Hava Durumu

Önce köfte, sonra tren!..

Yazının Giriş Tarihi: 18.12.2016 02:16
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.12.2016 02:16
"Geçen hafta sonu ailemle Köfteci Yusuf'un AS Merkez Outlet AVM'de yeni açılan restoranına gittik. Büyük porsiyonlar, güler yüzlü personel ve makul ücret politikası ve lezzetli döneri nedeniyle tertemiz ve yepyeni bu restorandan çok memnun kaldık.
Çocuğumuz da o gün çok mutlu oldu. Önce afiyetle köftesini yedi sonra da çocuklar için hazırlanan oyun treni ve kamyonlarına binerek unutulmaz bir gün yaşadı. 



Et ve döner ürünleri sunulan bu konsept çok başarılı olmuş. Biz Beşevler'de oturuyoruz ve en yakın Köfteci Yusuf, Mudanya Yolu'nda. Orası da çok kalabalık olduğu için ve buna trafik sorunu da eklenince kolay kolay gidemiyoruz. 
Halbuki Odunluk Bölgesi hızla gelişiyor. Yeni yerleşim yerleri ve iş merkezleri kuruluyor. Beşevler'e de yakın olan bu bölgede halen büyük restorantlar var. Köfteci Yusuf neden bu bölgeye yeni bir restorant daha açmıyor? 
Bizlere ve bölge sakinlerimize en yakın ve kesintisiz ulaşımla kolaylıkça ulaşabileceğimiz böyle bir konsepte çok ihtiyacımız var. 
Konuyu gazetenizdeki köşenizden Köfteci Yusuf Bey'e ulaştırabilirseniz çok memnun olurum. Saygılarımla.."
Batuhan TANER

Ahşap yakma ile özgün şaheserler



Almış olduğu eğitimi sanatla birleştiren sanatçı Nadide Erman, ahşap yakma ile oluşturduğu ilginç çalışmaları şekillendirdikten sonra boyayarak tablo haline getirdiği eserlerle Zafer Plaza'daki 2. kişisel sergisini izlenime açtı. 
Bandırmalı sanatçı Erman'ın birbirinden güzel eserlerine izleyiciler tarafından yoğun bir ilgi var..  Serginin açılışını Zafer Plaza AVM Md. Onur Sapmaz, Zafer Plaza AVM Basın ve Aktivite Yönetmeni Gamze Geylani yaptı.
Tebrikler Erman.

Pazar neşesi

'PİYANGO'- Büyük ikramiye çıkan Temel'i üç ay aradan sonra mahalle bakkalı, kasabı ve borçlu olduğu diğer esnaf yolda çevirip sormuşlar?:
'Ula Temel sana büyük ikramiye çıktığı halde sen üç aydan beri neden hala borçlarını ödemiysun?..'
Temel biraz düşünmüş ve cevabını vermiş:
'Zencun oldi değiştu demesunlar diye!.'
(Teşekkürler Arda AYTUNÇ)

İlmik ilmik sabır dokuyorlar



"Yıldırım Bld.'nce açılan 'Halıcılık kursları'nda çevre sakini hanımlar ilmik ilmik sabır dokuyup göz kamaştırıcı eserler ortaya koyuyorlar.
Yıldırım Bld.'nin İlçe Halk Eğitim Md. ile YIL-MEK kursları kapsamında Hacivat Mah.’nde hizmet verdiği merkezde 7 dokuma tezgâhında 14 kursiyer eğitim görüyor. Toplamda 496 saatlik eğitime katılan kursiyerler yaptıkları çalışmalarla göz kamaştıran eserlere imza atıyorlar. Geçtiğimiz yıl 14 kişi mezun veren bu yıl da ücretsiz olarak gerçekleştirilen kurslarda eğitim gören Yıldırımlı kadınlar, uzun ve detaylı bir temel eğitim ardından, halılarının dokuma işlemini başarıyla gerçekleştiriyor. Geleneksel Anadolu motiflerinin yanı sıra modern işlemelerin de ustaca yansıtıldığı eserler, büyük beğeni kazanıyor.
Geleneksel Türk el sanatlarına ilgi duyan becerikli hanımlar, hadi bakalım kolay gelsin, sabrınız artsın..

Yeni bir kitap

'KADIKÖY'DEN KÖPRÜALTI'NA HİKAYELER': - Yazar İlker Mumcuoğlu'ndan başarılı bir kitap. 
Yazar; Anadoluhisarı'nda geçen çocukluğu, Göksu kıyısındaki ahşap evleri, babasının rakı fabrikasında çalıştığı yıllar, beceri sahibi bir annenin yarattığı tığ işleriyle ailenin geçimine katkı sağlaması 'Kadıköy'den Köprüaltı'na Hikayeler' isimli kitabında bir araya getirdi..
Eser, 86 sayfa ve akıcı bir dille kaleme alınmış. 'Yitik Ülke Yayınları' arasından okurla buluşuyor. 

Evimi su basıyor

"Çekirge Mah. Selvinaz Sk. No:12'de oturuyorum.
4-5 yıldır sokak asfaltı bozuk olduğundan evime ve bahçeme sel suları giriyor. Defalarca Osmangazi Bld.'ne başvurdum. 
Belediye yetkilileri gelerek asfalt yapılacağını söylediler. Gelen belediye görevlisi bayan evimi basan suları gördü ve en kısa zamanda asfalt olacağını söylemesine rağmen gelen giden yok.
Defalarca belediyeye kayıt bıraktım ve muhtarımızın yazdığı dilekçelere rağmen ilgilenilmiyor. Hala yağmurlu günlerde evimi sular basıyor.. Avrupa İnsan Hakları'na yazacağım ama dil bilmiyorum, Türkçe yazsam nereye yollayacağım, bilmiyorum.  Saygılar."
İsmail ESER 

Okurlarımın dikkatine

Değerli okurlarım,
Çeşitli sorunlarınız, dilekleriniz ve teşekkür mesajlarınızı ilgililere ulaştırmak için bu köşeye gönderdiğiniz e'mail, fotoğraf, faks ve telefon iletilerini geliş sırasına göre yayınlıyorum.
Önemli ricam; tüm iletilerin altında gerekirse size ulaşabilmek için ad-soyad ve tlf.no'larının bulunması.
Adınızın açıklanmasını istemezseniz bile bu bilgileri lütfen yazın ve 'adım yayınlanmansın' şeklinde bir not ekleyin.
İyi pazarlar..
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.