Hava Durumu

Ramazan eğlencelerinde ‘Çile bülbülüm çile!..’

Yazının Giriş Tarihi: 09.06.2016 07:51
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.06.2016 07:51
“Ramazanı kutlamak büyük zevk. Eski ramazan gecelerini Merinos Park’ta yaşatmak da güzel ama o eski ramazanlarda yüksek volümlü ses sistemleri yoktu. 
Büyükşehir’in Merinos Park’taki kutlamaları biz çevre halkına ıstırap veriyor. Kurulan dev ses sistemleriyle gece saat 02,00’lere kadar yayın yapılıyor. Eski ramazanlardaki gibi yüksek ses sistemi kullanılmadan yapılacak kutlamalara  eyvallah.



Şehrimiz sanayi şehri ve Merinos Park’a komşu mahalleler mavi ve beyaz yakalı çalışanlarla dolu. Bunların birçoğu maalesef vardiyalı çalışıyor. Saat 02,00’ye kadar yüksek volümlü ses, 03:30 civarı davulcu ziyareti, 06:30 civarı işbaşı için işyerlerine servis başlangıcı.. Ne zaman uyuyup, ne zaman dinleneceğiz?.
Alo 155 Polis ihbarı aramamız ve anlayışlı polisimizin buradaki ekipleri uyarması ile seslerin kısılması ve kapatılması ile son buluyor.
Sıcak havalar nedeniyle camlar açık. Ve yüksek sesler evimizin içinde ve eziyet çekiyoruz.  Sahura kadar parkta vakit geçirenler emekli ve yaşlılar. Çalışan kesim ise evlerinde bu gürültüde bir parça olsun uyuma çareleri arıyor. 
Ayrıca parkın güzelim çimenleri, eğlenceye gelenlerin duyarsız davranışlarıyla heba oluyor. 
Küplüpınar sakini olarak Merinos Park’taki bu uygulamayla  yaşanan sıkıntıyı  ilgililere duyurmanızı rica ederim.”              Cengiz SAKARKAYA

Sıcaksu’da çifte standart mı var?

“Alemdar ve Soğanlı Mh. sakinleriyiz. Buradaki Sıcaksu Termal projesi için metruk binalarda yıkımlar yapıldı. 
Çünkü bu binalarda olumsuzluklar yaşanıyordu.. Yapılan yıkımlarla rahat ettik. Ancak, tüm metruk binalar neden yıkılmıyor? Yıkımların çoğu yapılırken bir şahsa ait metruk binalar halen yıkılmadı. 
Bizlerin ve herkesin binaları yıkılırken tüm işlemleri tamamlanan, encümen kararı bile çıkan bu şahsın binaları neden yıkılmıyor?. 
Bu binalar da metruk ve kullanılmaz halde? Neden ayrıcalık yapılıyor?        
Tüm işlemler bu sefer tamam, her şey hazır!. Ama bu zatın binalarına gelince yıkım duruyor! Neden? Bu vatandaş için çifte standart mı uygulanıyor? 
Sn. ilgililerden bölge sakinleri olarak ricamız bu metruk binaların da bir an önce yıkılması ve yapılmak istenilen projenin de bölgede kısa zaman içinde gerçekleştirilmesidir.  Saygılarımızla.” Çevre sakinleri

Bşk. Altepe’den rica: Bizi tozdan kurtarın

“Yaklaşık bir yıldır Kumla’da Büyükşehir ve Gemlik Bld.’nin çalışmaları var. 
Tüm işler bittikten sonra burada yaz-kış devamlı oturabileceğiz. 
Çalışanlar ve emeği geçenlere teşekkürler. Tabii bu işlerin sezon başlamadan bitmesi hepimizi memnun edecekti ama geçici olarak çalışmalar sezon sonuna kadar durdurulmuş. Cadde ve sokak araları şimdilerde kazıldığı gibi duruyor, toz toprak evlerimize kadar giriyor. 
Geçici de olsa bu yaz sezonunda buraların bir şekilde onarımı gerek. 
Büyükşehir Bld. Bşk.’mız Sn. Recep Altepe’den bir an önce bizleri tozdan kurtarması için rica ediyoruz. Saygılar.” 
Mehmet ÜNLÜGÜZEL

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.