Hava Durumu

Öğretmenim, canım benim

Yazının Giriş Tarihi: 24.11.2014 08:13
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.11.2014 08:13
Bugün 24 Kasım Öğretmenler Günü.Saçlarını bu yolda ağartırken bir mum gibi eriyen ama çevreye ışık saçan tüm öğretmenlerimize bu özel gününde saygılar sunuyorum. 
Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün eğitim ordumuzdaki kutsal askerlerin önemini vurgulayan şu iki güzel sözü de hiç unutulmamalı.

“Öğretmenler, yeni nesil sizin eseriniz olacaktır..”
“Üzerinde imzası olmayan yegane sanatkar öğretmenlerdir..”
Ebediyete ulaşan tüm öğretmenlerimizi ve Atatürk’ü bir kez daha saygıyla anıyorum.
Işıklar içinde olsunlar.. 
ERDAL ÖZDÜR

***


İSTASYON ASANSÖRLERİNDE ROMATİZMALILAR ZORDA!..

“75 yaşında olan, ayak ve el parmakları da romatizmalı ablam Esentepe ve Bağlarbaşı BursaRay İstasyonları’ndaki asansörlerde çok güç durumda kalıyor.
Bunun sebebi de oldukça zor basılan ve devamlı parmağını tutmak gereken asansör butonları. Butona devamlı basması gerekiyor ama basamayınca yanında muhakkak bir başka yakınının olması gerekiyor.
Bu durum da onu psikolojik olarak yıpratıyor ve ‘ben aciz miyim?’ diye yorum yapıp üzülüyor?
Bu tip asansörler konusunda teknik bir kişi veya uzman değilim. 

Sadece bu hareket mekanizmalarının; yani butonların hafif bir basmayla çalıştırılabileceğini düşünmekteyim. Tüm sistemi değiştirmeden ve büyük bir maliyet getirmeden bu iş yapılabilir sanırım..
Yaşlı kişiler veya elini kullanamayan yalnız kişiler ve özürlüler bu zorluklarla karşılaşmamalı.
Bursa Büyükşehir Belediyesi ve ilgili kuruluşun yetkililerine bu konuda acil ve olumlu çalışmalar yapmaya davet ediyor ve ricada bulunuyorum..
Saygılarımla..” 
Kemal BAŞEREN

***

AYAKLA ÇİĞNEYİP YAPILAN YAMALAR


“Nilüfer ilçesine bağli Yolçatı Mahallesi’nden yazıyorum.
Geçen ay mahallemizin şehir merkezine bağlanan yoldaki bozukluğundan yakınmıştık.. Yayınladığından bir gün sonra ilgili ekipler geldi ve bozuk yerlere birer kürek asfalt atıp ayaklarıyla çiğneyerek yama yaptılar.
Bu yolda hep on yıldır yama yapılıyor. Çukurlar artık birer tümseğe dönüştü ve yeni oluşan çukurlar da yağmurlarla birlikte bildiğiniz tarlaya benzemeye başladı.. Araçlar bu yolda çukurlardan kaçarken tehlike atlatıyor, kaza yapıyor, kaçamayan araçmların da lastikleri yarılıyor.. Yazıktır, günahtır.. 
Yetkililerden Allah rızası için yeni ve güzel, güvenli bir yol yapmalarını rica ediyoruz.”
Gökhan G.

***


ALO, BURASI BÜYÜKŞEHİR

TAHTAKALE:“6/11/2014 tarihli Bursa Hakimiyet Gazetesi’ndeki köşenizde yer alan   “Tahtakale’deki ızgara’ başlıklı yazı ilgili birimlerce incelenmiştir.
İlgi yazıya konu olan adreste yapılan inceleme sonucunda, yağmursuyu ızgaralarında herhangi bir soruna rastlanmamış olup, irtibat telefonu olmadığından dolayı da ilgilisine ulaşılamamıştır.”  
***
BEŞEVLER:“10/11/2014 tarihli köşenizde yayınlanan ‘Su baskınları olmasın’ başlıklı okurunuza ait bir uyarı yazısı ilgili birimler tarafından incelenmiştir.
Konu edilen Nilüfer, Beşevler bölgesindeki Bulut Sokak-Beşevler Caddesi, Bilginler Caddesi-Yasemin Sokak’ın kesişim noktalarına yakın yerlerde bulunan yağmur suyu ızgaralarının içlerinin temizliği için ilgili kurumumuzun ekipleri tarafından çalışmalar başlatılmış olup bu çalışmalarımız devam etmektedir.
Bilgilerinize sunar, iyi çalışmalar dileriz.”
Büyükşehir Bld. Basın Halkla İlişkiler Şb. Md.

***

BEŞEVLER CADDESİ VE BİTMEYEN SORUN


“Yoğun yağışların olduğu gün Beşevler’deki Beşevler Cd.’den bu kez yaya olarak geçtim. 
Yolun çok yeri çukur olduğundan araçlarımızın süspansiyon sistemlerine zarar veren derin çukurlar suyla doluydu. Araçlar bu çukurlardan geçerken sıçrayan sular  üstümüzü başımızı perişan etti. Bu kadar işlek bir caddede asfaltın böylesine kötü  olması Nilüfer’e doğrusu yakışmıyor.(Gönderdiğim fotoda bunlardan sadece birisi var). 

Zaman zaman onarılan ama sorunları bitmeyen caddede yeniden ciddi bir onarım yapılmasını ilgili belediyenin iş programına almasını rica ederiz.
Saygılarımızla.”
Çevre sakinleri adına İmdat BULUT

***

TOPHANE RAMPASI NEHİR GİBİ OLUYOR


“Çakırhamam meydanından Tophane’ye çıkan dik rampa, (Yiğitler Caddesi) yağışlı havalarda adeta bir nehir gibi oluyor.
Bunun sebebi ise cadde üzerinde bulunan yağmursuyu giderlerine ait ızgaraların içlerinin çeşitli çöplerle dolu halde bulunması.
Yağışlarda oluşan sel suları giderlerin içine giremediği ve suların adeta bir nehir gibi aktığı caddede rampayı yaya kaldırımlarından çıkan vatandaşlar gelip geçen araçların çevreye sıçrattığı sularla adeta tepeden aşağı yıkanmış gibi oluyor.
BUSKİ’nin meseleye eğilip hallini rica ederim.”
Emekli öğretmen Avni ÇAKIR
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.