Hava Durumu

Perdelemeler çirkinliği ne yazık ki örtemiyor!..

Yazının Giriş Tarihi: 18.09.2014 08:44
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.09.2014 08:44
Fotoğrafını çekip gönderdiğim yer, şehir merkezimize yakın olan Yeni Yalova Yolu’ndaki Beşyol bölgesi..
Yıllardır kentsel dönüşüme alındığı halde bir şeyler yapılmayan Bursa’nın adeta bir varoş bölgesi. Dikkatle incelenecek olursa fotoğraf bazı şeyleri anlatıyor zaten. 
Yol boyunca uzanan yaya kaldırımları kaldırımlıktan çıkmış, araçların park yerlerine dönüşmüş bir halde. 
Parke taşların p’si olmayan kaldırımlar bunlar..

Sanayi ise konutlarla iç içe geçmiş. Bursa’ya İstanbul yönünden girişinde ana arterlerden birisi burası.. Ve yolun hali içler acısı..
BursaRay Hafif Raylı Sistemi’nin Ankara yolunda Kestel’e kadar uzatılmasından önce Yeni Yalova Yolu’nun BursaRay Hafif Raylı Sistemi’ni hak ettiği gerçeği apaçık ortada. 
Yol boyunca olmayan batçıklar, refüjde yol boyunca bakımı yapılmayan kesimler, yağşılı havalarda oluşan derin gölcükler, yol boyunca pek çoğu yanmayan lambalar... Maalesef şehrin bu üzen halini perdelemek için cadde kenarlarına yol boyunca dikilen fidanlarla, çiçeklendirmelerle bu işler olmuyor..
Büyükşehir ve Osmangazi belediyelerinin Yeni Yalova Yolu ve Beşyol Bölgesi ile ilgili acil projeler üretmesini bekliyoruz.
Yeşil Bursamız’ın yeşile ve güzele layık olduğunun gösterilmesi gerekir!.”
M.M

***

HURDACILARIN GÜRÜLTÜ KİRLİLİĞİ BIKTIRDI


“Son zamanlarda hurda toplayan kişiler motorlu araçlarıyla kentin her yerinde araçlarına hoparlör takıp yüksek sesle ‘hurdacı geldi’ diye anonslarla vatandaşları müthiş rahatsız ediyor. Bu yüzden evlerde yaşlı ve hastalar ayrıca gece çalışıp gündüz uyuyup istirahat edenler çok rahatsız oluyor. 
Modern bir çağda bu ses ve gürültü kirliliği çok yanlış. Eskiden bu işi yapanlar 3 tekerlekli el arabaları ile dolaşır işlerini yapardı.
Hoparlörlü anonslar şimdi mahalle sakinlerini çok rahatsız ediyor. Bu konuda sayın ilgililere imzalar toplayıp şikayette bulunduk fakat değişim olmadı. 
Bursa ilçe Bld. Bşk.’larına ve tüm yetkililere gürültü kirliliğine acilen çözüm bulmalarını rica ediyoruz.
Gerekli önlem alınırsa vatandaşların rahatsız edilmeleri önlenmiş olur. Saygıyla.”
Erdoğan EVCAN

***

DERENİN ÜSTÜ AÇILINCA!..


“Stadyum Caddesi üzerinde oturuyoruz. Bazı şikayetlerimiz var.
1. Cadde üzerindeki dereden gelen pis kokulara işaret etmek isterim.. 1990’lı yıllarda dere kapalıydı.. Sonradan dere düzenleme çalışmaları yapıldı ve üzeri açık bırakıldı. Bu konuda  BUSKİ’nin ilgilendiği söylendi.
Dereye kanalizasyon bağlı herhalde ki yaz aylarında tüm sezon ağır ve pis kokularla iç içe yaşadık. Ayrıca dere üzeri açık olduğundan gelen geçen buraya çöp atıyor..
2. Stadyum Caddesi’nden UEDAŞ’a dönen ara var.. Adı Uysal Sokak.. Belediye kaldırım çalışmalyarı sırasında bu yolda çalışma yaptı ama hafriyat atıkları bıraktı, temizlenmedi ve bunun üzerinden iki yıl geçti. Uyarmak için geçenlerde Zabıta’ya gittim. Anlattım. Değıişen bir şey olmadı. Sorunları birbirlerine pas ediyorlar gibi bir durum var..
Hafriyat atıkları Stadyum Caddesi, kaldırım üzerinde. Hiç hoş bir görünüm değil..
3. Önceden herkes mahallesinde kapısının önünü temizlerdi. Şimdilerde apartmanların arasınde her tür çöp var..
Bahçeli binalar daha temiz. Ama genelde cadde üzerleri temizlenmiyor. Ara sokaklar, bina araları çöple dolu.. 
Her şeyin başı eğitim ama insanlara da binalarının önünü temiz tutana ödül/ aksi duruma da herhangi bir yaptırım uygulanamaz mı?
Saygılarımla.”  
Emine ÖNİZ

***

ALO, BURASI OSMANGAZİ


YÜKSEK MÜZİK: “Gazeteniz köşesinde 26.8.2014’te ‘Bizim şansızlığımız Osmangazili olmak mı?’ başlıklı bir okur şikayeti yer almıştı.
Belirtilen adresteki restoran/ çay bahçesinin belediyemizden aldığı ruhsatta canlı müzik izin belgesi ile işletildiği tespit edilmiştir.
Zabıta Md.’müz, işyeri ilgililerine gece geç saatlere kadar yüksek sesli yayın yapmamaları ve belirlenen desibel seviyesini aşmamaları için tebligat yapmıştır. Konu takip edilmektedir.”
YANIT DOĞRU: “12.8.2014 tarihli ‘Bu yanıttan bir şey anlamadım’ başlıklı okur şikayeti:
Belediyemizde işlem yapan bir vatandaşımız, e- mail yolu ile aldığı cevapta ‘Yapılan işler kontrol edildi. İyi günler’ yazdığını ifade etmiş. 
Yaptığımız incelemede ekte sunulan işlem ekranda da görüleceği üzere; ‘Yapılan işlemler kontrol edildi. 9116 sicil no ile fazla ödeme olarak hesaplanan 15,95 TL’nin TKVK olarak ödenen 8,00 TL’sinin iadesi yapılmakta olup, 7.95TL ödenen verginin iadesi yapılmıştır’ yazmaktadır.
Bilginize sunar, duyarlı okurlarınıza teşekkür ederim.”
Mustafa DÜNDAR  Osmangazi Bld.Bşk.

***

BÖCEK İSTİLASI


“Çekirge Mah. Bağlan Cad. sakiniyim. 
Yaz başında birçok apartman ve yol kenarındaki giderlerde böcekler türemeye başlamıştı. Bu devam ediyor. Artık evlerimizde rahat uyuyamaz durumdayız.
Buraları sıcak su mevkii olduğundan önceki yıllarda da bu sorunla karşılaşmıştık.
Büyükşehir Bld.’nden bölgeye tekrar ilaçlama yapmasını rica ediyoruz.
Saygılar.” 
Mehmet ÜNLÜ

***

ÇALIŞMA BAŞLADI


“Gazetenizdeki köşenizde 10.09.2014’te yayımlanan ‘Yolun yarısı ayrıldı, yarısı ayrılmadı!’ başlıklı okur yakınması ilgili müdürlüğümüze iletilip söz konusu yerde gerekli çalışma başlatılmıştır.
Bilginize sunarız.”  
Yıldırım Bld. Basın, Halkla İlşk.Md.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.