararının alınmasına, Ortabağlar Mahalle sakinleri olarak memnuniyetimizi belirtiyor, Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Recep Altepe ve ekibine şükranlarımızı sunuyoruz. Hayırlı olsun."
Ahmet BURAN
Ortabağlar Mahalle Muh.




Dilenciler ve meşrubat

"12.4.2012 günü arkadaşlarla Tophane'deki Osmangazi ve Orhangazi türbelerini ziyarete gittik. Türbelere yakın çok sayıda dilenci para istedi. Almadan da peşimizi bırakmadı.
Etrafta bir zabıta memuru aradım yoktu. Sanırım bu gibi yerlerde sivil zabıta görevlendiriliyor ama vatandaş bunları tanımadığı için başvuru yapamıyor.
Sivil zabıta yararlı olamıyor. Onların da resmi üniformayla görev yapması çok yerinde olur.
Ayrıca Tophane'deki çay bahçeleri meşrubat isimlerini tabelalara sıra sıra yazmışlar ama ücretler yazılmadığı için vatandaş gelen ücretle adeta şok oluyor. Bursa için çok önemli bu tarihi-turistik mekanda neden buraları denetlenmiyor ve meşrubat ücretleri listeye yazılmıyor? Doğrusu anlaşılır gibi değil?"
Osman DİLKEN



Gür Caddesi çok tehlikeli

"Yunuseli TOKİ Konutları'nın ön tarafında bulunan Gür Caddesi'nin trafik sorunları devam ediyor. Önlem alınmıyor. Düzenleme yapılmadığından cadde yayalar için büyük tehlike oluşturuyor.
Caddede trafik sinyalizasyonu olmadığı için yayalar karşıdan karşıya geçerken her an tehlike atlatıyor. En azından sürat yapan araçlar için hız kesici setler caddenin belli noktalarına konulursa tehlike azalır.. Büyükşehir Belediyesi yetkililerinden bir kez daha bu caddeye trafik düzenlemesi yapılmasını rica ediyorum."
Adının açıklanmasını istemeyen bir okur



Sorun bitmiyor

"6/4/2012'de 'Dikkat 2 katlı ev yanabilir' başlığıyla semt sakinlerimizin yakınmalarına yer verdiniz..
Belirtilen yer, Çınar Sk. No:4 Uludağ Milli Emlak Md.'nün tapulu malıdır. 5-6 ay önce içindeki yoksul aile oradan çıktıktan sonra ev kullanılamaz hale geldi, bazı
kötü niyetli kişilerin adeta yuvası oldu.. Muhtar olarak konuyu Milli Emlak Md.'ne ilettim. Ama ne yazık ki yetkililer ilgilenmedi. Yani kendi mallarını koruyamadılar. Oysa yapılacak bir onarımla ev kullanılabilir, şikayetler de önlenebilir. Durumu ayrıca Osmangazi Belediyesi'ne de bir yazıyla ilettim. Yine sonuç çıkmadı. Semt karakolu memurları geceleri bina ve çevresini sık sık kontrol ediyor ama sorun tam anlamıyla çözümlenemiyor.
Sakinlerimiz adına ilgilileri göreve çağırıyorum. Saygılarımla."
Mehmet TAŞKESER



Mustafa Bozbey'e

"21.3.2012'de yayınladığınız bir uyarımda Nilüfer'deki Dört Mevsim Parkı (Yılmaz Akkılıç Parkı) havuzu kenar mermerlerinin yerlerinden kopartıldığını belirtmiş ve önlem alınmasını rica etmiştim.
Nilüfer Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Bozbey, konu üzerine hemen eğilmiş olmalı ki, bu yazımdan sonra havuz kenarındaki tüm eksik mermer blokları tamamlanmış.. Geçen pazar ordan geçerken gidip bizzat baktım, memnun oldum.
Eğer bu önlem alınmasaydı, diğer mermer bloklar da belki yerlerinden çıkarılabilir ve havuz çirkin bir hale dönüşebilirdi..Sayın Başkanımız Bozbey'e teşekkür ederim."
İsmail ÇELİK





Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.