Hava Durumu

Nilüfer’e bir teşekkür bir öneri ve bir rica

Yazının Giriş Tarihi: 29.01.2015 07:37
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.01.2015 07:37
“Sokakta karşılaştığım personele selam vermeyi ve sohbet etmeyi seven birisi olarak bir gözlemimi öneri olarak paylaşmak istiyorum. 
Birkaç yıldır kar yağışı sonrası Nilüfer Bld. temizlik ekipleri rutin işlerine ara verip sokaklardaki karları temizliyor. Bazen buzlu kısımlarda yoğun düşmeler yaşanınca buzun kırılmasına yardımcı olmalarını istediğimiz personel güleryüzle bu isteğimizi karşılıyor. 

Ama bu tip buz kırıcı ekipmanları zaman zaman çevreden temin ediyorlar. Bu personel küçük bir eğitimden geçirilse ve ekipmanları biraz daha takviye edilse çok daha etkili sonuçlar alınabilir. Karın buzun eksik olmadığı İsveç gibi İskandinav ülkelerindeki veya Kanada’daki uygulamalar ve ekipmanlar ilgililerce yerinde de incelenebilir.
Bu arada Konak Mh.’nin üst kesimi geçen yoğun kar yağışı sonrası en çok etkilenen yerdi. Nilüfer Bld. greyderle yollarımızı açtığı için teşekkürler. Ara sokaklar ise her zamanki gibi kar altında kaldı ve soğukla birlikte birkaç gün buz yaptığı için düşe kalka yürüyebildik. Havanın ısınması ve ara sokaktaki karların hızla erimesiyle derin bir nefes aldık. Nilüfer Bld’nin ana arterlere gösterdiği ilgiyi ara sokaklara da göstermesini rica ederiz. 
Saygılar.” 
Selim KAYNAKÇI

***

ULUDAĞ'DA EGZOZ VE TRAFİK SORUNU


“Uludağ Oteller Bölgesi’ne Teleferik’le çıktım. Saat 13,00’te Teferrüç’ten bindim. İç tarafta tesis içinde 20-25 dk. kadar kuyrukta bekledim. Sonra bindiğim vagon Sarıalan’da aktarma yaptı. Saat 14.05 sıralarında Ağaoğlu Oteli 3. Bölge istasyonundaydım.
Okulların tatil olması sebebiyle aşırı yoğunluk vardı. Büyük sorun; bu güzelliği, doğayı kirleten ve Uludağ’a gelenleri çok yorup huzursuz eden yol kenarlarında yoğunlukla park eden otobüs ve küçük araçlardı. Araçların arasından geçip, ezilmeden yürüyebilmek başlıbaşına bir sorun.
Oteller Bölgesi’ne gittiğimde çok aşırı trafik keşmekeşliği vardı. Yıllardır Uludağ’da kanayan bir yara bu.
O kesimde dolaşırken  araçların egzoz gazı beni çok rahatsız etti. Uludağ’a tertemiz hava almak için çıkanlar egzoz solumaya daha ne kadar devam edecek?”
Kemal BAŞEREN

***

TERMİNAL VE BİLGİLENDİRME PANOSU


“Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde İstanbul’dan gelecek araca binmek için beklerken, otobüsün rötarlı geleceğini öğrendik. Herkes gibi soğukta her gelen otobüse acaba bizimki mi diye koşa koşa gidip baktık. 
Özellikle İstanbul’dan akşam saatleri gelen araçlarda çoğu zaman rötar oluyor. Havaalanlarında olduğu gibi peronlarda bilgilendirme panosu olsa boşuna panik yaşamaz. 
Bir kez Terminal girişindeki ana panoya baktım. Orada önceki saatte kalkacak rötarlı aracın bilgisi olmuyor. 
Havaalanlarında karmaşık ve dakik uçuşların bilgi kayıtları yönetilebiliyorken Bursa otogarında da benzer sistem kurulması çok şık olur. Dikkate arz ederim.
Ayrıca otogar genelde pırıl pırıl ama peronlardaki tüm demir koltukların boyaları dökülmüş. Elden geçirilse Bursa’mıza yakışacaktır.”
M.K.

***

HIZ LİMİTLERİ VE BİR VİDANJÖR


“Yakın Çevre Yolu’nda Acemler’den Yıldırım yönüne özel aracımla gidiyordum. Mobese kameraları öncesindeki 70 km. hız uyarılarını görünce yavaşlayan araçların daha sonra nasıl sürat yaptıkları aklıma geldi.
Yakın Çevre Yolu’nda gerçekten 70 km. hız limitine uyan var mı derken Soğanlı yakınlarında kendi göstergemi kontrol ettim. 70 km. idi. O anda orta şeritte arkamda 3-5 m. geriden beni taciz eden kamyon dikiz aynamdan dikkatimi çekti. 
Bir süre böyle gittik. Sıkıştırmaya devam edince hız limitlerinde kalacak şekilde biraz süratlenip arayı açtım. Saniyeler içerisinde kamyon birkaç m. arkamdan beni yine izliyordu. Sonunda sol şerit uygun oldu ve hızla beni sollayıp uzaklaştı. Araç, BUSKİ vidanjörüydü. 
16 JTG 42 plakalı vidanjör resmi kuruma ait ve kamyonlar için 50 km. olan hız limitinin çok üstünde gidiyordu. Can güvenliğimizin nasıl tehlikede olduğunu bir kez daha yaşadım. 
O yolda 90 km. hızla gitsem bu sıkıntı olmazdı. Trafik kurallarının işe yaraması için tek başına sabit Mobese’lerden çok şey beklenmemeli. Yol boyunca hareketli radarlarla da sürüş güvenliğini tehlikeye atan sürücüler saptanırsa duyarlı sürücü sayısının artacağını ve hergün okuduğumuz feci kazaların hızla azalacağını düşünüyorum. Saygıyla.” 
Adının açıklanmasını  istemeyen bir okur

***

TEPEDERBENT BOİ DURAĞI


“2/1/2015 tarihli köşenizde yayımlanan ‘Tepederbent’te BOİ otobüsü durmuyor’ başlıklı okur yakınması incelenmiştir.
Mudanya yolu Tepedevrent’te hem Mudanya, hem de Bursa yönüne karşılıklı duraklar var. Bu güzergahta çalışan araçların ‘araç takip’ sisteminde hareketleri incelendiğinde Tepedevrent duraklarında durdukları görülmüştür. Ayrıca Özel Nilüfer Okulları ile Mudanya Devlet Hastanesi koridorunda 1/GY ve 1/M hatlı otobüsler dönüşümlü hizmet veriyor. Bilgilerinize sunar, iyi çalışmalar dileriz.
Büyükşehir Bld.Basın  Halkla İlşk. Şb. Md. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.