Hava Durumu

Parçalanmış afişler ve yerden fışkıran kablolar

Yazının Giriş Tarihi: 01.03.2017 04:44
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.03.2017 04:44

Nilüfer ilçesi, Altınşehir bölgesi, BursaRay İstasyonu civarındaki Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne ait billboardlar uzun zamandan beri bu halde.. Ve parçalanmış reklam afişleriyle kaplı..
Büyükşehir Belediyemiz'in billboardlarına böylesine yırtık pırtık reklam afişleri doğrusu hiç yakışmıyor?.

Üstelik bu reklamlarda 'Büyükşehir Her Yerde' sloganı da var..
Madem ki Büyükşehir her yerde lütfen bu billboardların olduğu yeri de bir incelemeli. Çünkü 'Dünya Mirası' olarak lanse edilen Bursamız'daki Sultan Külliyeleri'nin reklamı var bu afişlerde..

Bir diğer konu da yaşamları tehlikeye atan ve yaya kaldırım üzerinden adeta dışarıya fışkırmış (!) gibi duran açıktaki elektrik kabloları.
Bu tehlike yaratan açıktaki kablolar Altınşehir BursaRay İstasyonu'ndan indikten sonra, Dörtçelik Çocuk Hastanesi'ne ulaşılan ana yol. Yani yaya trafiği her zaman çok olan bir rota..
Bu yolun orta refüjünde yerlere döşenen parke taşlarının arasından çıkmış elektrik kabloları fotoğrafta da açıkça belli..
Kabloları elimi değdirmeden yakından inceledim. Parke taşlarının altında sabit duruyor. Allah korusun; uçları da açık. Yani ciddi tehlikeli bir durum mevcut...
Yetkililer yaptıkları işi niye yarım bırakırlar anlamıyorum?.. Üstelik yağmur ve kar yağışlarında suyun iletken olduğunu da unutmamak gerekir..
Bu açıktaki kablolarda elektrik akımı varsa ve hiç dilemem ama herhangi bir ölümlü vakada nasıl hesap verir o kabloları açıkta bırakanlar, doğrusu aklım hiç almıyor yani.
Köşenize gönderdiğim fotoğraflarım ve uyarı yazımı yayınlayabilirseniz belki bir insanı elektrik akımına kapılarak yaşamını yitirmesinden kurtarabiliriz.
Saygılarımla.." M. Hülya DOĞAN

Kaldırımlarımız işgal altında!

"Her gün gelip geçtiğimiz Ebu İshak Mahallesi, Apsak Sokağımızdaki kaldırımlar bazı işyeri sahipleri tarafından adeta işgal altına alınmış bir durumda. Bu manzara da çekip gönderdiğimiz fotoğrafta zaten açıkça belli.
Fotoğraf dikkatle incelenirse, işyerine ait dolaplar bile dışarıda, kaldırımın üzerinde ve kaldırımlar da sanki işyerinin devamı gibi kullanılıyor.
İlgili Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin yaşanan sorunumuzu inceleyip işyeri sahibine gerekli uyarılarda bulunmasını semt sakinleri olarak istiyor ve bekliyoruz."
Ebu İshak Mah. Apsak. Sokak sakinleri

UEDAŞ aydınlattı

"24 Şubat 2017 Cuma günkü köşenizde Nilüfer, Ataevler, Barış Mahallesi, Basın Sokak'ta bulunan Verem Savaşı Derneği karşısındaki aydınlatma direğinde bulunan elektrik ampulünün yanmadığını ve bölgede bulunan okullardaki öğrencilerin de akşam karanlığında buradan geçerken her tür olumsuzlukla karşılaşabileceklerini belirterek onarımını rica etmiştim.
Pazartesi günü kızımı okuldan almaya gittiğimde aydınlatma direğindeki arızanın giderildiğini görünce memnun oldum.
UEDAŞ'ın duyarlılığına öğrenci velileri adına teşekkür ederim."
Bir öğrenci velisi

Muhasebe Haftası

Bursa Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (BSMMMO) tarafından, bir hafta süresince çeşitli organizasyonlarla kutlanacak olan '1-7 Mart Muhasebe Haftası' etkinlik programı nedeniyle BSMMMO Fotoğraf Kulübü bir sergi açtı..
Birbirinden ilginç fotoğrafların yer aldığı sergi BAOB Oditoryum Fuaye Alanı'nda izlenebilir.

BOİ durakları ve ekranlar

"17/2/2017 tarihli gazetenizde yayınlanan 'Erdal Abi' adlı köşenizde yer verdiğiniz 'BOİ durakları ve ekranlar' başlıklı okur şikayet yazısı ilgili birimlerce incelenmiştir.
Akıllı duraklar 7/24 hem gezici ekibimizce sahada hem de network üzerinden uzaktan erişimle ve tek tek tüm akıllı duraklara bağlantı yapılarak kontrol edilmektedir.
Uzaktan yapılan kontrollerde akıllı durak ekipmanlarının ve LCD monitör arızaları tespit edilmekte olup Teknik Servis tarafından derhal müdahale edilmektedir.
Akıllı duraklar elektronik cihazlar olup hava şartları veya enerji kesintisi vb. nedenlerle zaman zaman arıza yapabilmektedir.
Tespit edilen arızalara kısa sürede müdahale edilmektedir. Bilginize sunar, iyi çalışmalar dileriz."
Büyükşehir Bld.Basın Halkla İlşk.Şube Müd.

TEŞEKKÜR PANOSU

Ulucami'nin floresanları

"Dün köşenizde fotoğraflı bir uyarı yazımı yayınladınız. Teşekkür ederim. Konu; Ulucamimizin kubbe saçaklarından sarkıp rüzgarda sallanan ve tehlike yaratan floresan lambalarla ilgiliydi.
Yazımın yayınlandığı sabah oradan geçerken gördüm. Cami kubbelerine çıkan teknik elemanlar sarkan floresan lambaları ve kutularını tekrar yerlerine takmak için yoğun bir faaliyet içindeydi.
Uyarımın yayınlandığı hemen o günün sabahındaki bu çalışma beni çok mutlu etti. İlgilenen tüm yetkililere çok teşekkürler.."
Talat BUĞDAYCIOĞLU

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.