Hava Durumu

Sağlık ve okul tuvalet kapılı ilginç iddialar!..

Yazının Giriş Tarihi: 06.03.2015 07:16
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.03.2015 07:16
Sevgili okurlarım; bugün oldukça ilginç 'iddialar' var köşemizde. 
Satır başını Gemlik'ten bir sağlık sorunuyla açıyorum. Gerekli açıklamalar 'yazılı' olarak gelirse köşemiz açık tabii.
***
"Annem 93 yaşında yatalak bir hasta.
Gemlik Muammer Ağım Devlet Hastanesi'ne tedaviye götürdüm. Görevli hekim 'hastanemiz çok dolu, yatırma imkanım yok' dedi ve 'Evde Sağlık Hizmetleri' kanalıyla tedavinin yapılabileceğini söyledi. Serum ve kan tahlilleri istedi.
Sağlık ekibi dün (4 Mart Çarşamba) günü saat 10.30 gibi geldi. Serumları olmadığı için 'yarın sabah 9-9 buçuk gibi yine geliriz. Siz hastanıza bu gece yemek vermeyin, kontrollerini yaparız' deyip gittiler.
Bugün (5 Mart Perşembe) saatler geçti. Akşama az kaldı. Bekledik. Gelen giden yok. Hasta anneme hala yemek veremedik. Annem açlıktan ölecek. Bekliyoruz.
Dayanamayıp 5131168 no'lu telefondan Evde Sağlık Hizmetleri birimini aradım. Durumu anlattım. Telefona çıkan kişi umursamaz bir tavırla 'unutmuşlardır, yarın gelirler' dedi.
'Bu ne biçim iş?. Annem açlıktan ölecek' deyince 'ölürse ölür, yapacak bir şey yok' diye cevap aldım.
Çok üzüldüm. Sağlık hizmetleri bu kadar basit mi?. Yaşadığım olayı sayın ilgililerin dikkatine sunarım." 
Asiye ÇAVDAR

***

Kapısı kırık okul tuvaleti


"Osmangazi'deki Emine Hasan Özatav İlköğretim Okulu'nda çocuğum var.
Bir süredir okulun tuvalet kapısı kırıkmış. Kapıyı duvara dayamışlar ve öylece bırakmışlar. Bu nedenle teneffüste öğrenciler tuvalete girince diğer öğrenciler baktıklarından ihtiyaç gideremiyorlarmış.
Ders saati içinde tuvalet için öğretmen eğer izin verirse bu sefer dersten geri kalıyorlarmış.
Durumu gidip gördüm. Öğrenci velileri olarak yetkililere gerekli uyarıyı yaptık ama sonuç değişmedi. Dikkate sununarız." 
Saygılarımızla." 
Veliler adına adının açıklanmasını istemeyen bir okur

***

Halı saha yeniden açılmalı


"Osmangazi Bld.'ne bağlanmadan önce Demirtaş Bld.nce işletilen halı saha kapatıldı ve şimdi harabe oldu.. 
Halı saha Osmangazi Bld.'nce ya da kiralama yoluyla işletilebilir. İşletilemiyor ise yıkılıp yerine park yapılabilir. 
Demirtaş'a yeni yapılan plansız binalar gibi halı saha da çok kötü durumda. Yeni yapılan Şehit Jandarma Er Halil Çimen İlkokulu'nun etrafındaki yollar da şu anda adeta köstebek yuvası. 
Osmangazi Bld. yetkililerinin bilgisine sunarım." 
İ.Ö

***

O heykeldeki şahıs kim?..


"Cumhuriyet Caddesi'nde nostaljik tramvay başlangıç durağı yakınında, Zafer Plaza alışveriş merkezi çaprazına yemyeşil renkte bir bayan heykeli konulmuş.
Kimdir bu heykeldeki kişi?.. Hiçbir açıklama yok. Kimseye de benzetemedim.
Heykeldeki hanımın kolu yukarıda.. Bir boru tutuyor. Bir çevre esnafı ilk günlerde borunun içinden su akıtıldığını, çevrenin de göle dönüştüğünden yakındı ve gelen
geçen yayaları da ıslattığını söyledi.   
Geçen çarşamba oradan geçerken heykelin çevresi toz, toprak, pislik, çamur içindeydi. Yapılan işe hiç olmazsa muhafazalı havuz eklenseydi ve su da orada toplansaydı daha iyi olmaz mıydı?.
Bence daha da önemli bir nokta da şu:
Heykelin konulduğu noktanın önündeki ana cadde Bursalı dünyaca ünlü karikatür sanatçımız Cemal Nadir Güler'in adını taşıyor.
Yani, hiç olmazsa bu heykelin yerine Cemal Nadir Bey'in bir heykeli konulmalıydı.
Kemal BAŞERAN

***

Aşırı dik ve tehlikeli çıkış


"Yakın çevre yolundan gelip, Soğukkuyu, Kafkas Pastanesi yanından Mudanya yoluna (Demiryolu Caddesi’nden) çıkış çok tehlikeli.
Henüz bir düzenleme nedense yapılmadı. Bu yolu her gün kullanırım. Yol bozuk, aşırı dik ve ana caddeye son derece tehlikeli çıkışı var. 
Yetkililerden en kısa zamanda tedbir almalarını önemle rica ediyorum.
Saygılar."
Neşet ŞEN

***

Hastanede kaydırak gibi kaldırımlar


"Çekirge Devlet Hastanesi'ne hasta ziyaretine gittik. Arkadaşım sık sık oraya gittiği için 'aman kaldırıma dikkat, sakın düşme' dedi. 
Hastanenin zeminine döşenen yer kaplamaları kaldırıma da döşenmiş. Yağışlı havalar dikkate alınmamış. Kaydırak gibi kayar insan. 

Oysa ıslak zeminlerde kaymaya mani olacak kaplamalar kullanılmalıydı. Ayrıca, Bursa'ya İzmir'den gelen birisi olarak kentte hastane kapasitenin çok yetersiz olduğunu ve mevcut hastanelerin çok eski ve sıkışık olduğunu gözlemledim. 
Oysa İzmir'deki yakınlarıma Bursa'daki belediyecilik ve devlet yatırımlarından övgüyle bahsediyorum. Ama Bursa'nın stadyumdan önce bölgesel ve modern bir hastaneye ihtiyacı var. Şehir hastanesi konusunda hala ilerleme yok. Yetkililerin hastane ve sağlık hizmetleri konusunda da şehrimizi Türkiye standartları üzerine taşımalarını gönülden arzuluyorum."
H.T.

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.