Hava Durumu

Nilüfer Yenge’den şaheser ‘Karanlıkta Çok Güzelim’..

Yazının Giriş Tarihi: 24.01.2015 07:41
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.01.2015 07:41
Pazar tatiline beş kala Nilüfer Yengemiz’in bir eseriyle merhaba sevgili okurlarım.
Nilüfer Yenge kimdir? Önce buna bir satırbaşı açalım.
Gerçek sanatçılarımızdan biri olan Nilüfer Açıkalın’dan söz ediyorum.
Nereden ‘yengemiz’ oluyor der-seniz, onu da anlatayım:
Nilüfer Açıkalın’ın eşi ünlü rejisör Orhan Oğuz.. Orhan Bey, büyük ses getiren sinema filmlerinin yaratıcısı.. Kardeşi Onay Oğuz ise Bursa’da beş yıldızlı otellerde orkestrası ile müzik yapmıştı yakın geçmişe kadar. Rahmetli oldu. Yakın dostlarımdan biriydi.. Çok iyi bir gitaristti.
Teknur ve Oğuz çok mutlu ve çevreye örnek bir çiftti. Teknur Hanım hep can kardeşim oldu.. 
Teknur-Onay Oğuz’un ağabeyleri olan rejisör Orhan Oğuz, şimdilerde Kanal D’de sevilen ve izlenme rekorları kıran macera dizisi ‘Arka Sokaklar’la TV seyircilerine de üstün başarısını kanıtlıyor.
Teknur-Onay Oğuz’un yengesi Nilüfer Açıkalın, rejisör eşi Orhan Oğuz’la mutlu bir evlilik yaşarken sinema, tiyatro, müzik ve edebiyat alanında da kendinden her zaman övgüyle söz ettirdi.
Piyasaya Doğan Kitap’tan çıkan son eseri ‘Karanlıkta Çok Güzelim’ ise okurları tarafından çok beğenildi.
Romanın ana karakteri olan Solmaz, gücünün farkında olmayan bir kadın.. Rastlantı sonucu yolu bir film setine düşünce yaşamı birdenbire değişiveriyor. Ve sinema dünyası içinde buluyor kendisini..



Akıcı bir dille yazılan ‘Karanlıkta Çok Güzelim’in bu gidişle ek baskıları da yapılır sanıyorum.
Düzgün fiziği ve bugüne kadar rol aldığı 50’ye yakın sinema filmi, onlarca tiyatro eseri ve yazdığı yedi kitabın yanı sıra Orhan Arıburnu En İyi Yardımcı Oyuncu ödülünü ‘Bekleme Odası’ isimli eserle alan Açıkalın, ‘Kara Kentin Çocukları’ adlı oyundaki rolüyle de Sadri Alışık En İyi Kadın Oyuncu ödülünü almıştı..
Başarılı sanat yaşamının yanında saygın kişiliğiyle de tanınan Nilüfer Açıkalın 1967’de İstanbul’da doğdu. Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü’nde oyunculuk eğitimi alarak başarıyla mezun oldu. Yaklaşık 25 yıldır Türk tiyat-rosu, sinema ve TV’leri ile edebiyat alanında başarı grafiğini devamlı olarak doruklara taşıyor.
Evet, rahmetli dostum Onay Oğuz ile eşi Teknur kardeşimin Nilüfer Yengesi benim de yengem sayılır..
Başarılar.. Hep başarılar benim güzel yengem!.. 

Yrd.Doç.Dr. Hicabi 
Gülgen’in başarısı


Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Türk İslam Sanatları Tarihi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hicabi Gülgen, ‘Türk Ebru Sanatı’ alanında yaptığı çalışmalarla ‘Kültür Bakanlığı Ebru Sanatçısı’ unvanını kazandı. 
1995 yılından beri Türk süsleme sanatlarının en güzel örneği olan ebru sanatıyla uğraşan Gülgen’in yurtiçi ve yurtdışında birçok kişisel - karma sergisi bulunuyor. 
Ebru sanatında gelenekçi ve modern yaklaşımların İslam sanat anlayışı ve Türk estetiği bağlamında problemleri bulunduğunu, bunu aşmanın ise klasiği anlamaktan geçtiğini ileri süren Gülgen, ebru çalışmalarını neo-klasik üslup denemeleri üzerine yoğunlaştırıyor.
Tebrikler Gülgen.

Ömer Hayyam diyor ki

“Yarım somunun var mı? Bir de ufak evin..
Kimsenin kulu kölesi değil misin?
Kimsenin sırtından geçindiğin de yok ya;
Keyfine bak!.
En hoş dünyası olan sensin..”

Güzel sözler

- “Okyanusta ölmez de insan, gider bir kara sevdada boğulur..” - Cemal SÜREYYA
...
- “Hatıralardan sıyrılmakta acımasız yolları aramayın boşuna. Onlar varken yaşamayı öğrenin..” - Opr.Dr. Gökçen ERDOĞAN
...
- “Mutlu insanlar tanıdım. Bunlar ne iseler o oldukları için mutluydular ve isyan etmedikleri için huzurluydular..” - GOETHE
...
- “Tarih çok seçilenleri değil, iz bırakanları yazar.” - E. MAT

Yeni çıkan 
kitaplar

- GAZETECİLİKTE BİR ÖMÜR: Cumhuriyet Gazetesi’nin başarılı çalışmalarıyla unutulmayan yazarı Nuyan Yiğit, yurtiçi ve yurtdışındaki elli yıllık meslek yaşamının ilginç anılarını titiz bir çalışma ile bir araya getirdi. ‘Gazetecilikte Bir Ömür’ isimli kitap Tarihçi Kitabevi tarafından hazırlanıp piyasaya verildi.
...
- SAVAŞMAYI REDDEDENLER: İrlandalı yazar john Boyne’un ‘Asker Doğmayanlar’ eseri Doğan Kitaptan yayınlandı. İlginç kitap, büyük savaş yıllarında öldürmeyi ve savaşmayı reddedenleri akıcı bir dille anlatıyor.

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.