Hava Durumu

Ömür biter, yol bitmez... Çukurlar da!

Yazının Giriş Tarihi: 04.04.2012 09:03
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.04.2012 09:03
"Gazeteniz köşesinde yer alacağını umduğumuz bu fotoya sayın yetkililer lütfen dikkatle baksınlar.
Burası işlek bir cadde. Bir kenarında metrelerce uzunlukta oldukça geniş ve derin çukur var. Aylardan beri de böyle.
Bu acayip durumun olduğu yer, Sırameşeler Kız Yetiştirme Yurdu ve Çocuk Yuvası Sevgi Evleri'nin önü. Cadde aslında oldukça dar ve ana caddeye çıkışı temin ettiği için oldukça da yoğun trafik akışına sahne oluyor.
Geceleri metrelerce uzunluktaki durum sürücüler tarafından pek fark edilmediğinden araçlar bu derin çukura inebiliyor. Çukurdan kurtulayım derken kenarları dik ve keskin asfalt, lastikleri ve araç ön takımlarını berbat ediyor.
Bu kesimde yapılan bir çalışmadan sonra caddenin aylardan beri bu şekilde bırakılmasına yetkililer acaba ne cevap verecek ve bu tehlikeli durumdan bakalım ne zaman kurtulacağız?. Yoksa bu şikayetimizin üzerinden yine aylar mı geçecek?. Saygılarımla.."
- Erdoğan ÇELİK
***
Gerçekten de ilginç bir manzara sevgili okurlarım. Ve galiba bu ilgisizlik yüzünden ömür biter Bursa yollarında çukur da bitmez diyeceğiz!.



Asfaltta kesikler

"Çeltik ile Yeniceabat mahalleleri arısındaki caddede iki ayrı yerde asfalt yol karşıdan karşıya kesilerek bazı çalışmalar yapıldı.. Ancak uzun zamandan bu yana yaklaşık 15 cm. genişliğindeki kesikler bir türlü onarılmadı. İlgililerin dikkatine sunarım."
H. Can GÜNDÜZ


Hız kesici set gerek

"Yıldırım Mah. sakinleri olarak sayın yetkililerden Yıldırım Camii çıkışındaki oldukça geniş Yıldırım rampası zeminlerine hız kesici tümsek konulması için yardım bekliyoruz.
Hem cemaatimizin cami çıkışlarında, hem de çocuklarımızın okul çıkışlarında otolar rampa aşağı çok hızlı indiğinden her an çarpma riski var. Tehlikeler yaşanıyor. Dikkate alınmasını rica ederiz."
Hasan HARCIOĞLU



Aç kapa aç kapa

"30 Mart'ta 'Petrol mü aranıyor?' başlıklı şikayetimde Çekirge BOİ durağı önündeki derin çukur için nihayet bu sabah (dün) kapatma çalışması başladı. Sevindik. Bu noktada arka arkaya üç kez açılıp tekrar kapatılan çukur inşallah dördüncü kez kazılmaz.
Çekirgeliler'den teşekkür."                               
Semt sakinleri



Alo, burası Büyükşehir


HACİVAT:- "9/3/2012'de köşenizde yayınlanan 'Bizim sokaklar unutuldu mu?' başlıklı yakınma incelenmiştir. Okur yazısındaki Yıldırım, Hacivat Mah. C106/1 ve C106/2 sokaklarda imar uygulaması yoktur ve altyapı hizmeti götürülememekteder." 
**
D/5:- "7/3/2012'de yer verdiğiniz 'D/5 hattına büyük araç' başlıklı okur isteği   incelenmiştir. İlgili hatlarda, araç yolcu sayıları izlenmekte ve yolcu sayısına göre işletim planı hazırlanmaktadır. Araç nitelikleri, araç kalkış saatleri, güzergâh planı, yolcu sayısı dikkate alınarak belirlenmektedir. Olası yoğunlukta  ek sefer konulmaktadır."
**
DUA KARTI:- "16/3/2012'de 'Dua kartına 5 lira vermezsen bırakmıyor' başlıklı okur şikayeti incelenmiştir. Araçlı ve yaya ekiplerimizce sorumluluk alanlarımızda seyyar, işgal, dilenci kontrolleri yapılmakta, belirlenen olumsuzluklar uyarılarımızla giderilmeye çalışılmaktadır. Buna aykırı davrananlara yasal işlem yapılmaktadır. 2012'deki uygulamalarda; 12 dilenciye 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu'nun 33.maddesine göre yasal işlem yapılmış, 10 dilencinin gelirine el konulup mülkiyetin kamuya geçirilmesi sağlanmış, 12 kişi de dilencilikten men edilmiştir. Kontrollerimiz sürmektedir. Bilgilerinize sunar, iyi çalışmalar dileriz."
Büyükşehir Bld.Basın Halkla İlşk.Şb.Md.




Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.