Hava Durumu

Sanki Ali Baba’nın çiftliği!..

Yazının Giriş Tarihi: 10.05.2012 08:51
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.05.2012 08:51
Sevgili okurlar;
'Ali Baba'nın bir çiftliği var'  şen şakrak bir okul şarkısıdır. Kesin anımsarsınız.
Bugünkü manşetimiz çeşitli bölgelerden gelen yakınmalarla bu çiftliği anımsatacak.
Okur yakınmaları Bursa'nın bazı semtlerinin Ali Baba'nın çiftliğine döndüğüne işaret ediyor.
Önce Osmangazi'nin İsmetiye Mah.(Köyü)ne bir uğrayalım:

BLD.BŞK. MUSTAFA DÜNDAR'a:
İsmetiye Köyü İsmetiye Mah.'nden Osman Tekin ve komşuları bu sokakta büyük bir baraka yapıp hayvan yetiştiren komşularından şikayetçi. Baraka ve çevresinde 40'ı aşkın büyükbaş hayvan ve köpekler varmış. Hayvanların dayanılmaz kokusu, pisliği ve üreyen sineklerden yandım Allah diyormuş tüm komşular.
Şikayetler üzerine Osmangazi Bld. Zabıtası gelmiş birkaç kez, ceza yazmış hayvan yetiştiricisine. Ama bu iş yine tam gaz devam ediyormuş. Ayrıca bu barakanın yanından bahçelere de pislikler akıyormuş.

***

BLD BŞK.ORHAN ÖZCÜ'ye:

Yerleşim bölgeleri içinde kümes hayvanı beslemek bile yasak ama buna aldıran eden yok.
Halil Daloğlu da Gürsu beldesi Yenidoğan Mah. Daloğlu Sk'taki ahırlarda yapılan hayvan besiciliğinden yakınıyor.
82 yaşındaki annesi çok hasta. Ama bu sokaktaki ahırlarda hayvanların çevreye yaydığı çok pis koku yüzünden adeta nefes alamaz haldeymiş Melahat Ana.
Defalarca Gürsu Belediyesi'ne başvuru yapılmış ama ı-ıhh; sonuç yok orada da.
Gürsu'nun çalışkan Belediye Başkanı Orhan Özcü'nün acaba bundan haberi yok mu dersiniz?.

***

BLD.BŞK.MUSTAFA DÜNDAR'a:

Gelelim Yunuseli'ye.
Bölgedeki Çığır Sk. buraya yerleşen Roman vatandaşların atları, arabaları, çadırlarıyla dolu ve at pislikleri, sinekler ve toplanan hurdalarla berbat kere berbat!.
Osmangazi Bld. şikayetler üzerine iş makineleriyle ekip göndermiş, baraka ve çadırları yerle bir etmiş, gitmiş. Ama gittikten on dakika sonra bu kez çadırlar barakalar daha da sağlam bir şekilde yeniden yapılmış.
Şikayet, Süleyman Dil'den.

***

BLD.BŞK.HASAN AKTÜRK'e:

Okurumuz Çağatay Göllü bu kez bizi Osmangazi İntizam Mh.'ne götürüyor. Göllü, semtte sürüyle sokak hayvanı dolaştığına değinip olur olmaz yerlere onlar için yiyecek bırakıldığını, bunların da koku ve sinek yaptığını belirtiyor ve bir önerisi var.
Mudanya Bld.'si çeşitli yerlere 'yemmatik' cihazı koymuş. Hayvanseverler bir SMS gönderip yemmatiği doldurtuyor, yiyecekler de çevreye dağılmıyormuş. Ama vatandaş kısa mesajını hangi no'ya gönderecek açıklanmamış. Mudanya Bld. Bşk.'ı Hasan Aktürk bu güzel uygulama için açıklama gönderirse tüm hayvanseverlere iletiriz tabii.

***

Evet, Bursa'da Ali Baba'nın çiftliklerinde at, inek, koyun, keçi, merkep, tavuk ve horozlar dolu.
Bir tek 'çirkin ördek yavruları' yok yani!. Bence çok sevimlidir. Keşke onlar da olsa!.



Düzensiz bir cadde

"Nilüfer, İhsaniye Mh. Fatih Cd. sanırım ilçemizin en düzensiz caddesi. Yayaların ve en önemlisi çocukların rahat ve güvenli bir şekilde kaldırımlarda yürümeleri imkansız.
Çünkü; yaya güvenliği için kaldırım yok. Otolar apt. kapılarına dek dayanıyor. Yayalar için kaldırım düzenlemeleri yapılır veya Fatih Cad.'nin tek yön olmasıyla sorun çözülür kanısındayım.
Sorununun ilgililerce ele alınmasını dilerim."
Selçuk ERGAN



Rektör’den bir açıklama

26 Nisan'da yayınlanan bir okur dileğinde UÜ kampusuna girişte plakalarında 'engelli' işareti olan araçlardan da para talebi yakınmasına yer vermiştik.
UÜ Rektörü Sn.Prof.Dr.Kamil Dilek'ten şu açıklamayı aldık: 
....
UÜ kapı girişleri önceki yönetimce 1.6.2007'de Sıla Lmt.Şrk.'ne sözleşmeyle 10 yıllığına ihale edilmiştir.
Sözleşmede herhangi özellikli bir durum ve engelli girişlerine ait bir madde yoktur. Ancak köşe yazısı üzerine firma yetkili ve avukatı kurumumuza çağrılıp kapı girişlerinde engelli araçlarından ücret alınmaması ve yaşanması olası bazı sorunların yinelenmemesi için özen gösterilmesi için telkinde bulunulmuştur.
Firma avukatı da talebi olumlu karşılamıştır. Firma avukatlarına girişlerde UÜ'ye gelen ziyaretçiye nezaket gösterilmesi ve kurumsal kimliğimize zarar verecek her tür olayın hukuki takipçisi olacağımız uyarısı yapılmıştır. Basınımızın denetim ve uyarı görevine istinaden UÜ girişindeki soruna ait yayınlanan köşe yazısı için şahsınıza kurumumuz adına teşekkür eder, başarılar dilerim."
Prof.Dr. Kamil DİLEK/ Rektör




Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.