Hava Durumu

Parklar moloz döküm alanı mı?

Yazının Giriş Tarihi: 23.06.2016 07:49
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.06.2016 07:49
“2 yıldır Osmangazi, Güneştepe Mah. sakiniyiz.  Sn.Bld.Bşk. Mustafa Dündar’ın örnek gösterdiği ve Osmangazi’nin gözbebeği olacak dediği bölgeye hala çocuk parkları yapılmadı. 
Park yapmak kamulaştırma yapmaktan çok pahalı dediği halde hazır park alanları da şimdilerde moloz döküm alanına döndü.
Büyüyen otlar insan boyunu geçti. 170 bin kişi yaşayacak denilen bölgede park alanları neden yapılmıyor, anlamış değiliz.  
Kaç kez belediye hizmet masasına mail attık. Sürekli ‘program dahilinde yapılacak’ şeklinde kopyala yapıştır cevap alıyoruz.  
Çocuklarımızı eğlendirebileceğimiz, oturup dinlenebileceğimiz parkları ve Fatih Caddesi’nde tanımlanan park alanlarının bir an önce devreye alınmasını istiyoruz. Buraya çok insan taşındı. Ulaşım sorunundan illallah dedik. Hiçbir yere çıkamıyoruz. 



Saat 21:30 sonrası ulaşım yok. O da Acemler istasyonuna 30 dakikada Bursa turu atarak gidiliyor. Bölgenin reklamını yaparken bunlar da açıklansın. Hala Heykelönü’ne bir otobüsümüz yok. Bari kendi bünyemizdeki yaşam alanlarımızı güzelleştirin.
Yakınmamızı yayınlarsanız sevinirim. Gönderdiğim fotoğraf da mütahhitlerin temel topraklarını sahipsiz gördüğü park alanlarına dökerken çekildi. Duyarlılık bekliyoruz.” -  Güneştepe Mah. sakinleri
 

Alman Kanalı ve göçükler


“Yol yapımı süren Alman Kanalı bölgesinde Hürriyet’e gidilen köprü çıkışı virajında yol kenarı tamamen çökmüş. Geceleri yolun yabancısı sürücü fark etmeyip virajı dar alırsa aracıyla kanala uçabilir. 
 Çeltik’e giren köprünün hemen çıkışında da karşıdan karşıya geniş bir çukur açılıp toprak doldurulmuş. Burada kamyon trafiği çok. Çukur her gün derinleşiyor. Dikkate sunarım.”  Tuğrul Cem KÜÇÜK

Alo; burası Büyükşehir

 
KİOSKLAR VE PARA ÜSTÜ:
-
“3/6/2016 köşenizde yer alan ‘Kiosk’lar neden para üstü vermiyor?.’ başlıklı okur yakınması incelenmiştir.
Tüm büyükşehirler gibi, Bursamız’da da şehiriçi seyahat kartlarına (tam ve indirimli BursaKart) hızla dolum yapabilmek ve beklemeleri indirmek amacıyla, tüm BursaRay istasyonlarında “BursaKart Dolum Kioskları” hizmet vermeye başlamıştır. 
Bu kiosklarda ‘kullanma kılavuzu’ vardır. İlk kez dolum yapan yolcuların kılavuzu okuması, dolumun sorunsuz yapılmasını sağlayacaktır. 

Ayrıca kioskta yaşanacak sorunlar için tüm istasyonlarda güvenlik görevlileri yolculara yardımcı olmaktadır. 
BursaKart dolum kiosklarında 5, 10, 20 ve 50 TL yüklemeler yapılmaktadır. Bu cihazlarda kağıt para kullanılmakta olup, para üstü iadesi sistemi yoktur. Ayrıca dolum yapılmadan önce ‘onay’ istenmekte ve yolcu tarafından onaylanmadıkça karta yükleme yapılmamaktadır. 

BursaKart’a yüklenecek kadar meblağın bulundurulması, planlanandan daha fazla meblağ yüklenmesinin önüne geçecektir. 

Ayrıca kent genelinde 450 adet BursaKart dolum bayisi ve istasyonlardaki SmartCube satış noktaları da yolcularımıza hizmet vermektedir. Bilgilerinize sunar, iyi çalışmalar dileriz.” Büyükşehir Bld.Basın Halkla İlşk. Şb. Md. 

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.