Hava Durumu

Plastik kutular trafik akışını çok yavaşlatır

Yazının Giriş Tarihi: 07.04.2015 07:52
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.04.2015 07:52
"Sayın yetkilileri önemli bir konuda uyarmak istiyorum:
Mudanya Bulvarı'nda Kültürpark ile Sırameşeler BursaRay istasyonları arasında tren yolu tarafına sıra sıra plastik kutular yerleştiriliyor.
Yerleştirilen kutuların içine çiçek ekilecek sanırım.

Şehrimizin hızla artan trafik yoğunluğunu kaldırmaya çalışan ve Bursamızın tek ve yegane alternatifsiz ana yolu üzerine konulmak istenilen bu kutuların toprak doldurulması, bitki ekilip bakımı ve sulanması gibi sebeplerden dolayı anayolda bir şerit kaybı olacak.  
Zaten çok yoğun olan trafik bu nedenle günün neredeyse her saatinde yavaş ilerleyen  akışı iyice yavaşlatacak.
Bu uygulamanın şehir trafiğine çok olumsuz etkisi olacağını düşünüyor yetkililerin bundan vazgeçmelerini diliyorum.. Saygılarımla." 
Mehmet  ALPSOLEY

***


BUSKİ'NİN BİR ESERİ(!) OLUR!..

"Kent içi trafiği hafifletme adına alternatif yol olarak gösterilen eski Havaalanı, Çeltik, Yeniceabat, Yeni Yalova Yolu güzergahı Yeniceabat çıkışında dar yoldaki kapalı bir virajda BUSKİ bir çalışma yaptı. Kazılan derin çukurlara borular döşendi, çukurlar gelişigüzel kapatıldı ve öylece bırakıldı.
Şimdilerde çakıl atılan çukurlar da göçük içinde.
Bu yolda trafik oldukça fazla. Ve tam virajdaki çukurlardan kaçmak için yolun diğer şeridine kaçan araçlar karşıdan gelen araçlarla kafa kafaya geliyor.
Acilen gerekli asfalt onarımı yapılmalı. 
Aksi halde buradaki bir acı olay BUSKİ'nin eseri olur. Unutulmasın!."
Necati ÇORUH

***

DİREKLERİMİZİ DE DİKTİK AMA ELEKTRİK ALAMIYORUZ


"Geçit, Bademli mevkiindeki Rota Caddesi, Emine Örnek Koleji karşısındaki Altınmala Sitesi sakinleriyiz.
Buradaki 1. kısım yolu 15 yıl önce kendi imkanlarımızla yapıp parke taşı döşettik. Ayrıca elektrik direklerini de kendimiz diktirdik.
Ancak bunca zamandır hâlâ karanlıktayız. Caddemiz ve yan sokaklar hep karanlık içinde.
Bu konuda Bursa Büyükşehir ve Mudanya Bld.'ne, ayrıca UEDAŞ'a da defalarca başvurduk fakat sorun bir türlü çözülmedi.
UEDAŞ'a son başvurumuzda bizi Mudanya Belediyesi'ne yönlendirdiler. Ancak Mudanya Bld.Bş.ile bir türlü konuşamıyoruz. Bizleri Sn. Bşk.'la görüştürmüyorlar.
Sorunun çözümü için ilgili makamların artık harekete geçmelerini saygıyla rica ediyoruz."
Müslim BİLGİLİ

***

PİDELİ KÖFTE ÇIĞIRTKANLARI


"Kayhan Çarşısı'na konuklarımı pideli köfte ikramına götürdüm. Ama pişman oldum. Dükkan görevlileri müşteri kapmak için yarışıyor. Eskiden bu durumu Terminal çığırtkanları yapıyordu. Hiç hoş değil. Önlenmesi gerekir.
Ayrıca; Sönmez İş Sarayı arkasındaki Ünlü Cadde'de eskiden oturma bankları vardı. Kaldırılmış. Bazı esnaf yol ortasına masa-sandalye koyup işgal ediyor. İş Sarayı önündeki toprak alan da çöp içinde. İlgililerin dikkatine sunarım."
Bülent ÖZTÜRK

***

ALO, BURASI BÜYÜKŞEHİR


BEŞEVLER:"20/3/2015 tarihli Bursa Hakimiyet gazetesinde yayınlanan 'Erdal Abi' adlı köşenizde yer verdiğiniz 'Beşevler'den beş ayrı görüntü ile bir foto-öykü'  başlıklı okur şikayet yazısı ilgili birimler tarafından incelenmiştir.
Yazıya konu olan Nilüfer ilçemizdeki Beşevler Mahallesi'nde bulunan yağmur suyu ızgaralarının temizliği, ilgili bakım onarım ekiplerimizce periyodik olarak yapılmaktadır. 
Baca kapakları, yağmur suyu ızgaralarının asfalt kotuna getirilme ve yolda bulunan çökme ve bozulmalar ile ilgili çalışmalara en kısa sürede başlanılacaktır." 
**
MİHRAPLI:"1/4/2015 tarihli köşenizde yer verdiğiniz 'Eziyet veren dikenin dalını koparıp yolmak' başlıklı okur şikayet yazısı ilgili birimler tarafından incelenmiştir.

Okurunuzun yakınmalarına konu olan Hüdavendigar Mahallesi, Mihraplı Caddesi, Mihraplı Camİi önündeki yağmur suyu ızgarası, ilgili  bakım-onarım ekiplerimiz tarafından asfalt kotuna getirilerek sorun giderilmiştir."   
**
PROF. TEZOK CADDESİ:"19/3/2015 tarihli gazetenizdeki köşenizde yayımladığınız 'Bu güzergah yenilenmelidir' başlıklı yazıdaki okurunuza ait görüş ve dilek ilgili birimler tarafından incelenmiştir.
Kaldırımların yeniden düzenlenmesi ile ilgili olarak gerekli çalışmalarımız 23.03.2015 tarihi itibari ile başlatılmıştır. 
Bu çalışma kapsamında kaldırım sistemi tamamen değiştirilerek günümüz ihtiyaçlarına cevap verecek hale getirilecektir. 
Bu kapsamda engelliler için gerekli düzenlemeler yapılacak, araçların düzenli parklanmalarını sağlamak için otopark cepleri oluşturulacaktır. 
Daha sonraki aşamada ise gerekli ise asfalt kaplama çalışması yapılacaktır.  Bilgilerinize sunar iyi çalışmalar dileriz."
Büyükşehir Bld.Basın  Halkla İlşk. Şb. Md.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.