Hava Durumu

Otolar kaldırımda yayalar tehlikede

Yazının Giriş Tarihi: 17.08.2015 07:31
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.08.2015 07:31
“İlgili resmi kurumlar konuyla hiç ilgilenmedikleri için gazetenizdeki köşenizden sorumlulara ulaşmak istiyoruz. 
Yıldırım, Arabayatağı Mah. No:373’teki bir mobilya mağazası kaldırımı işgal ettirdiği için yürüyemiyor ve mecburan caddeye iniyoruz.

Bu da can güvenliğimizi riske attırıyor. Ankara yolu üzerinden (ana yolun sağ şeridini) işgal ederek) geçmek zorundayız.
İşyeri sahibi ve yaya kaldırımı işgali yapan araç sürücülerine gerekli uyarının yapılmasını rica ediyorum.
Saygılarımla.”
Emire YENGELEN

***

KARTLI SU SAYAÇLARI HAKKINDA AÇIKLAMA


“4/7/2015’te yayınlanan ‘BUSKİ bu eziyeti neden çektiriyor? başlıklı okur yakınması incelenmiştir.
Elektronik kartlı sayaçlar üzerindeki tuşa 3 kez basılarak kalan kredi kısmından kalan kontör miktarı öğrenilebilir. 
Ayrıca sayaca ait karta yapılan yüklemenin 3 m3’ü kartta yedek olarak bırakılmaktadır. Yedek kontör, sayacın kontörü bittiğinde veya 1m3’ün altına indiğinde sayaca yüklenebilir. 
Yedek kontör uygulaması ile birlikte abonelerimiz kontörlerinin bitmek üzere olduğunu anlayabilmekte böylece kontör yükleyene kadar susuz kalmamaktadır. 
Yedek kontör kullanıldıktan sonra mutlaka tekrar kontör yüklenmelidir. BUSKİ ilerleyen zamanlarda kalan kontör miktarını cep telefonlarına bir mesaj ile veya başka yöntemlerle iletmeyi amaçlamaktadır. 
Konu üzerinde çalışmalar devam etmektedir. Şehrin muhtelif yerlerine daha fazla Kioks cihazlarının konulması için çalışmalar yapılmakta olup en kısa sürede sayılarının arttırılması hedeflenmektedir. 
Adresteki kırılan baca kapağı etraflarındaki betonların tamiratı programa alınmış olup, program dahilinde tamiratı yapılacaktır. Bilgilerinize sunar, iyi çalışmalar dileriz.
Büyükşehir Bld.Basın Halkla İlşk. Şb. Md. 

***

BUTTİM KAVŞAĞI


“Köşenizde BUTTİM kavşağındaki sorunlarla ilgili zaman zaman şikayetler yayınlanıyor. Bazı duyarlı okurlarınız mevcut kavşağın kapatılmaması nedeniyle sinyalizasyonda trafiğin kilitlendiğini ve yapılan kavşak düzenlemesinin soruna çare olamadığına dair yakınmalarda bulundular.. 
Geçenlerde Özdilek kavşağı kapatıldı ama servis otobüsümüz bu noktada tıkanan trafik nedeniyle her gün farklı güzergahlardan giderek yoğun trafiğe yakalanmamaya çalışıyor. 
Gözlemlediğimiz kadarıyla tıkanıklık devam ediyor. Acaba mevcut sinyalizasyonun sürelerinin  ayarlanması mı gerekiyor? Veya acilen yaya üstgeçitleri tamamlanarak sinyalizasyon tamamen kaldırılmalı. 
Özetle, ilgili noktada trafik sıkışıklığı devam ediyor. 
Yetkililerin yerinde incelemesi yararlı olabilir.”
F.R.

****

BÜYÜKŞEHİR DİKKAT! RAMAZAN BİTMEDİ Mİ?


“Nilüfer, Fatih Sultan Mehmet Bulvarı üzerinde bulunan ve ‘hastane alanı’ olarak tanımlanan yerin kavşağına geçen ramazan öncesi konulan çok büyük, devasa boyutlardaki Büyükşehir Belediyesi’ne ait ‘Ramazan’ konulu tanıtım panosu, hala olduğu gibi orada duruyor.
Oysa ramazan çoktan bitti Büyükşehir.. Şeker Bayramı da geldi geçti. Neredeyse Kurban Bayramı’na merhaba diyeceğiz..
Bu pano unutuldu herhalde. Kaldırılması gerekmez mi?.”
Sevinç YILMAZ     
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.