Hava Durumu

Osmangazi’de her yer balık pazarı gibi!..

Yazının Giriş Tarihi: 14.02.2012 08:37
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.02.2012 08:37
 "Osmangazi İlçesi'nde oturuyorum.
Son zamanlarda ilçemizin pek çok cadde ve sokağı maalesef seyyar balıkçılar başta olmak üzere, çeşitli ürünler satan seyyar satıcıların işgali altındadır.
Osmangazi İlçesi'nin cadde ve sokakları neden bu kadar sahipsiz bir şekilde bırakılıyor?..  
Sayın Mustafa Dündar Belediye Başkanlığı'nı yaptığı ilçenin cadde ve sokaklarında hiç dolaşıp inceleme yapmıyor mu yoksa?
Eğer dolaşıyorsa camilerimizin önlerinde, sokak aralarında, muhtarlık ofisleri önlerinde ve hatta mezarlıkların önlerinde bile seyyar arabalarıyla satış yapan balıkçıları görmesi gerekir?..
Vatandaşın sağlığını tehdit eden ve kayıt dışı faaliyet gösteren bu satıcılara neden hiç müdahale edilmiyor?.
Halkımızın sağlığı yoksa bu kadar ucuz mu?..
Osmangazi Belediyesi'nin zabıta personeli nerede diye de sormak gerekir elbet...
Ben bir vatandaş olarak her sokağa çıktığımda gelip geçtiğim yerlerde en az birkaç tane seyyar balık satıcısı görmekteyim. Benim gördüklerimi herkes rahatlıkla görüyor ama yetkililer görmüyor sanırım!.
Görüyorsa da acaba bunlara neden hiç müdahale edilmiyor. Çünkü gün geçtikçe bunların sayıları da devamlı artış kaydediyor.
Halkımızın sağlığı için önem taşıyan bu konunun acilen ele alınmasını ve aciliyet taşıyan bir sağlık sorununun yaşanmaması için çeşitli bölgelerden  (Altıkurnalar Camii önü, Başaran Minibüs durağı, Küçük Balıklı Meydanı, Yeşilova mezarlığı ve Muhtarlık binası önlerinden) çektiğim yedi kare fotoğrafı da dikkatlerinize sunuyorum.  Bu fotoğraflardan hiç olmazsa bir tanesini gazetenizdeki köşeniz aracılığıyla gereken önlemlerin alınabilmesi amacıyla sayın yetkililerle de paylaşmak için ilginizi rica ediyorum.
      Saygılarımla."
 Gülabi YEŞİLTAŞ



Selvili Cadde’den Recep Altepe’ye...
"2 yıl kadar önce Çekirge'deki Selvili Cadde'nin bir kenarında oluşan heyelanla  tehlikeli bir göçme oluşmuş ve cadde boyunca büyük bir tehlike yaşanmaya başlamıştı.
Bu tehlikeli durumun önlenmesi için köşenizde geniş şekilde yer alan fotoğraflı yakınmalarımız üzerine Büyükşehir Belediyesi geçen cuma sabahı bölgeye gerekli inşaat malzemeleri ve işçiler getirerek çalışmalara başladı.
Dileriz bu çalışma herhangi bir tehlikeli durum yaşanılmadan en kısa zamanda tamamlanır ve güvenli bir ortam sağlanır.
Gezetenize, size ve konuya duyarlılık gösteren Büyükşehir Belediye Başkanımız'a teşekkürlerinizi sunuyor, başarılarınızın ve böylesi ses getiren yayınlarınızın devamını diliyoruz."
Çekirge Selvili Cadde sakinleri 


Su şehri Bursa!..
"Tarihte 'su şehri Bursa' olarak geçen şehrimizde pek çok sokak çeşmesi yavaş yavaş yok oluyor.
Fotoğraflarıyla tespit edip gönderdiğim bu iki çeşmeden biri İnebey Medresesi önünde, diğeri de İnebey Sokak girişinde. Çeşmeler tamamen kuru. Muslukları bile kalmamış. Ecdat yadigarı eski yapıları gün yüzüne çıkarmak için büyük çaba sarf eden Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Recep Altepe bu çeşmeleri faal hale getirtip Bursamız'ın 'su şehri' özelliklerini de ihya etmeyi acaba düşünmez mi?.
Saygılarımla." 
Ş.Erdoğan ŞİMAL


Kayıp kaçak bedeli
"Ülkemizde kaçak kullanılan elektriğin faturasını yıllardır biz vatandaşlar ödemekteyız.
Elektrik faturalarımızı detaylı ve dikkatlice incelersek kayıp kaçak bedeli diye bir ücret de ödüyoruz.. Bunu yıllardır da ödemişiz. Kaçak elektrik kullanmayan biz vatandaşların bunda günahı ne?.Bu yanlış uygulama elektriği vatandaşlara satan kurumun hatası..
Yaklaşık 11 yıldır ödediğim kayıp kaçak elektrik bedeli için önce UEDAŞ'a başvuruda bulunup iadesini istedim. Sonuç alamazsam Tüketici Koruma Derneği Hakem Heyeti'ne başvuracağım. Sayın yetkililerden 11 yıllık kayıp kaçak bedeli olarak ödediğim ücretleri faiziyle birlikte isteme hakkımı sonuna kadar kullanacağım.."
Bülent YILMAZ



