Hava Durumu

Rampa için tek bir düğme eksiği

Yazının Giriş Tarihi: 31.05.2012 08:58
Yazının Güncellenme Tarihi: 31.05.2012 08:58
 Toplumu ilgilendiren iki önemli soruna değineceğim.
1-: Jandarma Alay Komutanlığı önündeki ilk duraktan, Demirtaş'tan gelen sarı renkli belediye otobüsüne bindim. Otobüste meslek lisesi formalı bir genç engelli arabasında oturuyordu. Bu otobüslerde, bu durumdaki vatandaşlar için yer, emniyet kemeri, buton vs. yapılmış.
Fakat iniş rampası konusunda bir problem var, fark edilmemiş. Şöyle ki; bu rampa elle açılıp kapatılıyor.
Otobüste tekerlekli sandalyede bulunan kişiye rampa konusunda yakını yardımcı oldu, yani rampayı açarak inmesine yardım etti.
Eğer bu kişi olmasa sandalyedeki arkadaş nasıl inecekti?
Otobüstekilerin yardımcı olma ihtimali var ama otobüste de her zaman biri olmayabilir. Şoför mutlaka yardımcı olacaktır ama bu sefer de araç geç kalacak ya da trafiği tıkayacaktır.
Önerim; bu rampanın düğmeye basıldığında açılacak şekilde olmasıdır. Şoför mahallinde bulunacak bir düğmeyle açılırsa, sandalyedeki vatandaşlarımız da kimseye muhtaç olmadan inip bineceklerdir.
Bu sistemi üretici firma yapabilir diye düşünüyorum.
2-: Reyhan ve çevre pazar yerlerinde satıcılar ürün üzerine veya yakınına etiket koymuyor. Etiket koymak yasal zorunluluk değil mi? Eskiden zabıta uyarırdı, bu uygulama kaldırıldı sanırım. Ayrıca bazen bozuk paramız olsa da, yarım kilodan daha az almamıza pazarcılar razı olmuyor.
Bir ürünü pazardan alırken en az şu kadar alınacak diye bir kural mı var?. Saygılarımla."
- Çağatay GÖLLÜ


Sağ olunuz Sn. Valim
"Haziran 2011'de Nilüfer Kaymakamlığı Tüketici Hakem Heyeti'ne bir sorunum için başvurmuştum. Ancak çok sayıda dosya ama az sayıdaki görevli olduğu için işim aylarca sürüncemede kalınca Sn. Valimiz'e oraya ek personel için ricada bulunmuştum. Ricam üzerine 1 memur daha atanmış ve şimdi 4 memur görev yapıyor. Tabii dosyam da hemen çözümlendi. Sn.Valim'in duyarlılığına çok teşekkürler, saygılar."
Nalan TUNAMAN


TEŞEKKÜR PANOSU

Sağ olunuz Sn. Valim

"Haziran 2011'de Nilüfer Kaymakamlığı Tüketici Hakem Heyeti'ne bir sorunum için başvurmuştum. Ancak çok sayıda dosya ama az sayıdaki görevli olduğu için işim aylarca sürüncemede kalınca Sn. Valimiz'e oraya ek personel için ricada bulunmuştum. Ricam üzerine 1 memur daha atanmış ve şimdi 4 memur görev yapıyor. Tabii dosyam da hemen çözümlendi. Sn.Valim'in duyarlılığına çok teşekkürler, saygılar."
Nalan TUNAMAN


Alo, burası Osmangazi
15 CM.'DEN 2.CM'YE / "1.5.2012'de yayınlanan A.Güven Duru imzalı şikayet üzerine Uludağ Cad. çıkışındaki viyadüğün aydınlatması için oluşturulan aydınlatma direklerinde eksiklerin tamamlanmaması üzerine UEDAŞ bilgilendirilmiş, yayalar için tehlike arzeden 15 cm.uzunluğundaki demir çubuklar kısaltılmış ve 2 cm.'e indirilmiştir.
UEDAŞ en kısa zamanda galvaniz direklerin dikileceğini bildirmiştir."

KENTSEL DÖNÜŞÜM:/ "7.5.2012'de yayınlanan Yalova Yolu'nda kentsel dönüşüm talebine yanıt:
Emlak ve İstimlak Md.'müz kentsel dönüşüm için ciddi bir fizibilite çalışması içinde. Bu çalışmayla ilgili neticeler hakkında önümüzdeki süreçte gerekli bilgilendirme yapılacaktır.

KONTEYNIR:/ "17.5.2012'de Akpınar Mh.'ndeki çöp konteynırı kapakları yakınmasına yanıt:
Gerekli araştırma ekiplerimizce yapılmıştır. Çöp konteynırları uzun zamandır kullanılmasıyla ömürlerini tamamlamak üzeredir. Bu nedenle kapaksız konteynırlara yeni kapak takma olanağı yoktur. Tüm konut ve işyerleri, yeni konteynırlarını kendileri temin etme durumundadır.
Duyarlı okurlarınıza teşekkür ederim."
Mustafa DÜNDAR Osmangazi Bld.Bşk

Osmangazi'de yarısı eksik ışıklı harfler
"Internet hattım arızalıydı, konuyu size gecikmeli gönderiyorum.
26 Nisan'da Beşyol'da 3 saat işim oldu. 14:35’te bitti. Bu süreçte geçenlerde köşenizdeki "Las Vegas'a girer gibi" başlıklı yazınıza konu olan üstgeçidi izledim. Çünkü bulunduğum tamirhane karşısındaydı. "Neden?" derseniz binlerce değil, onbinlerce ampul güpegündüz sürekli yanıyordu!.
Onbinlerce lamba aydınlıkta yanıyor da Osmangazi Bld. binası duvarında her gece yarısı yanan, led ışıklı, saatli tanıtma tabelasının 2 buçuk yıldır eksik harflerle hizmet sunması tuhaf değil mi?."
Hidayet RENGİN


O direk artık devrilmeyecek
"9 Mayıs.2012'de köşenizde 'Ha devrildi,ha devrilecek' başlığıyla yayınlanan Alemdar Mh. Çimen Sk.'taki bir elektrik direğiyle ilgili okur şikayeti üzerine yerinde yapılan inceleme sonucu söz konusu direk ile ilgili gerekli güvenlik önlemleri alınmıştır.
Bilginize sunarız. Saygılarımızla.."
UEDAŞ A.Ş.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.