Hava Durumu

Reddi miras hakkımızı kullanmak istiyoruz

Yazının Giriş Tarihi: 28.02.2012 08:51
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.02.2012 08:51
"Kentimizin hemen her semtinde yaya güvenliğini sağlayan kaldırımların üzerinde büyük risk oluşturan demir saplamalar, ucu dışarıda bırakılmış tehlike saçan elektrik kabloları mevcut.
Bu vurdumduymazlık adeta bizlere bırakılmış bir miras gibi.. Bitip tükenmiyor. Her yerde rastlanabiliyor.
Miras olsa sahip çıkan da olabilir ama maalesef sahip çıkan da yok. Acaba bu saplamalar yüzünden, kimbilir kaç vatandaşımızın canı yandı, düşünmek dahi istemem?.
Gönderdiğim bu fotoğraftaki demir saplama ve elektrik kabloları Soğanlı Mahallesi, Kanal Caddesi, Sanabel Altınoğlu Plaza adresindeki Türkiye İş Bankası Şubesi önündeki kaldırımda.
Yani yaya trafiğinin de bir hayli yoğun ve hareketli olduğu bir bölge burası.
Tahminen üç sene kadar önce Fomara Meydanı'nda da kaldırım üzerindeki buradaki gibi demir saplamalara rastlamış, bir hanım kardeşimizin de farkında olmadan ayağı takılınca bu saplamalara takılıp düştüğüne tanık olmuştum.
Hanım kardeşimiz yüzüstü ve feci halde düşmüştü yere. Orada görevli bir polis memuruyla birlikte hemen parmaklıklar üzerinden atlayıp bayanın yardımına koşmuştuk. 
Bu olayı o tarihlerde köşenizden de duyurmuştum..
Yayınladığınız bu yazımdan bir gün sonra ilgililerin olay yerine keşfe gittiklerini çevredeki bir esnaf söylemiş, ertesi gün de saplamaların kusursuz bir şekilde kestirildiğini görmüştüm.
Değerli sorumlularımız, lütfen biraz düşünün ve empati yapın. O, düşen bayanın yerine bir an için kendinizi veya ailemizi koyun..
Ya onlar da düşer ve yere kapaklanırlarsa?..
Hiç hoş olmaz değil mi?
Atasözümüz 'İğneyi kendine, çuvaldızı başkasına batır' diyor. Bu sorumsuzlukların son bulması için birilerinin başına acaba kazalar mı gelmesi gerekiyor?.
Geçtiğimiz aylarda Erzurum'da yaşanan bir kayak kazasında milli kayakçımız Aslı Ermutlu hayatını yitirmişti.. Üzülmüştük.
Bilirkişi raporunda; bu kaza için 'Tahta perdelerin önünde ağ olmaması ölüm sebebi" dendiğini de yine yayın organlarında okumuştuk..
Koruyucu olarak oraya döşenmiş tahta perdeleri bile suç sayan bilirkişi acaba bu olumsuzlukları bir inceleyecek olsa nasıl bir rapor yazar?
Avrupa kenti şehrimize bu demir saplamalar eğer bir miras ise bizler de vatandaşlar olarak 'reddi miras' hakkımızı kullanmak istiyor, gerçek Avrupa kentini dört gözle bekliyoruz.
Saygılarımı sunarım.."
- Muhammet KÖSLE




Nilüfer TELEKOM lütfen ilgilenin

"Benim yakınmam; Türk Telekom'un Nilüfer Bölge Müdürlüğü'ne.
Maalesef tüm girişimlerime rağmen gerekli çalışma yapılmadığı için bir haftadan bu yana telefon hattımdaki arıza bir türlü giderilmiş değil..
Kullanmış olduğum telefonumun geçen hafta başında hattı arızalanmıştı..
İnternet ortamından oluşan bu arızayı bildirdim..
Yetkililer oluşan arızayı perşembe günü öğlene kadar halledeceklerini beyan ettiler. Ve arızayı halletiklerine dair de bir mail attılar.
Fakat telefon hattındaki arıza ne yazık ki giderilmemişti.
Bunun üzerine yine hem internet ortamında, hem arıza servisine yaptığım bildirimle sorunumu paylaştım.
Ama yine yaptığım bu girişimlerden bir sonuç alabilmiş değilim..
Bir haftadan bu yana bir türlü giderilmeyen ve devam eden arızanın en kısa sürede onarılmasını yetkililerden önemle rica ediyorum.
Ayrıca Telekom'un bu gibi arıza sorunlarına çözüm odaklı daha etkin yaklaşmasını istiyorum. Saygılarımla."
Ozan ÇELEN



