Hava Durumu

Osmangazi ve gurur dolu Çanakkale turu

Yazının Giriş Tarihi: 13.06.2015 08:41
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.06.2015 08:41
İnanın, dinleyince çok gururlandım değerli okurlar.   Osmangazi Bld.’nin başlattığı ve uzun süreden beri devam eden Çanakkale Şahitliği gezilerine katılanlar anlattı.
Çok hoş, eksiksiz ve hem Bursamız’a hem de Osmangazi Bld.’mize yakışan başarılı bir organizazyondan söz ederken öncelikle İlçe Bld.Bşk. Mustafa Dündar’ı ve  konuyla ilgili tüm yetkilileri kutluyorum.
Evet, Osmangazi Bld. geçenlerde de Turgut Yılmazipek Yatılı Bölge Orta- okulu’ndan 160 öğrenciyi son model dört lüks otobüsle Çanakkale’ye götürmüş. 
Her otobüste şehitlik bölgesini tanıyan ve öğrencilere bilgi veren birer uzman rehber bulunmuş. 
Sabah saat 06’da yola çıkılmış. Bir dinlenme tesisinde Osmangazi Bld. öğrenciler ve öğretmenleri zengin bir kahvaltıda ağırlamış. Sonra geniş bir çevre gezisi ve ardından şehitlik bölgesi dolaşılmış. 
Rehberler öğrencilere şehitliğin her bölgesi ve önemli tüm noktalarıyla ilgili geniş bilgiler vermiş. Öğrenciler çıt çıkarmadan, pür dikkat dinlemiş..
Tüm öğrenciler şehitlikte çok etkilenmiş. Bursa şehitliğinde gözyaşlarını tutamayanlar da olmuş. Dualar okunmuş tüm aziz şehit dedelerin ruhlarına..
O gün Turgut Yılmazipekli öğrenciler başta sevgili müdürleri Abdulhamit İspir olmak müzere çalışkan müdür yardımcısı Seher Kutluçakır, Lütfü Yavuz ve öğretmenleri Bünyamin Maden, Sabahattin Bilgi, Sancar Kemal Aksoy, Özen Şen, Bahar Gün ve Özge Emir’le birlikte sessiz, sakin ve örnek bir saygı gezisinde şehitlikte karşılaştıkları diğer kentlerden gelen bazı okul yöneticilerinin dikkatlerini çekmiş ve takdir toplamışlar. 
Dönüşte kaliteli bir dinlenme tesisinde mola verilmiş. Ve yine Osmangazi Bld.’nin organize ettiği ve nefis köftelerle ağırlık kazanmış zengin bir mönü ile karınlarını doyuran öğrencilerin her isteği eksiksiz yerine getirilmiş. 
Öğrenciler, gece saat 23.00’te Çanakkale zaferi ve kahramanlarımızın gururunu yüreklerinde taşıyarak Bursa’ya dönmüşler..
Tebrikler Osmangazi Bld. Tebrikler Sn. Bld.Bşk. Mustafa Dündar, tebrikler okul yönetimi ve değerli öğretmenler.. 
Böylesi muhteşem bir tarihi zaferi gencecik beyinlere yerinde tanıtıp onun onurunu beyinlerine perçinlemek ne kadar güzel!.    



Güzel sözler 

*- “Öğüt vermek kolay, örnek olmak zordur.”
*- “Önce doğruyu bilmek gerekir.. Doğru bilinirse yanlış da bilinir. Önce yanlış bilinirse doğruya ulaşılamaz.”
*- “İnsanlar her zaman kahraman olamazlar. Ama her zaman insan olabilirler.”
*- “Seni kendi ağzın değil, başkaları övsün” (Teşekkürler Sefer BALABAN) 

Yeni çıkan kitaplar

‘YABANİ’: Moskova’daki milyonlarca evsiz çocuktan biridir kitabın kahramanı Romoçka. Çevresindeki insanların ona veremediği aile şefkatini sokak köpekleri arasında bulur. Ve giderek onlar gibi davranmaya, onlar gibi yaşamaya başlar. Romoçka artık bir çocuk mudur, yoksa yavru bir köpek mi?. 
Ödüllü yazar Eva Hornung’un dokunaklı romanı ‘Yabani’ Pena Yayınları etiketiyle çıktı.
 KAYIP KEDİ: Yazar Sadık Yemni’nin Kırmızı Kedi Yayınevi’nden piyasaya çıkardığı yeni kitabı ‘Kayıp Kedi’ polisiye türü ilginç bir eser.. Kitapta genç bir kadın İzmir’deki evinde ölü olarak bulununca beş kişilik özel bir güvenlik birimi konunun üzerinde yoğunlaşıyor.
Yüksek teknoloji kullanılarak yapılan çeşitli araştırmalar okuru şaşırtıcı sonuçlara götürüyor. Polisiye eserleri okumaya meraklılar için güzel bir tatil kitabı..

Cumartesi neşesi

AYAKKABI: Temel, yeni bir ayakkabı almak için bir kundura mağazasına gitmiş.. Beğendiği ayakkabıyı almış, parasını ödemiş ve tam mağazanın kapısından çıkmak üzereyken satıcı arkasından seslenmiş: 
“Beyefendi aklınızda bulunsun. Ayakkabınız yeni olduğu için ilk hafta biraz ayaklarınızı sıkabilir ama sonra hemen açılır’ demiş.
Bunun üzerine Temel: 
“İyi ki söyledin.. O zaman ben de ayakkabıları ilk hafta giymem daaa!..”  (Teşekkürler Mine AKSU)

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.