Hava Durumu

Osmangazi Belediyesi'den gerekli yanıt bekleniyor

Yazının Giriş Tarihi: 21.04.2015 08:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.04.2015 08:00
Okurum Sn. Eser Çetinkaya'dan ilginç 'iddialar' olan bir mail aldım. Ekinde fotoğraflar da var.
Konu; yan yana olan otellere 'projeleri dışında birer kat daha ilave' edilmesi.
Ayrıca otellerin önündeki kaldırımların yanına delinatörlerin dikilmesi de şikayet konusu..
Kent merkezindeki otellere birer kat eklenmesi için gerekli izinlerin olması şart elbet. Acaba bu ek katlara ait izinler alındı mı?. Yoksa, okurum sordu da yanıt mı alamadı belediyeden?. Buna değinmemiş.

Osmangazi Bld.'nden ve otel sahiplerinden bu 'iddialara' yazılı bir açıklama gelirse öğreneceğiz. Köşemiz onlara da açık tabii.

Sn. okurum özetle şunları yazmış: 
***
"Çekirge 1.Murat Cad. Ünlügüzel Apt.’nda 30 seneyi aşkın süredir oturuyoruz.
Apt.'mız karşıda iki otel var. Otellerin restorasyonunda fotoğraflarda da görüldüğü gibi bina projeleri dışında 1 kat daha çıkıldı. 1. Murat Camii'ne yakın olan otellere bu nasıl yapıldı anlayamıyoruz.
Gerekli incelemelerin yapılıp yanıtlanmasını rica ediyorum."
Eser ÇETİNKAYA

***

YOL ÇOK BOZUK, OTOBÜS GİRMİYOR


"Yunuseli bölgesi, Güneştepe Mah. Meşe-Kamelya ve Çamlık Cad.'ne giren otobüsümüz 1 haftadan beri Çamlık Cad.'ndeki asfalt yol bozuk olduğu için girmiyor.
Belediyemiz onbeş günden bu yana burada asfalt onarımı yapmıyor. Oysa bu bölge koskoca bir mahalle. Binlerce insan bundan mağdur durumda.
Yetkililer de hiçbir açıklama yapmıyor. 
Bölgede başıboş gezen köpek sürüleri var. Çocuklarımız korkudan okullarına gidemiyor. Yaşlı ve çocuk nüfusu çok olan bölgede tahmini bir km. fazladan yol yürüyoruz.
Lütfen artık yetkililer duysun sesimizi. Saygılar."
Semt sakinleri adına  Yılmaz BARUT

***

OTOBÜS HATLARI DEĞİŞTİRİLDİ


"11/3/2015 köşenizde yer alan 'Burulaş sınır koyma' başlıklı okur şikayeti incelenmiştir.
Büyükşehir ve metropollerde şehrin her köşesinden her bir mevkiye aktarmasız ulaşım hizmeti verilmesi;  ana yollarda ve şehir merkezinde ciddi trafik yoğunluğuna neden olmakta ve bu yoğunluk, ancak yüksek kapasiteli raylı sistem araçları ile eritilebilmektedir.  
Bu nedenle Bursa Ulaşım Ana Planı ile, otobüs güzergahlarının Bursaray istasyonları ile entegrasyonu hedeflenmiş ve kentin kuzeybatı, batı ve doğu ana arterinde uzanan Bursaray'a besleyici otobüs hatlarıyla erişim sağlanmıştır. UKOME Kurulu kararınca D/1-B hattının güzergahı 19.1.2015'ten itibaren değiştirilerek, Derya Cd.'nden, Eğitim Vadisi ve Zafer Bulvarı üzerinden Gökdere istasyonu durağına ulaşım sağlanmıştır. 
Bu hattı kullanan yolcular, aktarma noktalarından Bursaray veya diğer lastik teker araçları kullanarak çok sayıda noktaya ulaşabilir.
İşletmesi Özel Halk Otobüsçüleri'nce yapılan 19/C hattının güzergahı 477 sayılı UKOME Kurulu kararınca değişmiş ve mevcut güzergahı Burulaş İnternet sitesinde de yayınlanmış olup:
GİDİŞ GÜZERGAHI
Millet Mah.- 1. Marmara Sk - Yıldırım Sk.- Millet Cd.- Cengizhan Cd.- Derya Cd.- Eğitim vadisi - İnönü cd.- Gürgen Sk. - 3. Ceviz Sk. - 2. Ceviz Sk.- 1. Çınar Cd.- Dr. Sadık Ahmet Cd.- Beşyol kavşağı - Etibank Cd.- Stadyum Cd.- Çekirge Devlet Hast. 
DÖNÜŞ GÜZERGAHI: 
Çekirge Devlet Hast.- Stadyum Cd.-Etibank Cd. - Beşyol kavşağı - 1. Çınar Cd.- 3. Ceviz Sk.- Gürgen Sk.- İnönü Cd.- Eğitim vadisi - Derya Cd.- Cengizhan Cd.- Millet Cd.- 1. Marmara Sk.- Millet Mh. şeklinde oluşturulmuştur. 
Toplu taşıma otobüs hattı oluşturulması veya güzergah değişiklikleri gelen talepler doğrultusunda bölgenin fiziki yapısına, bütünleşik bilet sistemi verilerine ve araç filosuna bağlı olarak değerlendirilmektedir. 
Güzergahlar, hareket saatleri vb. planlamalar UKOME Kurulu kararınca uygulamaya geçmektedir. Bilgilerinize sunar, iyi çalışmalar dileriz."
Büyükşehir Bld.Basın  Halkla İlşk. Şb. Md.

***

AYDINLATMA SORUNU HEMEN ÇÖZÜMLENDİ


"Geçtiğimiz günlerde gazetenizde hizmet alanımızla ilgili bir okur yakınması yer aldı. Yazıda Nilüfer ilçesi, Ertuğrulkent, 100. Yıl Uğur Mumcu Bulvarı üzerindeki güzergahta aydınlatma sorunu olduğu belirtilmekteydi.
Yakınma üzerine Nilüfer İşletme Md.müze bağlı teknik ekiplerce bahsi geçen bölgeyi besleyen trafoda yapılan çalışmada tespit edilen aydınlatma arızası onarılarak sorun giderilmiştir.  
UEDAŞ olarak, halkımızın problemlerinin bize ulaşmasında aracılık ettiğiniz için sizlere, duyarlı davranışından dolayı okurlarınıza teşekkür ederiz. Bilgilerinize sunarız.
UEDAŞ Kurumsal İletişim Md.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.