Hava Durumu

Parkımız çok bakımsız ve hurda yığını gibi

Yazının Giriş Tarihi: 02.04.2015 08:03
Yazının Güncellenme Tarihi: 02.04.2015 08:03
İyi günler diliyorum. Fakat ne yazık ki köşenize iyi olmayan ve üzen bazı fotoğraflar göndermek zorunda kaldım..
Öncelikle vurgulamak isterim; amacım şikayet ve eleştiriden çok Nilüfer Belediyemizin sayın ilgililerine bir uyarıyı niteliğindedir..
Çünkü belediyemizin çalışmalarını takdir eden ve alkışlayan bir kişiyim. Özellikle de parklarımız, bahçelerimiz Nilüfer ilçemizin bir vitrinidir. 



Çekip köşenize gönderdiğim fotoğrafları dikkatle incelemenizi diliyorum.
Burası Nilüfer ilçesi, Konak Mahallemizde bulunan Seçkin Sokak’taki park.. Parkımız bir süre önce düzenlendi, çok güzel oldu. Çevre sakinleri olarak bundan çok memnun olduk.. Kısa bir aranın ardından bu kez parkımıza spor aletleri getirildi; monte edildi. İnanın çok kıvandık, mutlu olduk.



Fakat aradan geçen süreçte olumsuz hava koşulları ve bazı komşularımızın bilinçsiz kullanımları sonucu bu aletlerin çoğu kullanılamaz hale geldi. Kırılan dökülen ve pas içindeki parçalarıyla parkımız adeta bir hurda demir yığınına dönüştü.



Parkımız açıldığından bu yana kendi haline bırakılmış bir durumda. Aletlerin hemen hepsi kırık dökük. Kullanılamaz halde.
Parkımızın tekrar ele alınmasını ve spor aletlerinin onarımının yapılmasını çok rica ediyor, sevgili belediyemizin tüm çalışanlarına kolaylıklar diliyorum.
Saygılarımla.” - Çevre sakinleri adına H. Esin ALANYALI

Elektrik kesintisi ile gecikme zammı

“6552 sayılı kanuna göre yapılandırmış olduğum vergi borcumun 2. taksidini internet aracılığı ile 31/03/2015 tarihinde ödemeyi planlayarak tüm hesaplarımı buna göre yapmıştım.
Ancak ülke genelinde yaşanan elektrik kesintisinden dolayı işlem yapamayarak bir gün gecikme ile 01/04/2015 tarihinde ödeme yapabildim. www.gib.gov.tr sitesine giriş yaptığımda 31/03/2015 tarihinde ödenmesi gereken gelirler vergisi 1. taksidinin süresi elektrik kesintisinden dolayı uzatılmış fakat 6522 kapsamlı ödemeler için erteleme yapılmamış olduğundan 131,84 TL gecikme zammı uygulaması ile karşılaştım.
Tarafınıza gönderdiğim ekli resimlerle belgelidir. İlgililerin benim ve benim gibi mağdur olanlarınların cezasını silmelerini ümit eder, sizlere iyi çalışmalar dilerim.”
Adının açıklanmasını 
istemeyen bir okur

Şoförler eğitimde

Okurlarımızın zaman zaman köşemizde yayınlanan ‘bazı’ Özel Halk Otobüsleri şoförleri ile yakınmaları dikkate alınarak bir eiğitim çalışmasına başlanıldı.
Büyükşehir Bld.’nden bu konuda gönderilen bilgilendirme şöyle:  

“BURULAŞ ve Bursa Özel Halk Otobüsçüleri Odası işbirliğiyle başlatılan özel halk otobüsü şoförlerine eğitim çalışması ile toplu ulaşım araçlarında hizmet kalitesinin yükseltilmesi amaçlanıyor.
Bursa şehir içi toplu taşımacılığında önemli bir yer tutan özel halk otobüslerinde hizmet kalitesinin arttırılması ve ortak standartların sağlanması için eğitimler haftanın beş günü devam ediyor. Toplu Taşımacılık Eğitim Uzmanı Uğur Koç’un  verdiği eğitimlerde imaj yönetimi, yolcu ile iletişim ve davranış, trafikte öfke ve stres yönetimi, toplu taşımacılık kuralları, iş ve sosyal hayat dengesi gibi konular interaktif şekilde işleniyor. Eğitimlere Büyükşehir Bld. Zabıta Dairesi Bşk. ve Bursa Trafik İl Md. de destek veriyor.
Zor şartlar altında çalışan Özel Halk Otobüsü şoförlerinin buna rağmen eğitime açık ve istekli olduklarına dikkat çeken Toplu Taşımacılık Eğitim Uzmanı Uğur Koç, “Farkındalık yaratmak istiyorsanız öncelikle araçlarınızın görünüş ve temizliği, sürücülerinizin ilk intiba ve tutumlarında değişiklik yaratmanız gerekir” dedi.
Özel Halk Otobüsçüleri Odası Bşk. Sadi Eren eğitime önem verdiklerini ve sürekli eğitim ile yolcu memnuniyetini artırmayı hedeflediklerini vurguladı.
BURULAŞ Genel Md. Levent Fidansoy da hizmet sunulan her yerde eğitimli çalışanlarla yola çıkmanın önemli olduğunu belirterek, paydaşları olan Özel Halk Otobüsçüleri Odası ile ortak standart eğitimler düzenlemenin bu anlamda önemli olduğuna değindi.
Büyükşehir Bld. Basın 
Halkla İlşk. Şb. Md.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.