Hava Durumu

Orhaneli’de ‘Salı Pazarı’ faciaları yaşanılmasın!.

Yazının Giriş Tarihi: 02.12.2014 07:46
Yazının Güncellenme Tarihi: 02.12.2014 07:46
Bu fotoğrafı 18.11.2014 Salı günü (Orhaneli pazarının olduğu gün)  İsmetpaşa Mahallesi Yıldız Havuzu  civarında çektim ve gazetenizdeki köşenize gönderiyorum. 



Söz konusu olan bölge ana caddeye bağlanan üç ayrı  sokağın birleşme noktasıdır.
Fotoğrafta görüldüğü gibi araçlar yolun sağına-soluna park etmiş durumdalar. Ama park etmiş demek biraz basit kalır. 
Çünkü çift sıra halinde yolları işgal etmişler. 
Eskiden pazara gelen esnaf, köylü ve vatandaşların bu şekilde araç park etmesi neticesinde birçok olumsuz olay yaşanmıştı.. 
Allah korusun bahsettiğim bölgede çıkabilecek bir yangında kesinlikle itfaiye aracı bu yollardan geçemez. Bölgede oturan mahalle sakinleri olarak trafik ekiplerini uyarmamıza rağmen ve Belediye tarafından yaptırılan otopark salı günleri bu araç yoğunluğunu kaldırabilecek kapasitede olmasına rağmen hiçbir trafik görevlisi araçları otoparka yönlendirmiyor. 
Salı günleri bu kötü görüntünün düzeltilmesi için muhakkak Soma faciası gibi kötü olayların, ya da bir evin yangın neticesinde yok olması mı gerekiyor. Sayın ilgililerin dikkatine sunar ve önlem alınmasını rica ederim.
Saygılarımla..” - Adının açıklanmasını istemeyen bir okur    

Yıldırım belediyesi ve Teferrüç’e ilgi

“21/11/2014 tarihinde gazetenizin Erdal Abi köşesinde yayınlanan ‘Teferrüç Mahallesi’ne ilgi gösterilmiyor’ başlıklı okurunuz Vahit Kılıç’a ait şikayet yazısı ilgili müdürlüklerimizce incelenmiştir. 
Birinci fotoğrafta belirtilen Teferrüç Mahallesi Şenesen Sokak üzerindeki boş arazi imar planında yol ve yeşil alan olarak düzenlenmiştir. Bu alan üzerinde 769 ada, 32 ve 30 parsel sayılı şahıs mülkiyetlerinden 32 parselin kamulaştırma işlemi belediyemizce tamamlanmış olup 30 parselin kamulaştırması tamamlandıktan sonra yol ve yeşil alan düzenlemesi yapılacaktır. 
Arazi üzerine vatandaşlarca atılan molozlar Temizlik İşleri Müdürlüğü’nce kaldırılmıştır. 
İkinci fotoğrafta belirtilen Aydın Sokak’ta ise Bursa Büyükşehir Belediyesi (Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü)’ nin alt yapı çalışmaları devam etmektedir. Çalışma tamamlandıktan sonra Yıldırım Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından beton parke imalatı uygulaması yapılacaktır. 
Teferrüç Mahallesi’nin bahsedilen bölgelerinde hayvan ölüsü ve ata rastlanılmamıştır. Sahipli köpeklerle ilgili mevzuat doğrultusunda çalışma başlatılmıştır. 
Bilgilerinize sunarız.” 
Yıldırım Bld.Basın 
Halkla İlşk. Müd.

‘Keşke’ler çoğalıyor

“Şehir merkezine aracımla girmem, yaya dolaşırım. Neredeyse her gün Çarşı’dan Kükürtlü’ye yürür ve Büyükşehir Bld.’nin hizmetleri ile ilgili ‘keşke olsaydı’ dediğim şeyler görürüm. Örneğin; 
Altıparmak esnafı tramvayla ilgili ve kaldırımlara konan beton toplardan dolayı dur kalk yapamadıkları için araçlarıyla alışverişe gelemeyenlerin kaybından şikayetçi.
Anımsatırım.” 
Yıldırım KAMACI

Arıtma tesisi ve pis kokular

“11/11/2014’te yayınlanan ‘Bitmeyen pis koku’ başlıklı okur şikayeti incelenmiştir.
Özlüce’deki, Batı Atıksu Arıtma Tesisimizin yer seçimi 1980´li yıllarda yapılmış ve imar planlarında yer alıyor. 2011 Haziran ayında tesiste koku kontrolü çalışmalarına başlanıldı. Arıtma çamurunun depolandığı dolu olan lagünlerin üzerleri toprakla kapatıldı ve bitkilerle yeşillendirildi. Tüm lagünlerde ve çevre alanlarda dezenfeksiyon çalışmaları başlatıldı ve aksatılmadan devam ediliyor. Tesis ve çevresinde oluşabilecek kokunun yayılmasını önlemek amacıyla tesis sınır bölgeleri ile boş alanlarında ağaçlandırma çalışmaları yapıldı.
İl Çevre ve Şehircilik Md.’nce yapılan taleple tesis ve çevresinde Orman ve Su İşleri Bkn.’nca yetkilendirilmiş bağımsız bir laboratuvarca haziran, temmuz, ağustosta dış ortamda pasif örnekleme metodu ile 4 noktadan H2S ölçümleri yapıldı ve raporda sonuçların sınır değeri altında olduğu görüldü. 
Mevcut çamur lagünlerinin çevresel etkilerini minimize edecek önlemlerin alınması için Avrupa’da uygulanan sistemlere uygun teknik çalışmalar yapılıyor. Batı Atıksu Arıtma Tesisi’nde proje kapsamında çamur bertaraf tesisi kuruluncaya ve lagünlerin çevresel etkilerinin minimize edilmesi çalışmaları tamamlanıncaya kadar tesis ve çevresinde oluşabilecek kokunun yayılmasını önlemek için 2012 Mayıs’ı itibariyle sıvı dezenfektan maddeler ile koku önleme ve dezenfeksiyon çalışmalarına başlanıldı ve çalışmalar sürüyor. 
20/5/2013 itibariyle dolan bir adet lagünün üzerinin toprakla kapatılma çalışmalarına başlandı ve kapatma işlemi tamamlandı. Batı AAT’de ayrıca kokunun yayılması ve lagün yüzeylerinde uygulanan toz kirecin, dezenfeksiyon için kullanılan kimyasal maddelerin ve toprakla örtme çalışmalarında oluşan tozların çevreye yayılmasını engellemek için koku-rüzgar perdesi 2014 başında tamamlandı. Bilgilerinize sunar iyi çalışmalar dileriz.”
Büyükşehir Bld.Basın
Halkla İlşk. Şb. Md. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.