Hava Durumu

Rock’çı Erkin Baba’nın kulakları çınlasın

Yazının Giriş Tarihi: 22.03.2012 08:59
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.03.2012 08:59
Anadolu rock müziğinin efsanesi Erkin Koray'ın ünlü bir şarkısı vardır. "Biri bitmeden öteki de başlar bıktım illallah/ Alemin keyfi yerinde yine maşallah.."
Evet, Erkin Baba hala çalıp söylüyor, gitarını ağlatıyor. Ve Bursa'da da adeta ağlayıp duran yol, cadde, sokaklar dolu. Biri kapatılıyor, başka bir yerde yenisi oluşuyor, bitmiyor. Hemen her cadde, her sokakta bir çukur. Üstelik çok tehlikeli.
Fazla söze gerek yok, işte değerli okurlarımdan fotolu bir şikayet, bir de teşekkür.

ENDER BEY'DEN ŞİKAYET.- "Bu fotoyu çektikten sonra derin çukurun üstünü bir taş parçasıyla örttüm. Fakat bulunduğu yer açısından yayalar için tehlikeli durum ortada. Çünkü hemen yanında yaya geçidi ve trafik lambası var. Burası Nilüfer'de Yıldırım Caddesi. Hemen aşağısında FSM İstasyonu ve araç üst geçit köprüsü. Yeri bulmak kolay olsun: Karşısında Bulvar Müzik Evi var. Birinin ayağı girecek olsa kırılmadık yeri kalmaz."
 Ender IŞIK


ALPAY BEY'DEN TEŞEKKÜR:- "Kükürtlü Caddesi'ndeki THY Bürosu önü kaldırımda yayalar için korkulu rüya olan derin çukuru gönderdiğim fotoğrafla 'THY Bürosu önünde uçuş serbest' başlığıyla köşenize taşımıştınız. Dikkat çekti ki hemen kapatıldı. Yayınlanmasaydı kimbilir daha ne kadar buradaki tehlike devam edecekti?. Şimdi de çukurun kapatılmış haldeki fotoğrafını gönderiyor, ilgililer ve size teşekkür ediyorum."
ALPAY ŞENGİL



O TABELA HAVA CIVA

"Büyükşehir Belediyesi Vişne Caddesi'ne 'Parklanma konusunda göstermiş olduğunuz duyarlılıktan dolayı teşekkür ederiz' tabelası koydu.
Ama hava cıva!.. Buna duyarlılık gösterilmiyor, araçlar kaldırımda, yayalara geçiş yok.. Cadde zaten gidiş-geliş iki şeride indi, araçlar yayalara ayrılan kaldırımlara park edince mecburen yola inme durumunda kalıyoruz. Bu tehlike yaratıyor. Sorun, caddenin diğer kesimlerinde de görülmekle birlikte özellikle genişletme çalışmaları kapsamında yıkımların yapıldığı batı çıkışına yakın alanlarda yaşanıyor.
Kalıcı bir çözüm getirilmesi can güvenliği için gereklidir."
Adının açıklanmasını istemeyen bir okur



Ha bugün ha yarın boşuna beklemişim

"Çakırhamam'da Gazi Timurtaş Paşa türbesi duvarındaki dört pirinç harf düşmüş veya çalınmış. 2 haftadır çok çirkin duruyor. Bursa'ya gelen tüm konuklar için hiç hoş değil. Hergün oradan geçerken ha bugün ha yarın bir yetkili görüp eksik harfleri tamamlatır diye bekliyorum. Demek bu caddeden hiçbir yetkili geçmiyor ki öylece duruyor. Mobese kameralarının incelenip o harfleri sökenlerin bulunması gerek. Bursa tarihinde önemli yeri olan Timurtaş Paşa türbesinin daha iyi korunmasını istirham ederim."                    
O.D


Ulaşım önerisi

"Ulaşım için öneri: 2/U hattı Üniversiteden Güzelyalı iskelesine gidiyor. Üniversite ve Geçit dışında yolcu alacak durak yok. Büyükşehir Belediyesi İzmir Yolu, Özlüce, Balat arası duble yol yaptı. Teşekkürler. Bu hat UÜ'ye Erdal İnönü Cd. (Saygınkent), Minareliçavuş, Balat, iskele olsa daha çok kişi yararlanır, yalnız iskele değil ara duraklar arasında da binen olabilir."
Saygıyla."              
Özgür ER


Ülkü Köy'den 'yeter artık'

"Mudanya'nın Ülkü Köy Mahallesi sakinleri çamur deryası içinde yaşamaktan bıktı.
2 yıl kadar önce ana caddemizdeki kanalizasyon çalışmasında kazılan yerler gelişigüzel kapatıldı ve öylece bırakıldı. Şimdi her yağışta cadde çamur deryası ve derin çukurlarda araçlar berbat oluyor.
Gerekli düzenleme ve asfalt çalışması ne zaman yapılacak?. Yeter artık!."
Şerafettin ÖZ





Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.