Hava Durumu

Nilüferliler’den konser maratonu

Yazının Giriş Tarihi: 13.12.2015 07:54
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.12.2015 07:54
Mutlu pazarlar efendim.
Hayatında hiç profesyonel müzik ya da şan eğitimi almamış, hiç sahneye çıkmamış evhanımı, öğretmen, memur, doktor, hemşire, bankacı, ressam, fotoğrafçı, 35-76 yaş grubunda kadınlar biraraya gelerek bir koro oluşturarak kadın-sağlık-eğitime katkı dernekleri yararına konserler verirse, üstelik geride kalan 10 yılda bu konserlerin sayısı 86’yı bulursa, ne olur?
105 üyeden oluşan ve Şef Dr. Aysel Gürel yönetimindeki Nilüfer Belediyesi Kadın Korosu, tam da yukarıda sözünü ettiğimiz başarılı bir koro. Üstelik müzik türü de çok seçenekli... Kimi zaman Türk halk müziği, kimi zaman Türk sanat müziği, kimi zaman Pop, Roman, kimi zaman da Sıra Gecesi, Kına gecesi... 



Kimi zaman da ‘ortaya karışık’ bir eser sunuyorlar ki aman Allah!..
Bursa’ da müzik adına bir yüzakı olan bu amatör koro; şefinden koristlerine hiçbirinin ücret talebi yok, tümü gönüllü... Konserlerden elde edilen gelirler (yararına konser verilen derneğin türüne göre) kimi zaman öğrenciye burs, kimi zaman hastaya deva, kimi zaman şiddet mağduru kadına desteğe dönüşüyor...
Bir bakıyorsunuz Bursa’da, Bir bakıyorsunuz Yunanistan’da, Bulgaristan’da, Adana’da, Kütahya’daki konser maratonlarında bülbüller gibi şakıyorlar. 
Hepsinin de seslerine, nefeslerine sağlık

Yeni çıkan kitaplar


‘GECE VARDİYASI’:

- Ünlü yazar Fakir Baykurt’un ilk kez 1982 yılında yayınlanan ‘Gece Vardiyası’ isimli romanı Literatür Yayıncılık tarafından tekrar basılıp kitapseverere sunuldu. 
Köy hayatının zorlukları ve batıl inançlar gibi konuların yansıtıldığı romanda kömür ocaklarında çalışan iki arkadaş Bektaş ve Muharrem’in yaşamları anlatılıyor.

‘KÜBA RİTMİ’:

- Son yıllarda Küba’ya olan turistik geziler artarken yazar Erdem Genç ‘Küba Ritmi’ adını verdi roman tadında bir seyahat günlüğünü Park Kitap’tan yayınladı.. Küba’nın tüm renkli özelliklerini akıcı bir dille romanında başarıyla yansıtan yazar Genç, özetle ‘Küba bir ritim ve Küba unutulmayan bir müzik’ diyor.   

Bursa’da Güz

Ressam Şefik Bursalı Sanat Galerisi’nde yarın akşam ‘Bursa’da Zaman’ temalı bir fotoğraf sergisi açılıyor. 
 ‘Bursa’da Güz’ kategorisinin başarılı sanatçılarına da ödüllerinin verileceği açılış, fotoğrafa ilgi duyan tüm sanatseverlerin ilgisine sunuluyor. Şahrimizin güz güzelliklerinin yansıtılacağı birbirinden ilginç fotoğraflarla oluşan sergi saat 18.00’den itibaren izlenime açılacak.


Pazar neşesi     


KASAPLAR: “Öğretmen sınıfta ders anlatıyordu. Birara arka sırada oturan ögrencilerden birini işaret ederek:
“Söyle bakalım oğlum, köylüler kurtları niçin öldürürler?..”
Cevap: “Kuzuları öldürdükleri için öğretmenim..”
bunu duyan ve ön sıralarda oturan Ayla, hemen atıldı:
“Öyleyse kasapları niçin öldürmüyorlar?..”

Güzel sözler

“Boş zaman yoktur, boşa geçen zaman vardır.”
- Tagore

“Uyanık bir tek adam, uyuyan binlerce kişiden daha güçlüdür.” 
- S. Carnot

“Yeni bir fikir, başlangıçlarda diğerlerinin arasında azınlıkta kalır.”
 - Thomas Carlyle

(Teşekkürler İlhan ATEŞ)
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.