Hava Durumu

Peyzaj öğesi gibi bir baz istasyonu

Yazının Giriş Tarihi: 18.02.2015 07:51
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.02.2015 07:51
“Geçtiğimiz günlerde Osmangazi ilçemizdeki bulunan Akpınar Mahallemiz’deki Kültür Merkezi karşısında yer alan parkımıza fotoğrafını da çekip gazetenizdeki köşenize gönderdiğim çok garip bir şey dikildi. 
İlk bakışta bir peyzaj öğesi gibi görünen bu oldukça yüksek ve garip obje, aslında bir baz istasyonu ve parkımızın ortasından yükseliyor. 



Dibinde yer alan enerji ünitesi ise bunun en büyük kanıtı çünkü. 
GSM şirketi firmaları halktan gelen tepkilere karşı baz istasyonlarını artık çeşitli şekillerde kamufle ederek bu gibi yerlere dikmeye başladılar. 
Bu konuda GSM firmasına biz halkın parkını açarak büyük bir iyilikte (!) bulunan sayın yetkili makam sahiplerini doğrusu tebrik (!) etmek, alkışlamak (!) lazım. 
Parkımızın ortasına dikilen bu baz istasyonunun çevre sakinlerinin sağlığı üzerinde yaratacağı olumsuz sonuçları ise hiç düşünmek dahi istemiyorum ve Allah hepimizin sağlığını korusun diyor, yetkilileri de insafa davet ediyorum.
İyi çalışmalar dilerim.” 
- Volkan TOPALAK

Bütün emekler heba olmasın

“Gazetenizdeki köşenizi hemen her gün okumaya özen gösteriyorum. Ve duyarlı okurlarınıza bir vatandaş olarak teşekkür ediyorum. 
Bursa içinde çok fazla gezen birisi olduğumdan köşenizde yayınlanan bir kusuru birkaç hafta veya ay sonra yerinde bizzat kendim görüyorum. 
Bazen ilgili hata giderilmiş oluyor, birçok zaman da sürünceme- de kalıp gidiyor. Bunlardan bir tanesi ise Tophane semtindeki Kavaklı Caddesi’ndeki okuyucu şikayetleri hakkında. 




Köşenizde birçok defa yayınlanan Kavaklı Caddesi’ne yeni döşenentaşlarla ilgili şikayetin incelenmesine henüz sıra gelmemiş olacak ki geçtiğimiz cumartesi günü oraya yolum düştü. Caddeye verilen emek maalesef heba oluyor. bunu ben de gündeme taşımak istedim.  Bu caddedeki çok uzun çalışmalar sonucunda döşenen taşlar çökmeye başlamış. Birçok yerde de dağılmış. Taşlar arasındaki boşluklar doldurulmazsa cadde tamamen göçükler içinde kalacak. 
Yetkililerin ilgili caddeyi yerinde incelemesini ve kalıcı önlemler almalarını önemle rica ederim.
Saygılarımla..”
Adının açıklanmasını 
istemeyen bir okur

Çaykur Rizesporlu bir taraftardan... 

“Çaykur Rizespor Kulübü taraftarıyım. 
Rizespor maçı öncesi Bursaspor’a verilen tribün kapatma cazasını hiç haklı bulmuyorum..
Bizler için hayati bir maç bu ama kendini bilmez bazı kişilerın sebep olduğu çirkin olaylar yüzünden maraton ve kapalı kale arkası tribünlerinin tüm taraftarları cezalandırmak ve passo liglerine bloke koydurmak hiç etik bir uygulama değil..
Eğer stadyum içinde küfür eden, sahaya yabancı madde atana anında müdahale etmeyerek sporseverleri cezalandırmak adil bir uygulama mı?.
Böyle giderse Türk futbolu her geçen gün biraz daha karanlığa doğru gider.
Federasyonun bu tip kararları tekrar gözden geçirmesi ve güvenlik güçlerinin de   stadın içinde daha etkin görev almasını bekliyorum..
Benim de defalarca şahit olduğum ve üzüldüğüm küfür ve hakaret olaylarına meydan verenlere maç anında hemen müdahale etmek şart.”
Çaykur Rizesporlu 
Bülent YILMAZ

Yaylı çalgılardan konser yarın gece

Bursa Filarmoni Derneği’nin desteğiyle birbirinden başarılı konserler veren Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası yaylı çalgılarla yarın akşam klasik müzik sevenlerin karşısına çıkacak. 
Oğuzhan Balcı şefliğindeki Yaylı Çalgılar Konseri, Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Merinos’ta gerçekleşecek. Piyanist Ayşegül Sarıca’nın solist olarak katılacağı konser, Bach’ın Beşinci Senfonisi’nin ardından Dimitri Sostakoviç’in Oda Senfonisi’yle devam edecek. Konser saat 20.00’de başlayacak.

Göç Müzesi ve sensör

TEŞEKKÜR PANOSU


“Yeni açılan Göç Müzesi’ni geçenlerde gezip görebilme imkanı buldum. Güzel düzenlenmiş. Yetkilileri kutluyor ve teşekkür ediyorum.
Müzede sergileme köşelerine ufak, tasarruflu ampullerle ışıklandırma yapılmış. Devamlı ziyaretçi olsun olmasın bu ışıklar devamlı yanıyor. Belki bundan kaynaklandığı için arızalananlar da var. 
Acizane bir uyarım olacak: 
Bir elektrik teknisyeni olarak öneriyorum. Müzede ışıklandırma yapılan köşelere sensörler konabilir ve ziyaretçiler o bölgeye gelirken sensörler aracılığıyla ışıklandırma kendinden devreye girer ve çalışırdı. 
Böylece hem elektrik tesisatı, hem de     ampuller çok ısınmaz, ayrıca büyük ölçüde elektrik tasarrufu da sağlanabilirdi. 
Elektrik donanımına sensör uygulamasının düşünülmemesi veya gerek görülmemesine bir anlam veremiyorum.
Uyarımın dikkate alınmasını rica ederim. Saygılar.” 
K.B.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.