Hava Durumu

Orhangazi Parkı'nda 'Kuş Besleyen Çocuk'

Yazının Giriş Tarihi: 20.01.2017 05:05
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.01.2017 05:05

Büyükşehir Bld.'nden ekranıma düşen bir mail ve fotoğraflar çok sevindirici.
Kente güzellikler kazandıracak olan heykellerin yapımına başlanılmış. Heykeller cadde ve parklarda yer alacakmış.
Büyükşehir Bld.'ndeki heykel sanatçılarınca yapılan esaerler, görsel duyum zenginliğine katkıda bulunacak. Ayrıca bulundukları mekana farklı bir estetik güzellikde kazandıracak.
Bunun en canlı örnekleri Eskişehir'de var. Hem de yüzlerce birbirinden güzel heykel. Antalya'da da.. Bursa'da niye olmasın?.
Kent estetiği Şb. Md.'nce yapılan heykellerden ilki 'Kuş Besleyen Çocuk.' Heykel, Orhangazi Parkı'nda.. Yakında da 'Bankta Oturan Yaşlı Çift' - 'Keman Çalan Kız' ve 'Kitap Okuyan Kız' heykelleri için de çalışmalar sürüyormuş. Bunlar da Bursa'nın güzelliklerini artıracak tabii..

Heykeltıraşlar Emre Yüksel, Uğur Demirci ve Gülşah Tunalı Acemler'deki atölyede hummalı bir şekilde çalışmalarını sürdürürken sanatçı Demirci ise heykellerin çağdaş kentlerde kent mobilyası olarak önemli bir yer tuttuğunu ve Bursa'daki bu eksikliğin giderilmesi için çalışmalara hız verdiklerine dikkat çekiyor.
Heykel sanatçılarımızı kutlarım.
Dilerim bu heykeller Cumhuriyet Caddesi başındaki 'Şemsiyeli Kız' heykeli gibi zaman zaman üzüntü veren durumlara düşmez. Sık sık denetlenir.
Ve ayrıca Kent Estetiği Şb.Md. yetkililerinden şimdi bir ricam var.
Zafer Plaza karşısında, Tophane yamaçları altında mağaramsı ve dip bir köşeye deta mahkum edilmiş, dünyaca ünlü Bursalı karıkatürist Cemal Nadir Güler'in büstünü oradan kurtarın ve şehrin önemli bir noktasına nakledin. Lütfen.
Bursa'nın en önemli ana arterine Cemal Nadir Caddesi ismi verilmiş zamanında. Ama bu ünlü sanatçımızın büstü şimdilerde neredeyse hiç gözükmesin diye bir köşeye sıkıştırılıvermiş gibi. Bursa'ya yakışmıyor!.
Bu konuda da çok okur şikayeti bu köşede paylaşılmıştı zaten. Anımsatırım.

Yollarımız delik-deşik

"Gemlik'in en güzel sahil şeridi Kumsaz'da yollarımız perişan halde. Fotoğrafta da görüldüğü gibi yollar son derece bakımsız. Çukurlar, tümsekler ve gittikçe genişleyip derinleşen çukurlarda biriken pis sular.
Yollarımızın kısa zamanda ele alınıp gerekli onarım ve bakım çalışmalarının yapılmasını sayın ilgili makam sahiplerinden rica ediyoruz.."
Turhan BAYRAMOĞLU

Ağaç sevgisi yetersiz mi?..

"Heykel'de, Güllüoğlu Baklavacısı'nın önünde bulunan koca çınarı (Bursa'daki ilk anıt ağaçlarındandı) kestiklerinde tepki çekmemek için 'Ağacın, her an yıkılabileceği, insan ve mekân sahiplerine zarar verebileceği' söylendi ve yerine mecburen genç bir fidan dikildi.
Mecburen diyorum çünkü belediyelerin ağaç sevgisi acaba yetersiz mi?. İşte kanıtı. Güllüoğlu'nun hemen karşısında genç bir ağaç daha vardı. Bu ağacı da yeniden yapılan zemin döşeme çalışması nedeniyle yerinden çıkardılar. Onun yerine dikeceklerini de pek sanmıyorum.
Ayrıca tarihi Belediye Binası'nın önündeki ağaçların bazıları yine zemin döşeme çalışmaları nedeniyle yerlerinden söküldü.
Uludağ'ın yamaçlarına bakacak olursanız sürekli gecekonduların yapıldığını ve buradaki ağaçların da kesildiğini göreceksiniz.
Bursa'ya yukarıdan baktığınızda cami çevrelerinde, mezarlıklarda biraz da Paşa Çiftliği bölgesinde ağaçların kaldığı görülebilir.
Yeni yapılan stadın çevresinde onlarca ağaç vardı. Ya şimdi?
Bursa, çirkin ve şekilsiz yapılaşmalarıyla, ağaçsız ve hava kirliliğinin arttığı bir şehir oluyor. 10-20 yıl sonraki halini düşünmek bile istemiyorum...
Abit KULLEBİ

TEŞEKKÜR PANOSU

Çim alana sınırlama

"Nilüfer Altınşehir Mh.'nde yaptırılan bir yeşil çim alan buraya farklı bir güzellik getirmişti. Ancak, civardaki bazı işyerlerine mal getiren kamyonlar çimler üzerinde manevra yaparak büyük paralar ve emek sarf edilen çim alanı berbat etmişti.
Bu konudaki iki fotoğraflı şikayetimi 16 Ocak'ta yayınladınız..
18 Ocak günü geçerken gördüm. Yeşil çim alanın çevresi sınırlandırılmaya başlanmış. Çok memnun oldum. İlgili belediyeye gösterdiği duyarlılık nedeniyle çok teşekkür ederim.
İnşallah kamyonlar bu kez sınırları aşıp tekrar çim alanların içine girmez.
Saygı ve teşekkürlerimle."
Adının açıklanmasını istemeyen bir çevre sakini

Yıldırım'dan bir açıklama

"12/1/2017 tarihli köşenizde 'Beton Köy Yolu' başlığıyla yeralan ve bir beton mikserinin Vatan Mahallesi, Varlık Sokak'ta tarla ve yola beton fazlalığını döktüğü yönündeki okur şikayeti belediyemiz Zabıta Müdürlüğü'nce incelenmiştir.
Yapılan tetkik neticesinde stabilize yol kenarına şikayetin muhatabı firmanın aracı tarafından az miktarda beton kalıntısı döküldüğü görülmüş ve ilgililere gerekli uyarılar yapılmıştır.
Ayrıca tekrarı halinde gerekli yasal işlemlerin uygulanacağı bilgisi aktarılmış olup konunun takibine devam edilmektedir.
Bilgilerinize sunarız."
Yıldırım Bld. Basın Yayın Halkla İlşk.Md.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.