Hava Durumu

'Orda bir köy var uzakta!..'

Yazının Giriş Tarihi: 25.10.2015 07:25
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.10.2015 07:25
   Hayata Değer Katan Kadınlar Kültür ve Paylaşım Derneği (PAYKAD) 'Köy Okulları da Bizim" eğitime katkı kampanyası başlattı. İlk durak Akçasaz İlköğretim Okulu oldu.
İlimizdeki köy okullarından en ihtiyaçlı olanlara ulaşıp öğrencilerin eğitimle ilgili ihtiyacını karşılayıp başarılı öğrencilere de burs verecek olan PAYKAD yöneticileri Büyükorhan'daki Akçasaz İlköğretim Okulu Md. Murat Aydın'la temasa geçip okul ve öğrencilerin ihtiyaçlarını teslim ettiler.



Dernek Bşk. Pervin Karaçam 16 öğrencili ve tek derslikli okulun başka ihtiyaçları için eğitimle ilgili diğer STK'ların da desteğini beklediklerini belirtiyor. 
Karaçam "Atamızın dediği gibi tüm ümidimiz gençlerde, Eğitimli nesiller yetiştirirsek karanlıklardan kurtuluruz" diyor.
Karaçam ve arkadaşlarına bu kutsal çalışmaları için kolaylıklar diliyorum.

Müzikte nereden nereye geldik?

Cumhurbaşkanlığı Devlet Senfoni Orkestrası şef merhum Hikmet Şimşek yönetiminde AVP Devlet Tiyatrosu'nda konserler vermişti yıllar önce.
İdil Biret ve Suna Kan gibi dünyaca ünlü sanatçılarımız dev bir orkestra eşliğinde unutulmaz müzik şölenlerine imza atmışlardı.
Hiç unutmam; ilk konserde icra edilen eserin bittiğini sanıp ayağa kalkan ve alkışlamaya başlayan bazı dinleyicileri şef Şimşek arkaya dönerek eliyle 'daha bitmedi ki' şeklinde yaptığı bir işaretle tekrar yerlerine oturtmuştu!.
 Bursa'da klasik müzik sevgisi şimdi doruklarda. O günlerden bu günlere çok şey değişti.
Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası, Devlet Çoksesli Korosu’yla geçen perşembe AKM-Merinos'taki konserde, Ahmet Adnan Saygun'un, Yunus Emre'nin eserlerinden yola çıkarak bestelediği ve günümüze değin sekiz farklı dilde Fransa, Macaristan, ABD, Almanya, Rusya, Avusturya ve Vatikan'da seslendirilen başyapıtı 'Yunus Emre Oratoryosu'nu seslendirdi. Şef; bu kez Devlet Çoksesli Korosu Şefi Cemi'i Can Deliorman'dı.
Eser; 1991'de UNESCO'nun 'Yunus Emre Yılı' programında Papa 2.Jean Paul'ün katıldığı konserde Vatikan'da BBDSO kurucusu merhum Prof.Hikmet Şimşek'in şefliğinde seslendirilmiş ve dünya genelinde yankılar uyandırmıştı.
Emek Yağ Sanayii üst düzey yöneticisi Sn.Yıldıray Çamlık da Bursa'daki konserler için üzerine düşen tanıtım görevini seve seve yapıyor. Ne mutlu ona.. 
Konser, Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası, Filarmoni Drn. Büyükşehir Bld. ve Uludağ Premium katkılarıyla gerçekleşti. Müziksiz kalmayalım efendim. 

Yeni çıkan bir kitap   

KADER-KARAKTER:- Profesyonel koç, eğitmen ve İK Danışmanı Leyla Bilen'in 'Kaderinizin Rengi Karakterinizde Gizli' adlı ilk kitabı, Tara Kitap'tan yayınlandı. 25 sorudan oluşan 'Renkli iletişim ve etkileşim anketi' ile başlayan kitap, önce karakter renginizi belirliyor, sonra sizi sıra dışı bir yolculuğa çıkarıyor. İlginç bir çalışma.. Beğeneceksiniz..

Güzel sözler

"Dostlar okyanusun dibinde, midyenin içindeki inciye benzer, az olduğu için çok değerlidir." 
"Dostluk; unutulmayacak kadar güzel ve sadece ender insanların yaşayacakları kadar özeldir."
(Teşekkürler  Nİhal SEVİN)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.