Hava Durumu

Rallici Simin, Fatma ve Feryal

Yazının Giriş Tarihi: 30.07.2016 04:56
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.07.2016 04:56
Ralli parkurlarında başarısı ve güzelliğiyle dikkat çeken Simin Bıçakçıoğlu’nun bir ayağı da Bursa’da sayılır. Şehrimizdeki hemen hemen tüm yarışlara katılan pilot Simin, son kez BOSSEK’in Yeşil Bursa Ralli’sinde son dört yılın kadın pilotlar birincisi olarak Türkiye Ralli Şampiyonası için önemli bir avantaj sağladı.
Bıçakçıoğlu’nun başarıları sürerken yakın geçmişe dönelim ve Bursa’daki kadın ralli pilotlarımızı anımsayalım:
Bursa’nın iki hanım ralli pilotu da parkurlarda tozu dumana katmıştı. Rallici Fatma Tellioğlu Murat 14 otosuyla, rallici Feryal de 31 plakalı lacivert Reno 12’siyle Bursalı hanımların da ralli başarılarını sergilemişlerdi.
Tellioğlu’nun Altıparmak’taki bir pasajda hediyelik eşya butiği vardı. Kaskını takıp aracına biner binmez gaza yüklenir, bir ok gibi fırlardı. Günaydın Gazetesi rallilerinden başarı kupaları almıştı.



Feryal ise rallilerdeki ünüyle daha sonra bir sinema filminde oynamıştı. 
Simin Bıçakçıoğlu, Koç Üniversitesi İngiliz Dili ve Karşılaştırmalı Edebiyat bölümü mezunu. Okçuluk, binicilik ve voleybol gibi birçok sporla ilgilenen Bıçakçıoğlu, otomobil sporları kariyerine 18 yaşında başlamış. 2012’de Türkiye Ralli Kadın Pilotlar ve Sınıf 5 birincisi.
Ayrıca, İtalya’da Vittorio Caneva Rally School, Norveç’te John Haugland Winter Rally School’a giden Bıçakçıoğlu, 2012, 2015 arasında Neo Motorspor adına yarışarak 4 kez Kadın Pilotlar 1.si oldu. Şimdi Avrupa Ralli Şampiyonası’na hazırlanıyor.
Türkiye Kadın Girişimciler Derneği(KAGİDER) üyesi olan Simin ‘Meme Kanseri İle Mücadele Projesi’nin de gönüllü elçisi.
Simin’in ilginç bir fotosu bugün köşemizi süslüyor. Genel kültürü ve performansı yüksek bu güzel pilota daha nice başarılar..

Güzel sözler

Gece ne kadar karanlıksa, yıldızlar o kadar parlaktır. Derdin ne kadar derinse, Tanrı’ya o kadar da yakınsın” - Fyodor Dostoyevski 
* “Ayrılık içinde insanın gözünü açıp kapayıncaya kadar geçen zaman, yıl gibi gelir. Hayatın en hüzünlü anı, mevsimine kapıldığın kişinin bahçesinde açabilecek bir çiçek olmadığını anladığın andır.” - Mayakovski

Cumartesi neşesi

DIR DIR:- Temel eve çok sarhoş gelip eşi büyük tepki gösterince ‘hayatta gördüğüm en dırdırcı kadın sensin’ demiş..
Eşi hemen yanıt vermiş: ‘Sen de hayatımda gördüğüm en pis sarhoşsun..’
Temel kahkahayı patlatıp şu karşılığı vermiş::
“İyi işte... Bunun önemi hiç yok. Benüm sarhoşlugum yarun sabah geçecek. Senin dırdırların hep kalacak!..”
(Teşekkürler Bayram GEDİZLİ)

Yeni çıkan bir kitap

‘MAHZEN’:- Yazar Umut Erdoğan ilk romanı olan ‘Mahzen’i İthaki Yayınları arasından okurlarıyla buluşturuyor.
Bir aile faciasının işlendiği romanda çocukluk ve gençlik dönemindeki sevgisizlik ve ilgisizliklerin neden olduğu düş kırıklıklarıyla çeşitli olaylar irdeleniyor. İlginç bir roman..  
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.