Hava Durumu

Satılık hobi bahçeleri!..

Yazının Giriş Tarihi: 12.01.2017 04:50
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.01.2017 04:50

"Nilüfer Bld.'ne ait 'Alaaddinbey Tarımsal Amaçlı Hobi Bahçeleri' konusunda kiracılar çok rahatsız. Gelişmeler şöyle: 
Nilüfer Bld. güzel işler yaparken, diğer yandan daha önce yaptığı bazı işleri  bozuyor. Örnek; Alaaddinbey Hobi Bahçeleri. Geçtiğimiz haftalarda aynı bölgede engelliler için açılan 'Bizim Bahçe' projesi ne kadar değerli bir proje ise, 2006 yılında başlatılan ve emekli/dar gelirli kesimlere yönelik 'Tarımsal amaçlı hobi bahçeleri' projesinin 2016 yılında atılan adımlarla yok olma noktasına getirilmesi de o kadar üzücü!.
Hobi bahçeleri Bld.'ce 10 yıllığına kiraya verilmiş, kiracılar bahçelere 20-30 bin TL harcamayla ahşap ev yaparak bahçelerinde tarım hobilerini geliştirme fırsatı yakalamışlardı. 

Sözleşme bitiminde sürenin uzatılacağı düşünülüyordu. Uzatıldı ama sadece 1'er yıl.. Asıl önemlisi ise kira bedeli %100'ün üzerinde artırılarak 350 TL'ye çıkarıldı. Elektrik ve su bedeli ile bu tutar 400 TL'yi geçiyor. 
Bir emeklinin, dar gelirlinin hobi için ayda 400 TL. ödeyebilmesi ise çok zor. Diğer hobi bahçelerinde kira bedeli genelde 100-200 TL arasında olduğu halde Nilüfer Bld.'nin kira tutarı büyük tepki topluyor. Şimdi herkes bahçesini satmak, daha doğrusu devretme peşinde ama alan yok. Bir kısmı ise yeni sözleşmeyi imzalamadı. Bld.'de tahliye işlemlerine başlamış durumda.

Yeni kira tutarını ödeyemeyenler bırakıp gittiklerinde harcadıkları 20-30 bin TL'yi de Nilüfer Bld.'ne hediye etmiş olacak. Bazı kiracılar bu parayı Bld.'den almak için dava açma hazırlığında. Ayrıca; bazı sözleşmelerin 10 yıl yerine 8 yıl, 5 yıl vb. daha kısa sürelerde düzenlenmesi gibi haksızlıklar da söz konusu. Devir işlemleri sırasında da, Bld.'nin sözleşmeye aykırı bazı durumlara dikkat etmemesi nedeniyle mağdur duruma düşenler var. 
Bugün hobi bahçeleri 'satılık' tabelaları ile dolu ve bahçelerin çoğu bakımsız. Bu durum hobi bahçelerinin 'amaç dışına dönüşmesi' kaygısı yaratıyor."
Ben de orada kiracıyım ve kirayı ödeyemeyeceğim için yeni sözleşmeyi imzalamadım, tahliye işlemini bekliyorum. Ardından da hakkımı hukuk yoluyla arayacağım. Adının açıklanmasını istemeyen bir okur

Yollarımızı tuzladılar

"Bu sene fena bastıran karakış nedeniyle belediyeler yolların açık tutulması ve vatandaşların rahatça yürüyebilmeleri için çalışmalar yaparken Yıldırım Belediyesi de esnafa kar ve buzları eritmesi için tuz dağıtımı yaptı.
Kurtoğlu Mahallesi sakini  esnaf Yıldırım Belediyesi'nin dağıttığı tuzları dükkan önlerine ve yaya kaldırımlarına atarak gönüllü seferberlik yapıyor. 
Kurtoğlu Mahalle Muhtarı olarak hem belediyemize hem de esnafımıza teşekkürlerimi sunarım.." Ahmet GEDİK

AVM'lerle böyle mi yarış edeceğiz?..

"Fotoğrafını çekip köşenize gönderdiğimiz yer, Bursamız'ın tarihi Gelincik Çarşısı ile Mobilyacılar arası..
Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Recep Altepe yapılacak çalışmalarla tarihi çarşılarımızın alışveriş merkezleri ile yarış edeceğini belirtiyor ama bu koşullar altında mı yarışa gireceğiz?.
Fotoğrafta görüldüğü gibi çarşımızın ortasına kar yağıyor!.
Sizleri de bekleriz..

Beton köy yolu

"Bir firmanın beton mikserinde çalışan sürücüsü mikser içindeki beton fazlalığını tarla ve yolumuza dökmede hiç sıkılmıyor. Bu konuda hiç denetim de yapılmıyor.. Adres: Vatan Mahallesi, Varlık Sokak/ Yıldırım."

Kurumuş serviler tehlike yaratıyor

"Nalbantoğlu Mahallesi, Akbıyık Caddesi üzerinde bulunan Akbıyık mezarlığındaki servi ağacından büyük bir dal kırılıp gürültülü şekilde kaldırıma düştü.
İlgililerden ricam lütfen, bu serviler kurumuş durumda.. Kökleri çok zayıf ve devamlı tehlike arz etmekte. En son 8-9 sene önce bakım yapılmıştı. İlginize teşekkür ederim.. Bir felaket yaşanmadan önlem alınsın.." Sadık ALTUNÇ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.