Hava Durumu

Şanlı tarihimize perde çekilmesin

Yazının Giriş Tarihi: 23.12.2015 09:04
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.12.2015 09:04
“Bursamızın, güzel ve turistik mekanları, ekte gönderdiğim fotoğraflarda net bir şekilde görülen uygulamalara adeta perdeleniyor ve buna akıl sır ermiyor.

1- Çakırhamam’da, Timurtaşpaşa otobüs durakları ve yaya güzergahı olan noktaya Büyükşehir Bld.’miz baraka benzeri kocaman bir yapı koymuş. Tabii bu bir hizmet ama niye biraz daha dikkati çekmeyen bir yere konulmadı?. Uygun bir yer bulunabilirdi. Benzeri de Devlet Hastanesi’nin tam karşısında var.

2- Ayrıca; Tophane Meydanı’nda türbelerin tam önünde tarihi görüntüyü engelleyen bir kulübe daha var. Bu da Osmangazi Bld.’nin Sümbüllü Konak’a gelen araçlara bakan otopark görevlisi için. Bunu da anlamak mümkün değil. Belediyeler ‘bunları koyduk ama oldu mu, şehrimize yakışır mı?’ diye kendilerine hiç mi sormuyor? 



Şanlı tarihimizin birer belgesi olan eserlere adeta perde çekilir gibi bir durum var. 

Yetkililer bir an önce Bursa’nın tarihi görüntülerini engelleyen ve kente yakışmayan imalatları daha uygun yerlere taşımalıdır.. Hizmet elbet yapılmalı ama akıl ve mantık çerçevesinde. Teşekkür ederim.”
 Feridun SÜLÜN

Dikkat, o duvar ha göçtü ha göçecek!..

“Alacahırka Mh. Dereağzı Sk.’ta yol üzerinde sadece ve sadece tek bir duvarı kalmış eski bir ev tehlike yaratıyor.
Şiddetli bir lodos fırtınası veya anormal bir yağmurda bile göçebilecek durumdaki kerpiç duvar ile ilgili çevre sakinleri olarak bugüne kadar yaptığımız başvurular nedense sonuçsuz kaldı. Semt muhtarımız tehlike yaratan duvarın fotoğraflarını çekerek ilgili makamlara gönderdi. Konuyla ilgili olarak Zabıta memurları da gelip incelediler ama sonuç yine aynı. Değişen bir şey yok!. 
Yapılan uyarılar nedense ilgililer tarafından hiç dikkate alınmadı.
Söz konusu Dereağzı Sk. yaya vatandaşlarımızın gelip geçtikleri ve çok kullandıkları bir yer. Her gün buradan okullarına gidip gelen küçük yaşta çocuklarımız da var.
Bu tehlikeye lütfen artık dikkat edilsin. Gerekli önlemler lütfen alınsın. Çünkü büyük bir tehlike adeta kapıda bekliyor!..
Çevre sakinleri

Alo,burası Osmangazi

HAMİDİYE’YE:

- “Bursa Hakimiyet gazetesindeki köşenizde 10 Kasım 2015  tarihinde ‘Osmangazi Bld.’ dikkatine’ başlıklı bir okur şikayetine yer verilmiştir.
Hamitler Mah. Hamidiye Cad. üzerinde belirtilen alan, özel mülkiyette kaldığı için herhangi bir işlem yapılamamaktadır.”
       
BAŞARAN VE YEŞİLOVALILARA:

-  “17 Kasım 2015’te yayınladığınız ‘Bşk. Mustafa Dündar’a bir dilek’ başlıklı okur şikayetine yanıttır:
Başaran ve Yeşilova Mah.’ne spor tesisi talebi incelenmiştir. Yeşilova Mah.’mize imar planı kapsamında spor alanı projemiz mevcuttur. 
Bu bölgede yaptığımız kamulaştırmanın tamamlanmasının ardından çalışmalarımıza başlayacağız.
Başaran Mah. spor tesisi de İmar Md.’müzün değerlendirme çalışmaları ardından programımıza alınacaktır.
Duyarlı okurlarınıza ve bunları bize ilettiğiniz için size teşekkür eder, esenlikler dilerim.”
Mustafa DÜNDAR
Osmangazi Bld.Bşk. 

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.