Hava Durumu

Sanki birer mini mini peribacaları!..

Yazının Giriş Tarihi: 04.05.2012 08:45
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.05.2012 08:45
"Araç sahibi olmak artık bir tutku oldu. Alırken avuç dolusu vergiler de ödüyoruz.
Bunun karşılığında kaliteli ve güvenli yolların oluşturulmasını beklemek de hakkımız tabii. Araçlarımız olumsuz durumlar içeren yollarda yıpranmamalı. Milli bir servet çünkü. Ama gelin görün; çok sık rastladığımız derin çukurlar ve bunlar yetmiyormuş gibi son yıllarda özellikle BUSKİ'ye ait yol düzeyinden yukarıda kalmış (veya o şekilde bırakılmış) ve adeta mini mini peribacalarını anımsatan demir kapaklara ne demeli?.
Hemen hemen her sokak başında veya caddede bunlara rastlamak olası. Nedense pek dikkate alınmayan demir kapaklar, yayaların ve özellikle de araç lastiklerinin en büyük düşmanı.
BUSKİ bu sorumsuzluğun oluşmasına izin vermemeli.
Bu mini mini peribacaları gibi demir kapakların fotoğrafları, Kükürtlü Mah.'nin bazı sokaklarından çekildi. Çevrede yapılacak bir inceleme ile bunlar rahatlıkla görülebilir. Sayıları çok. Kentimizin kenar bir semti de değil burası.
Dikkatlere saygıyla sunarım." - Muhammet KÖSLE



B/8'in rotası neden değişti?

"Nilüfer'de BursaRay İstasyonu'na yolcu taşıyan B/8 besleme hattındaki otobüsün rotası değiştirildi? Yakın zamana kadar Gazi Osman Paşa Cad. Barış Sk.'tan geçen otobüs şimdi kestirmeden istasyona çıkıyor, buraya uğramıyor. Rotanın değişmesiyle  BursaRay'a ulaşabilmemiz çok zorlaştı. Ben bir kalp hastasıyım, istasyona yürüyerek çıkabilmem imkansız. Ayrıca buradan B/8'e binen çok yolcu vardı. Hepimiz güç durumdayız.
Vatandaşı BursaRay'dan vazgeçirmek mi istiyorlar? Ulaşımcıları insafa davet ederiz."   
Bölge sakinleri



Sinyalize uyarısı!..

"Yalova Yolu, İl Jandarma Alay Komutanlığı yanı Endüstri Meslek Lisesi okul girişi önüne trafik sinyalizasyonu kondu. Güzel bir uygulama. Fakat okul kapalı olduğu hafta sonu ve geceler bu ışıklar normal şekilde çalışıyor. Otobüs Terminali'nden gelen araçlar bir süre bu lambalarda beklemek zorunda kalıyor. Bu gibi yerlerdeki kavşaklarda da gece saat 2-3'lerde ışıklar normal çalışmakta. Bunların kısa periyotlu yanıp sönmesi gerekmez mi? İlgililerin konuya ilgi göstermelerini rica ederim. Saygılar."
Adının açıklanmasını istemeyen bir okur

Denktaş'ın anısına

"Cemaatten cumhuriyete uzanan zorlu yolda yılmadan mücadelesini sürdürerek, ömrünü Kıbrıs Türkü'nün varoluş mücadelesine adayan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Kurucu Cumhurbaşkanı rahmetli Rauf R.Denktaş'ın anısının Bursa'da yaşatılmasını teminen, adının Bursamız da bir caddeye verilmesini öneriyorum, onun aziz hatırasını asla unutmamalıyız."
Saygılarımla."    
Ali ÖNER Gazi




Yıldırım Belediyesi'ne

"Yeşilyayla Mah. Taşlık Sk. Yeşilyayla End. Mes. Lisesi altında ve okul duvarının alt kısmı da sokağa bakmakta. 1 yıl önce belediyenin yaptığı düzenleme tartışılır.
Okul duvarı dışındaki tabanda beton bir tabaka mevcut. Bu, duvarın yer altındaki temeli. Belediye beton tabaka parçası üzerine toprak serdi. Şimdi okul bahçesinde biriken sular buradan sızıp serili toprağı bataklık yapıyor. Bu da kokuyor, sinek, hastalık yuvası oluşuyor. Belediyeye 80-10 kez telefon ettik sonuç yok. Aynı sokaktaki 15-17-19 nolu evler önündeki yeşil alanlardan da asfalta su sızıyor çamur oluyor. Yağmur suyu gideri yapılmasını rica ediyoruz."
Ersin SEZER


Başkan Bozbey, asfalt çöküverdi

"Nilüfer ilçesi, Yıldırım Cad. Sultan Çağ Kebap önündeki yol bir süre önce asfaltlanmıştı.
Fakat yol ortasında, zeminde iki yakın ve ayrı noktada adeta birer saksı genişliğinde çok derin çukurlar oluştu. Yani buradaki asfalt nedense delindi, gitti. Altı da boş. Yarın öbürgün burada asfaltın altı tamamen çökebilir ve sorun artarsa onarımı da güçleşir.
Nilüfer Belediyesi'nin dikkatine sunarız."
Çevre sakinleri



Vakıfbank'a para yatırma

"Bir süre önce köşenizde yayınlanan şikayetimde Vakıfbank'a ait pekçok ATM'de para yatırma sistemi olmadığını, para yatırmak için pekçok ATM dolaştığımı belirtmiş ve bankanın dikkatine sunmuştum. Bunun üzerine FSM Bulvarı ve diğer pekçok Vakıfbank ATM'sinde para yatırma sisteminin de faaliyete geçtiğini gördüm. Uyarımın dikkate alınmasına çok teşekkür ederim.."                        
Kimyager Erdinç ÖNEN





Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.