Hava Durumu

Osmangazi Belediyesi bu sokağa el atsın!..

Yazının Giriş Tarihi: 30.11.2016 01:14
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.11.2016 01:14
"Çekirge Mahallesi'ndeki Selvili Cadde sakinleri olarak bozuk olan bir yol ve merdivenler için acilen gerekli onarım çalışmasının yapılmasını istiyor ve bunu merakla bekliyoruz.. 
Her gün yüzlerce kişinin kullandığı uzun merdivenlerin başlangıç yeri olan 5. Çınar Sokak'taki yaklaşık 30 metrelik yol, yayalar için özellikle yağışlı havalarda büyük risk oluşturuyor.  



Yolun bozuk olması nedeniyle buradan geçmeye çalışanlar arasında sık sık düşenler de oluyor. Sadece yol değil, apartmanın önündeki basamaklar da parçalanmış olduğu için merdivenlere ulaşırken düşme tehlikesi geçiriyoruz. 
Hava şartları daha da kötüleşmeden Osmangazi Belediyesi'nin hem yol ve hem de apartman önündeki basamaklar için gerekli onarımları yapmasını önemle rica ediyor ve saygılarımızı sunuyoruz.."
Bir grup Selvili Cadde sakinleri

Sorun gece yaşanıyor 

"18/11/2016 tarihli köşenizde yayınlanan 'Cami Dibinde Lingo Lingo Şişeler' başlıklı, Yeşil Mahallesi, Yeşil Camii altındaki otoparkta geceleri geç saatlerde içki içildiğini ifade eden okur şikayeti Belediyemiz Zabıta Müdürlüğü'nce incelenmiştir.
Yapılan yerinde inceleme neticesinde söz konusu yerde gündüz saatlerinde herhangi bir olumsuzluğa rastlanılmamıştır. 
Ayrıca, bahsi geçen alanda yaşanan asayiş (içki, nara vb.) olaylarıyla ilgili konu İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bildirilmiştir.  
Bilgilerinize sunarız."
Yıldırım Bld.Basın Halkla İlşk. Md.

Otomobil almayalım mı?

"Hükumetimiz tarafından otomobil satışlarında uygulanmaya konulan yeni Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) oranları haddinden fazla ve çok yüksek.
Bizleri şok etti..
Uygulanan bu yeni ÖTV artışları ile otomobil satışlarındaki fiyatlar da otomatik olarak çok yükseldi.
Yıllardan beri çalışan ve bir otomobil sahibi olabilmek için çabalayan insanım.



Kazandığım ve maddi gelirimle birikimimi tam hazırlıyorum, yeni bir vergi daha çıkıyor önüme. Veya dövizdeki artışlar da buna mani oluyor.
ÖTV zamlarını uygulayan sayın yetkililer acaba bizlere 'siz otomobil almayın ve otomobil sahibi olmayın' mı demek istiyorlar?..
Ben şahsen artık otomobil sahibi olabilmeyi tamamen aklımdan çıkardım..
Bunda da inşallah bir hayır vardır..
Adının açıklanmasını istemeyen bir okur

Beşevler'de düşüren kaldırımlar

 "Nilüfer ilçemizdeki Beşevler Caddesi üzerinde oturuyoruz.
Söz konusu cadde üzerinde bulunan İş Bankası'na ait bir ATM makinesi önündeki kaldırım son derece berbat durumda. Buradan geçen bir komşumuz kırılmış kalmış kaldırıma ayağı takılınca fena şekilde yere düştü ve yaralandı.
Ayrıca,  bu cadde üzerinde Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan asfalt onarım çalışmalarından arta kalan blok halindeki sökülmüş eski asfalt atıkları da yolun bir yanındaki kaldırım üzerinde kendi kaderine bırakıldı ve uzun zamandan bu yana da bu şekilde öylece duruyor, kaldırımı işgal ediyor, yayaların yürümesine engel teşkil ediyor..
Kaldırımlarımızın rahatlıkla yürünebilecek bir hale getirilmesi için tehlikeler arzeden kırık dökük yerlerin onarımını ve asfalt atıklarının kaldırımlardan temizlenmesini bölge sakinleri olarak önemle rica ediyoruz."
Önder Apt. sakinleri

TEŞEKKÜR PANOSU
Mollaarap'tan Osmangazi'ye

"Mollaarap semti sakinleri olarak uzun zamandan beri beklediğimiz bir pazar alanı, çok amaçlı bir salon ve muhtarlık binasına nihayet kavuştuk.
Osmangazi Belediye Başkanı Sayın Mustafa Dündar ve ekibine çok teşekkür ediyor, çalışmalarında başarılarının devamını diliyoruz."
Bölge sakinleri

TEŞEKKÜR PANOSU
Boğaz Köprüsü gibi...

"Yıldırım ilçemizdeki Bağlaraltı Mahallesi ile Mimar Sinan mahallelerini birbirine bağlayan ve İstanbul'daki Boğaz Köprüsü'ne benzeyen yaya köprüsü,  biz iki ayrı semtin sakinleri olarak hepimizi çok memnun etti. 
Bu itibarla bizlerin bu köprü ile güvenli bir şekilde karşıdan karşıya geçebilmemizi sağlayan Yıldırım Belediye başkanımız Sayın İsmail Hakkı Edebali ile bu işe emek veren ve ter döken tüm çalışma arkadaşlarına teşekkür ediyoruz."
Bölge sakinleri

Budama atıkları öylece duruyor...

Bir süre önce Nilüfer ilçesi, Barış Mahallesi'ndeki Sedir Sokak'ta bulunan yeşil alanlardaki ağaçların tümü de budandı. (Adalet Kent karşısı)
Fakat yapılan bu çalışmadan sonra budanan ağaçlara ait bütün dallar yeşil alanlar üzerinde çöp yığınları halinde bırakıldı ve temizlenmedi.



Budama atıkları altında kalan yeşil çimlere bunların zarar verdiğini sanıyorum.
Atıkların tamamen alınması için uyarıda bulunmak istiyor, ilgilenilmesini rica ediyorum.
Saygılarımla.."
Gülper SEREN
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.