Yunuseli Havaalanı açılmalı artık

"İstanbul Yeşilköy Havaalanı Büyükşehir sınırları içinde ve metro bağlantısı var. İstanbul'un en kuzeydeki ilçesi Sarıyer'de oturdum. Toplu ulaşımla havaalanına kolay ulaştım. Anadolu yakasında Kadıköy’den, Bostancı ve Pendik İDO'dan belediye otobüsleri var. Kolayca S.Gökçen Havaalanı'na ulaşılıyor.
Bursa'dan bile Pendik feribotu ile kolayca gidiliyor. İzmir'de uzak bir ilçe olan Çiğli'den metroyla Adnan Menderes Havaalanı'na ulaşılıyor.  Bursa'da TV'ye çıkan bazı yetkililer ise 'Yenişehir Havaalanı 30 dakika' diyor.
Bu 30 dakika nasıl oluyor?. UÜ'den yola çıkan kişi kendi aracı ve toplu ulaşımla ne kadar zamanda ne ücret ödeyerek Yenişehir Havaalanı’na ulaşır?
DHMİ çalışanları da Yenişehir'de oturmuyor. Servis götürüp getiriyor. Devlete de yük. DHMİ çalışanları taşıma için ne kadar masraf yapıyor lütfen açıklasın.  Yunuseli Havaalanı açılmalıdır artık."                        
Özgür ER


Alo, burası Yıldırım

BOZUK YOLLAR:- "Gazetenizdeki köşenizde 'Özgen Keskin'e hatırlatıyorum' başlıklı okur şikayeti yayınlandı.
Yıldırım Belediyesi sınırları içinde bazı ana arterlerle asfaltların bozulduğu yönündeki şikayetler ilgili birim müdürlüklerimiz tarafından yerinde incelenmiştir. Belediye sınırları dahilinde Büyükşehir Belediyesi'nin ve bazı kamu kurumlarının yatırım ve bakım çalışmaları nedeniyle bazı kazılar yapılmaktadır.
Asfaltlama yapılması veya çalışmaların en kısa zamanda yapılması hava şartlarından dolayı aksamalara neden olabilmektedir. Bilindiği üzere Belediyemiz sınırları içerisinde ana arterlerimiz Büyükşehir Belediyesi'nin görev, sorumluluk ve yetkisi kapsamındadır.
Bahse konu noktalar yapılan çalışmaların en kısa zamanda tamamlanması ve asfalt bakımlarının yapılması konusunda Büyükşehir Belediyesi'yle koordineli çalışmalarımız devam etmektedir. Belediyemizce gereken müdahale yapılacaktır."
*
ZÜMRÜTEVLER SAKİNLERİNE:- "Zümrütevler'de bitmeyen sorun" başlıklı okur şikayetini konu alan bir yazı gazeteniz köşesinde yayınlandı.
Yıldırım İlçesi, Akçağlayan Mahallesi, Çiçek Caddesi'nde devam eden yol çalışmalarıyla alakalı şikayet yerinde incelenmiştir.
Bahse konu olan çalışmanın mevsime bağlı bazı aksaklıklardan dolayı uzun sürdüğü görülmüştür. Bu noktadaki çalışma Büyükşehir Belediyesi'nin yetki ve sorumluluğunda yürütülmektedir.
Yıldırım Belediyesi olarak Büyükşehir Belediyesi ile irtibata geçerek ilgili yerdeki çalışmaların mümkün olduğunca hızlandırılması ve bölge halkının günlük yaşamını etkilemeyecek şekilde yürütülmesi hususunda gerekenin yapılması için gerekli çalışmalar yapılmaktadır."
*
SOKAK TABELASI:- "Gazete'nizdeki köşenizde 'Ellere var da bize yok mu?' başlıklı okur şikayetini konu alan yazı yayınlandı.
Yıldırım İlçesi 3. Topraklı sakinlerinin talebinde sokak tabelasının bulunmadığı belirtilmiştir.
Sahada yapılan incelemede sokak tabelasının yerinden söküldüğü tespit edilmiştir. Konuyla alakalı bugüne kadar ilgili müdürlüğümüze herhangi bir talep veya bildirimde bulunulmamıştır.
İlgili sokaktaki bu eksikliğin giderilmesi için ilgili birimimiz gerekli çalışmaları başlatmış olup, en kısa zamanda yeni sokak tabelalarının montajı yapılacaktır.
Konulara duyarlılıklarından dolayı okurlarınız ve size teşekkür ederiz."  
Özgen KESKİN Yıldırım Bld. Bşk.


“Saygının olmadığı yerde hiçbir şey güzel değil.. Aşk bile!..”

 William Shakespeare

Sevgililer Günü kutlu olsun!..

Sevgisiz kalmayın efendim.. Tüm sevenlerin bu özel günü kutlu olsun.. 
Erdal Özdür








Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.