Hava Durumu

Odunluk bölgesinin bitip tükenmez trafik sorunu!..

Yazının Giriş Tarihi: 30.03.2017 04:47
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.03.2017 04:47

"Geçen pazar arkadaşlarımla Mihraplı Parkı'nda yürüyüş yaparken söz döndü dolaştı Bursa'nın trafik sorununa geldi. Parkta o gün coşkulu bir kalabalık vardı..
Sohbetimizde konu özellikle Beşevler tarafında yaşayanların İzmir yolundaki trafik sıkışıklığından ve Carrefour alışveriş merkezi civarında trafiğin sıkışmasından çok şikayetçi oldukları yönünde noktalandı..
Carrefour'un hemen arkasına büyük binalar ve alışveriş merkezleri, iş merkezleri kuruluyor. Mevcut yollar yetmiyorken, bir de bu yeni yapılaşmanın getireceği ek yükleri düşünürsek Beşevler'e ulaşımın neredeyse imkansız hale geleceğinde hem fikir olduk.

Alternatif güzergah olarak Orhaneli Caddesi'nde Odunluk tarafını kullanıyoruz ve Çamlıca Mahallesi yönüne oradan ulaşmaya çalışıyoruz. O yol da tek şerit olduğu için trafiğin yükü orada da sıkışıyor. Zaten Beşevler'e oradan giriş çıkış da tek şerit. Özetle, tek şeritli sokaktan bozma caddelerde trafik yükünün azalmasına imkan yok.
Büyükşehir Belediyemiz ulaşımla ilgili birçok yatırımı ard arda açıyor ama farklı bölgelerdeki birçok nokta adeta şişelerin boğaz kısmı gibi tıkanıklık oluşturup trafiğin akışını bitiriyor.
İstanbul'daki dev projeler gibi Bursa'nın güney tarafından da yakın çevre yoluna alternatif bir yol yapılmasının elzem olduğunu düşünüyorum. İnşallah daha geniş ve hızlı boşalan caddelerle ve bat-çık ve köprülerle trafik daha akıcı hale gelir.
Saygılarımla."
Adının açıklanmasını istemeyen bir okur

TEŞEKKÜR PANOSU

Örnek bir çalışma

"Yeniceabat Mh.'nde köy meydanımızda bulunan büyük önderimiz Atatürk'e ait büst yaldızla boyanıp tekrar pırıl pırıl bir hale getirildi.
Büst çevresini düzenleyip şanlı Türk bayrağımızı da yenileyen Yeniceabat Kalkınma Kooperatifi Bşk. Kadri Eroğlu ile köy kahvehanesi işletmecisi Yusuf Korkmaz'a açık teşekkürlerimizi sunuyor, bu çalışmanın örnek teşkil etmesini diliyoruz."

Atilla Sokak'ta çukur derinleşiyor

"Hürriyet semti Adalet Mahallesi'nde havaalanının paralelindeki Atilla Sokak'ta bulunan bir koltuk fabrikası yanında bir süre önce yapılan bir çalışma sırasında asfalt yol karşıdan karşıya yarılmış ve iş bittikten sonra da toprak doldurulup öylece bırakılmış.
Uzun zamandan beri gerekli onarım yapılmayan sokakta şimdi bu çukur her gün biraz daha derinleşiyor.
Aynı sorun Çeltikköy Mahallesi'nde de mevcut. Ana cadde karşıdan karşıya yarılmış. Birtakım çalışmalar yapılmış ama gereken asfalt onarımı yapılmamış. Her iki noktadan da geçme zorunda kalan araçlar resmen hırpalanıyor.
El atılmasını, onarılmasını rica ediyorum."
Servet BALKAN

UKOME'ye bir öneri

"Yaya ve araç trafiği bakımından kentimizdeki en tehlikeli nokta Çakırhamam'daki BOİ duraklarının olduğu yer.
Anacadde üzerinde arka arkaya sıralanan durakların yanı sıra T1 tramvay hattı durağı da burada. Öyle zaman geliyor ki, duraklara yanaşmak için sıra bekleyen otobüsler uzun kuyruk oluşturuyor. Vatandaş ise gelen ve durağa girmek için sırada bekleyen otobüsler arasında 'bizim otobüs mü?' diye telaşla koşuşturup duruyor. Her an bir yolcu bu araçların çarpmasına maruz kalabilir.
Buradaki yaya ve araç trafiğinin düzene girebilmesi, Çakırhamam trafiğinin de rahatlayabilmesi için bence tek çare, Gazi Timurtaşpaşa Türbesi arkasında kalan yeşil alan. Bu alana bir yol açılsa, Muradiye yönüne gidecek olan araçlar da buradan yolcu alıp indirir ve kendi istikametine göre Çakırhamam trafiğinden etkilenmeden yoluna devam edebilir.
Konunun dikkate alınıp incelenmesi, umarım önerimin de haklılığını ortaya koyacaktır. Sayın UKOME üyelerinin dikkatine sunarım.
Saygılarımla. Tuğrul YILMAZ

İlginç bir sergi 'Çocuk Gözleriyle'

Fotoğraf sanatçısı Gamze Bozkaya, bugüne kadar yaptığı çalışmalar arasından seçtiği eserleri 'Çocuk Gözleriyle' başlığı altında sanatseverlerle buluşturuyor. 'Çocuk Gözleriyle', 17 - 21 Nisan tarihleri arasında Kent Meydanı AVM'de -1 Çarşı Katı'nda izlenime açılacak..
Bozkaya Adana, Trabzon, Kayseri, Bursa gibi birçok ilde çektiği, yirmi fotoğrafın bulunduğu sergide sanatseverler ülkemizin çeşitli bölgelerindeki çocukların yaşamlarına tanıklık edecek.
"Her insanın kalbine dokunabilirsiniz fakat, bir çocuğun kalbine onların gözüyle bakmadan asla..." diyen Bozkaya sergiyle ilgili olarak, 'İşim nedeniyle ülkemizin hemen her kentine gidiyor ve fotoğraf çekiyorum. Nereye gidersem gideyim, en çok çocuklar dikkatimi çekiyor. Hangi şartlarda yaşarlarsa yaşasınlar, onların masum yüzleri, kendilerine has dünyaları, hayata olan bağlılığı ve merakı bence biz büyüklere de birer ders niteliğinde. Bu nedenle, çocukları fotoğraflamayı çok seviyorum. Umarım, Bursalı sanatseverler de sergimi gezerken keyif alırlar' diyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.