Hava Durumu

Orada acilen önlem alınmalı!..

Yazının Giriş Tarihi: 11.01.2016 07:34
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.01.2016 07:34
“Erdal Abi; bir arkadaşım vasıtası ile gazetenizdeki köşenizi tanıdım ve bir süredir de takip ediyorum. Köşenizde şehrin birçok sorunu ele alınıyor, çözüm önerileri sunuluyor. 
Ne mutlu ki değerli belediyelerimiz halkın görüşlerini de dikkate alarak çözümler sunma gayreti içinde. Emeği geçen herkesin ellerine sağlık. 
Geçenlerde yayınladığınız bir okuyucu şikayetinde Esentepe-Bağlarbaşı metro istasyonundaki merdivenlerden birinde korkuluk olmaması yüzünden bir vatandaşın düşüp yaralandığı belirtiliyor ve korkuluk yapılması isteniyordu. 
Bunu okuyunca aynı metro durağında yaşanan üzücü kazayı bildirmeye karar verdim. 



31 Aralık Perşembe saat 14:00 sularında Bağlarbaşı yönüne merdivenlerden çıkmak için alt katta yürürken büyük bir gürültü ve çığlık işittim. Yaşlı bir teyze merdivenlerden yuvarlanmış ve kanamalı şekilde yaralanmıştı. 
 Hemen 112’ye haber verildi. Konuyla ilgili gözlemlerimi ve bazı önerileri paylaşmak istiyorum.
1.Güvenlik görevlisi elinden geldiğince yardımcı olmaya çalıştı ama ilkyardım konusunda sıkıntı yaşandı. Ambulans gelinceye kadar geçen 10 dakikada hastanın kanamasına müdahale edilemedi. Metro istasyonları, park yerleri gibi çok sayıda vatandaşın kullandığı yerlerde güvenlik görevlilerinin çok daha etkin ilkyardımda bulunması elzemdir. Bu konuda eğitimler mutlaka pekiştirilmeli.
2.Esentepe metro istasyonu merdiven basamakları ucundaki kaymazların sağlam olduğunu gördüm. Düşmenin nedenini tam yorumlayamadım ama geçen haftaki okuyucu önerisini okuyunca bakışım değişti. Sanırım okuyucunuzun önerisi çok doğru. Korkuluk eksik ise mutlaka yapılması gerektiğini düşünüyorum.
3.Merdiven kaymazlarının durumunu diğer metro merdivenlerinde gözlemlemeye çalıştım. Birçok yerde aşındığını ve iş yapmaz hale geldiğini gördüm. Demek tüm istasyon merdivenleri gözden geçirilmeli ve ilgili onarımlar periyodik bakım kapsamına alınıp yapılmalı.
4.Güvenlik elemanları yalnızca temel kontrolleri yapmamalı diye düşünüyorum. İlave eğitim ve yetkinliklerle çalıştığı metro istasyonu veya park vb. sosyal tesislerde yaralanma ve kazalara yol açabilecek her tür olumsuzuğu çalıştığı birimde oluşturulacak kısma bildirmeli ve kazalar yaşanmadan proaktif olarak olumsuzluk giderilmeli diye düşünüyorum. Saygılarımla.” -  Özhan ONURLU 

İstasyon yolu vıcık vıcık

 “BursaRay Nilüfer İstasyonu’na yaya olarak gidilen ağaçlar arasındaki yeşil alana insanların rahatça yürüyebilmeleri için patika şeklinde mıcır dökülmüş. Güzel olmuş. Ama son yağışlardan sonra mıcırlar tamamen dağılmış.. Her taraf vıcık vıcık çamur deryası halinde. 
    Nilüfer Belediyesi’nden bu yola tekrar çakıl dökerek yayaları çamurdan kurtarmasını rica ediyorum..”
Gül KILIÇ

Üç gündür sular kesik

 “Mustafakemalpaşa ilçemize bağlı olan Demireli, Aralık, Çördük ve Üçbeyli köylerimizde geçen hafta ortasından başlayan su kesintisi üç günden bu yana devam ediyor. Sularımız tamamen kesik durumda. 
BUSKİ yöneticilerinin duruma acilen el atmalarını bekliyoruz.
Saygılar sunarız.”
Demireli Köyü sakinleri


 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.