Hava Durumu

Özbek Sokak’ta yol sorunu

Yazının Giriş Tarihi: 05.02.2016 07:32
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.02.2016 07:32
“Bundan yaklaşık iki ay kadar önce Davutkadı Mah. Özbek Sokağımızda kazı yapan UEDAŞ ekipleri çalışmalarını bitirdikten sonra kazıp açtıkları yerlerin üzerini kapattı.
Fakat yağmurlar ve kar suları sokağımızı adeta bir dere gibi yaptı. Sokak sakinlenimiz için tehlikeler oluştu. Sel sularıyla yerlerinden çıkan bazı dolgu malzemeleri yüzünden araçlar sokağımıza giremez hale geldi. Sokağımızın zemini bozuldu..



Yaşadığımız sorunun halli için Yıldırım Belediyesi’ni aradık. Fakat onlar da bizleri UEDAŞ’a yönlerdirdiler. UEDAŞ’ı hemer aradık. Talebimizi kayıt altına aldılar. Ama o günden beri yine gelen giden yok..
Sorunun ilgililerce çözümlenmesini rica ediyoruz.”
Davutkadı Mah. Özbek Sk. sakinleri adına Erkan DEĞİRMENCİ

Ekmeğimiz yok ama pasta(!) yiyeceğiz


“Bursamızın 45 bin kişilik bir stadı var artık. Kaç paraya mal olduğunu kesin rakamlarıyla bilmesek de 50 milyonu Başbakan yollamış deniyor. 
Sahi kaça mal oldu stadımız?
Stada harcanan parayla bu şehre neler kazandırılabilirdi diye şöyle bir düşünürsek:
1- Sarı BOİ otobüsler 3 katına çıkabilirdi. Çünkü vatadaş yeşil otobüslerden hep şikayetçi. 
2- İl sınırlarımızdaki atık sular için arıtma tesisleri yapılıp tertemiz denize dökülebilirdi. 
3- Sahil yörelerinde denizlerimiz pis pis kokmazdı, yağlanmazdı. 
4- Kentin sıkışık trafik sorunu bitirilebilirdi. Her semte katlı otoparklar yapılabilirdi. Hastanelerin sayısı arttırılabilirdi. 
5- Yeraltından hafif raylı sistem için Altıparmak Heykel hattı gerçekleştirilebilirdi.
Oysa Atatürk Stadımız kale gibi hâlâ dimdik ayakta duruyorken biz yeni bir stad yaptık. Ekmeğimiz yok ama pasta(!) yiyeceğiz yani!.
H.B

UÜ için bazı ‘iddia’lar..


“Uludağ Üniversitesi’nde şubatın ilk haftasında lisansüstü başvuruları var.  Yıllardır lisansüstü mülakatlarındaki kayırma önlenmedi. Bazı üniversiteler hiç mülakat yapmayıp ALES, yabancı dil  ve mezuniyet puanlarını kullanıp sıralama yaparken UÜ %30 mülakat puanına ayırıyor. 
Bir kimse belki ALES’ten yüksek puan almamıştır ama yeteneklidir. Ama sırf bir aday girmesin diye gerçek mülakat puanı yerine 20-30 verilirken girmesi istenilen adaya yüksek puanlar verilebiliyor. Mülakat öncesi zaten seçilecek adayın belli olduğu durumlar da olabilmekte. Mülakatta kamera vb. ve hiçbir objektif kriter yok.  
Bu konu daha önce de basında gündeme gelmiş ama UÜ sessiz kalmıştı.
Ayrıca; yüksek lisans ve doktora programı da sorunlu. Nedense öğretim üyelerinin banka, hastane işleri, yurtdışı konferansları hep lisansüstü ders saatine rastlıyor. Bazı danışmanlar da öğrencileriyle ilgilenmiyor. Tez döneminde öğrenciye sen bitir, sonra bakarız diyor, başından savıyor. Oysa tezin her aşamasında danışman yönlendirmeli. Üniversitede uzmanlık alan dersi, danışmanlık saati gibi dört saat saati lisansüstü öğrencilere ayrılmıyor mu? Önceki ve mevcut rektörler yüksek lisans ve doktora eğitimine verdikleri önemi anlatıyor ama tabanda karşılık bulmuyor.  
UÜ yöneticileri bir açıklama yapar ve aksaklıklara çözüm üretir diye umuyorum. İyi dileklerimle.”
Adının açıklanmasını istemeyen bir okur
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.