Hava Durumu

Plansızlığa kötü bir örnek

Yazının Giriş Tarihi: 26.12.2016 00:13
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.12.2016 00:13
“Erdal abi, Bursa trafiğiyle ilgili olumsuzluklara ben de çok şaşırtan  bir yenisini ekleyeceğim. 
Önceki pazar, yakınlarımı almak üzere köy yolundan Terminal’e gittim. Terminal otoparkına kuzey yönündeki girişte birkaç km.lik araç kuyruğu olunca kaza oldu sandım. Onlarca dakika sonunda kavşağa ulaşınca Anatolium otoparkına giriş yapmaya çalışan araçların Demirtaş yönünden ve köy yolundan gelen trafiği kilitlediğini gözlemledim. 
Terminal’den çıkmaya çalışan otobüsler de kilitlenen trafikte yol alamıyorlar, böylece zaman ve yakıt israfı yaşanıyordu. 
“Ben yaptım oldu” nun ve plansızlığın bir kötü örneğinde daha bedeli biz sürücülere çıkıyor. Terminal otoparkına 20 dakikada zor ulaştım. Burada bazı tespitlerim oldu. Paylaşmak istiyorum.
1.Pazar günleri Anatolium otoparkına girişin hızlanması için ilgili birim uyarılabilir (otoparka inişte araç kontrolü için ilave personel konularak beklemenin kısaltılması gibi)



2.Terminal otopark girişi en az çift girişli olmalı. Tek giriş olduğunda ilerleme hızı da çok yavaş.
3.İlgili otoparkın yanında büyükçe boş alan var. Burası terminal otoparkına ilave edilebilir ve Anatolium müşterilerine de para karşılığı hizmet verebilir.
4.Terminal otoparkı girişindeki biletleme sistemi de ilave zaman kaybı anlamına geliyor. Plaka tanıma kameralı sistemler artık en sıradan otoparklarda bile devredeyken Burbak’ın bu tip bir teknolojik sistemi acilen devreye alması gerek.
5.İlgili alana sinyalizasyon yapılıp bir trafik ekibi yoğunluğun olduğu günlerde burada görevlendirilebilir.
6.Anatolium otopark girişlerinin iyileştirilmesi ve araçların trafiği kilitlemeyecek şekilde otoparklara girebilmesi konusunda ilgili AVM’den belediyemiz talepte bulunabilir.
Özetle, ilgili problemin bir pazar günü yerinde gözlenip yapılacak bazı hızlı aksiyonlar ile çözümlenmesi yetkililerden beklentimizdir.
Saygılar.”
Adının açıklanmasını istemeyen bir okur

Lütfen acil asfalt istiyoruz

“Osmangazi ilçesi Küçükbalıklı Mahallesi, Okul Caddesi no: 109 ve no: 113 civarlarında yol anormal şekilde çok bozuk. 
Yolda sıra sıra çukurlar da oluşmuş. Yağışlı havalarda araçlar vatandaşların üstüne çamurlu su sıçratıyor.
Lütfen en kısa zamanda gereken onarım ve aynı zamanda asfalt çalışmasının yapılmasını rica ederiz.  
Bir grup sokak sakini

Havuzlupark hakkında (2)

(DÜNDEN DEVAM):- Bir soyunma odasında 900 dolap vardır. Soyunma odalarımızdaki (Kışlık) dolap sayıları üye gruplarında havuzu kullanacak maksimum kullanıcıyla eşdeğerdir. Bu sayılar ortalama 25-60 kişi arasındadır. Ayrıca tüm saatler farklılık göstermektedir. Bir saatte 15-20 kişi varken bu bazı saatlerde 30-40 bazı saatlerde ise 5-10 kişiye kadar düşmektedir. 
Soyunma odalarımız ve içindeki banklar soyunma odasını kullanan üye/kursiyer sayısına ve fiziki şartlara uygun şekilde yerleştirilmiştir. Makine daireleri gibi alanlar sadece görevli personelin giriş yapabileceği alanlardır. Bu alanlara sivillerin ya da görevli olmayanların girmesi yasaktır. Bu durum kapı üstelerindeki  uyarıcı levhalarla da belirtilmiştir. Kapının sürekli açık kalması söz konusu değildir. Karşılaşılan durum, görevlinin içeri kısa süreli girişinde açık bırakması akabinde çıkışında kapının tekrar kilitlenmesi ile ilgilidir. 



Durum her ne olursa olsun sivillerin bu alana girişi yasaktır. Bir önceki yazıda kazan dairesinin gayet derli toplu olduğunun ifade edilmesi söz konu alana girilip yapılan gözlemlerin tarafımıza aktarılması olarak anlaşılmıştır. Bu alanın Havuzlupark’la görev ve sorumluluklar anlamında herhangi bir bağlantısı bulunmamaktadır. Tesisimizin mevcut şartları çerçevesinde hareket edilmektedir. Sorulan konu uzmanlık alanımızın dışındadır.
Büyükşehir Bld.’miz, Bursa halkına sporu sevdirmek ve en önemlisi gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutmak adına Son 5 yılda en çok yatırımlarını spor alanlarında gerçekleştirmiştir. 
Yüzme havuzları başta olmak üzere tüm sportif tesislerimizde haftanın 7 günü hizmet verilmesi ve sorunların giderilmesi için uğraşan masa başından teknik elemana ve hizmetli personele kadar tüm çalışanlarımız işlerini özveri ile yapmaktadırlar. Bilgilerinize sunar iyi çalışmalar dileriz.
Büyükşehir Bld.Basın Halkla İlşk. Şb. Md.

Sn. Altepe’nin dikkatine



“Fotoğrafını gönderdiğimiz yer, Bursa Şehirlerarası Otobüs Terminali’nden Çağlayan Köyü’ne ulaşımımızı sağlayan yol.. 
Yazın ayrı, kışın yağışlı havalarda ayrı sorunlarla iç içe olan yolun ele alınıp yeniden düzenlenmesini ve asfalt yapılmasını Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Recep Altepe’den rica ediyoruz..
Saygılarımızı sunarız..”
Çağlayan sakinleri
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.