Hava Durumu

Pınarbaşı'ndaki güzelim çeşmeye küçük bir bakım

Yazının Giriş Tarihi: 19.03.2015 07:13
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.03.2015 07:13
"Fırsat buldukça sık sık tarihi Pınarbaşı Parkı’na gidiyorum. Özellikle yazın sıcak günlerinde suyu hiç eksik olmayan ve buz gibi akan çeşmesi (bu çeşmeler keşke yeni parklara da yapılsa) ve ulu çınarların gölgesi altında huzur buluyorum. 
Yaptığım son ziyaretimde çeşmenin bakımsızlığı daha çok dikkatimi çekti. Çevresini yosun kaplamış. 

Çeşmenin taş kısımlarına küçük bir bakım yapılması bu çeşmeyi çok daha gösterişli kılacaktır. 
Ayrıca çeşmenin hemen altında demirden bir gider vardı. Bu demir gider muhtemelen çeşmeye küsüp gitmiş!.. Ya da tıkanmış olduğundan fotoğraftaki gibi bir çözüm uygulanmış. 
Yetkililerin tahrip edilen her esere yetişmeleri elbette mümkün değil ama bu çeşmenin sorunlarının çözülmesine öncelik tanıyabilirlerse gerçekten çok memnun oluruz." 
Erdal AYDEMİR

***

SABAH KAHVESİ VE İZMİR'DEN BÜYÜKŞEHİR'E BİR TEŞEKKÜR


"Bursa'daki görevimde yıllarca köşenizi izledim. O dönem çalıştığım firma kurumsaldı ve köşenizdeki şikayetleri izleyip şirketimizde bir eksiklik varsa gidermeye çalışırdık.
Şu an İzmir'deyim.
28 Şubat Cumartesi günü şehir dışı ve yurtdışından gelen arkadaşlarımla  Cumalıkızık'ı Bursa’ya tanıtmak için geldim. 
Köydeki 'Bulanlar Kınalı Kar Konak'ta kahvaltı için işletme sahibi çok ısrar etti ve uygun ortam sağlanacağını söyledi. 'Üst kattaki salonda masalar boş ama üstü dolu olduğu için temizlenmesi gerek bekleyin' dediler. 
Vazgeçip çıkarken bir arkadaşım alt kattaki odaları fark etti, odaya geçtik. Misafirlerim yurt ve şehir dışından olduğu için Osmanlı başkentindeki tarihi bir köyde Osmanlı kahvaltısı söyledik. 
Ben kesinlikle çay içmem. Kahvaltı bitti. Türk kahvesi söyledik. 
Ve şok!.. 
Çünkü cumartesi-pazar kahve servisi yokmuş. 
Madem yok, bunu belirtmeliler. Ya da aşağıdaki mönüde bu belirtilmeli. Bir yetkili ile görüşmek istedik. Görüşemedik. Tepki gördük. Çıkışta yetkiliyi kasada görür, hakkımı ararım diye düşündüm. Göremedim. 
Eğer müşteri velinimet ise özür dileme zahmetinde bulunulmalı. Bu işletmeyi Alo 153'ü arayıp Büyükşehir Belediyesi'ne şikayet ettim. 
Sağ olsun Büyükşehir çok ilgi gösterdi ve firmaya gidip kontrol yaptıklarını belirten sonuç aramasını da gerçekleştirdi. 
Bunu gazetenize yazma nedenim, Büyükşehir'in gerekli ilgiyi gösterdiği için memnuniyetimi belirtmek. 
Hiçbir insan kaba davranılmayı ve özellikle hiçbir bayan bu tür davranışı hak etmiyor. Teşekkürlerimle." 
Esin BAYRAM

***

BU GÜZERGAH YENİLENMELİ


"Prof.Tezok Caddesi, Yüksek İhtisas Hastanesi arasında kalan yolun sil baştan yenilenmesini, cadde boyunca kaldırım taşlarının boyanmasını ve parke taşlarının yenilenmesini istiyoruz. 

Caddede bulunan parke taşları bakımsız halde. Bu yüzden Yıldırım Bld. Bşk.’mız ile Büyükşehir Bld. Bşk.'mızdan bu güzergahın sil baştan yenilenmesini istiyoruz.  BOİ otobüs duraklarının da camları kırık. Örnek: Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu'nun yanındaki otobüs durağı. 
Bu cadde insanların en çok kullandığı yerlerden birisi. Caddede araçların düzensiz park sebebi yüzünden cadde otopark uygulaması başlatılmalı.
Mimar Sinan Bulvarı'ndaki yolu Ankara asfaltına geçen otobüslerin azaltılması halk otobüslerinin bu cadde üzerinden verilmesi ile Ankara asfaltında trafik yoğunluğunu az da hafifletir. 
Belediye otobüslerinin ve halk otobüslerinin bu caddeye verilmesi daha doğru olur. Böylece Ankara asfaltındaki ağır trafik yükü azalır. 
Mimar Sinan duvarında bulunan otobüs duraklarına gerekli bakım ve otobüs saatleri çizelgesinin asılmasını, hat üzerindeki birkaç durağa da elektronik akıllı durak sistemini istiyoruz. Caddenin ele alınmasını rica ederim."
Ümit DEMİRALAY

***

TERMİNAL'E BURFAŞ YAKIŞIR...


"Şehir dışından gelen yakınlarımı sık sık otogardan alıp tekrar oraya bırakıyorum.
Gözlemim o ki bir şehre gelen yabancıların ilk izlenimleri o şehrin otogarından başlıyor. Konuklarımdan da gelişen Bursa için sıkça övgüler alıyorum. Özellikle son zamanlarda atağa kalkan BURFAŞ kafe ve restoran yatırımları da misafirlerimin dikkatini çekiyor. Otogarı her zaman çok temiz bulduğunu belirten ve çok beğenen bir dostumdan BURFAŞ'ın otogara çok yakışacağı, bir kısmı açık havada olacak şekilde açılacak bir cafe-restoranın buradaki mevcut çalışmalara örnek olup kaliteyi yukarılara çekilebileceğini belirtti. Bursa'nın her konuda diğer kentlere örnek olması gerektiğini düşündüğümden bu öneriyi önemsedim ve yetkililerle paylaşmak istedim. Bu arada 13 Şubat'ta yayınladığınız uyarımda Terminal'deki BOİ duraklarının bazılarında çatıların uçtuğunu, onarımını dilemiştim. Terminal'e son gittiğimde sorunun giderildiğini gördüm, mutlu oldum. Teşekkürler."
Vildan KAMA
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.