Elektrik panosu açılmış. Tehlikeli

"Yeni Yalova Yolu'na Yakın Doğu Çevre Yolu'ndan çıkışa elli metre kadar kala bir elektrik panosu var.
Üç aydan beri oradan her geçişimde dikkatimi çekiyor. Bu pano açılmış, içindeki bazı bağlantılar da panonun sağ ve soluna doğru taşmış.
Herhangi bir üzücü olay yaşanılmadan UEDAŞ'ın gerekli güvenliği sağlaması gerekir.
Saygılarımla."
Abdullah TUR



Lojman önünde riskli durum
"Gönderdiğim resimlere lütfen dikkat ediniz. Bu kaldırıma yaklaşık 1 buçuk ay kadar önce hızını alamayan bir araç çıkmış ve kaldırıma monte edilmiş bir direği devirmişti. Direğin bağlantı yerleri öylece kaldı.. Riskli bir durum var orada. Ayrıca yine aynı kaldırım üzerinde çürüyen bir ağaçtan geriye kalan derin bir çukur.
Unutmadan yazayım; burası Stad Caddesi’nde UEDAŞ lojmanları önüne denk düşen kaldırım.
Vatadaşlar burada riskli durumları yaşamadan gereken işler yapılmalı düşüncesindeyim.
Saygılarımla.." 
Selami FIRAT



Alo, burası Büyükşehir

ÇALIŞMA BAŞLADI:- "6/12 /2011 tarihli gazetenizdeki köşenizde yer verdiğiniz '50 m'lik çukur unutuldu mu?' başlıklı yazınız ilgili birimler tarafından incelenmiştir.
Söz konusu Selvili Cadde ile ilgili yapılacak çalışmanın ihalesi yapılmış ve çalışmalara 10/2/2012 tarihi itibari ile başlanmış ve devam etmektedir." 
**
ONARIMA DEVAM:- "13/2/2012'de yayınlanan 'Daha da kötü olmadan' başlıklı okur şikayeti ilgili birimlerce incelenmiştir.
Söz konusu kaldırımda onarımın ilgili kurumlar tarafından yapıldığı görülmüştür. Ayrıca caddede görülen diğer olumsuzluklar program dahilinde onarılmaya başlanmıştır."
**
ÇUKUR KAPATILDI:- "4/10/2011'de köşenizde yer verdiğiniz 'Sözün bittiği yer..' başlıklı okur uyarı yazısı üzerine Çekirge Mahallesi, Hamam Caddesi üzerinde bulunan, Adapalas Oteli önünde açılan çukurun asfalt yaması ilgili birimlerimiz tarafından yapılmıştır. Bilgilerinize sunar, iyi çalışmalar dileriz."
Büyükşehir Bld.Basın Halkla İlşk.Şb. Md.



Metruk yapı

"10.2.2012 tarihli gazetenizdeki köşenizde "Tarihi eser mi?" başlıklı yazıda, Nalbantoğlu Mahallesi Akbıyık Caddesi'nde yer alan metruk yapıyla ilgili okur şikayeti yayınlandı.
Nalbantoğlu Mahallesi, Akbıyık Caddesi, 5675 ada, 1 parseldeki metruk yapı sivil mimarlık örneği tescilli bir yapıdır.
2010 yılında Belediyemiz yapının metruk durumu ve tescilli olması sebebi ile röleve çalışması başlatmıştır.
Ancak yapı ile ilgili çalışmalarımız sürerken, Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında bu yapının da içinde bulunduğu bir protokol yapılmıştır. Yapı protokol kapsamında olduğu için çalışmalarımız durdurulmuştur. Protokol çerçevesinde yapı ile ilgili çalışmalar bundan sonra Büyükşehir Belediyesi'nce  yürütülecektir.
 Duyarlı okurunuza teşekkür eder, esenlikler dilerim."
Osmangazi Bld.Bşk.
Mustafa DÜNDAR



Batı Çevre Yolu'nda büyük göçük
"Yakın Batı Çevre Yolu’ndan Yalova Yolu’na doğru gidişte Doğuş Oto'ya 30 metre kadar önce cadde üzerinde geniş ve derin bir göçük oluşmuş.
Trafik akışı yönünden çok hareketli olan bu önemli yolda çukuru fark etmeyen araç sürücüleri her an güç durumlarda kalabilirler. Araçları da hasar görebilir.
Dikkatlere sunar, ilgililerden gerekli onarımın acilen yapılmasını rica ederim."
Turgay ÇINAR






Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.