Hava Durumu

Necip Artan’a vefa gecesi

Yazının Giriş Tarihi: 22.11.2015 07:57
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.11.2015 07:57
Mutlu pazarlar sevgili okurlarım..
Birbirinden ünlü ses, saz ve söz sanatçılarını yetiştiren Bursa’da güfte yazarı-şair Necip Artan’ın ayrı bir yeri vardır. Dün; bu değerli sanatçımızın 31. vefat yıldönümüydü. Allah rahmet eylesin.

Necip Artan Türk sanat müziğimizin birbinden güzel eserleri arasında yer alan güftelerinin yanı sıra, pek çok şarkının öykülerini de kaleme almış ve bu konuda yayınladığı bir kitapta öykülerini bir araya getirmişti.
Ayrıca Bursa Türk Musikisi Cemiyeti’nin sezon konserlerinde icra edilecek esere ait çok şirin, minik öyküleri anekdotlar halinde kulisten kendine özgü anlatımıyla sunar, alkış alır ve sonra o şarkı seslendirilirdi.
Çeşitli kuruluşlardan değerli ödüller de alan Artan için bu gece Ördekli Kültür Merkezi’nde bir anma töreni düzenleniyor. Saat 20’de başlayacak konserde Bursa Devlet Klasik Türk Müziği Korosu ses sanatçısı Filiz Baştürk güfteleri Artan’a ait eserleri seslendirecek.
Bunlar arasında Erdinç Çelikkol’un bestelediği ‘Bursalı Güzeli’- ‘Sicim Sicim Yağmak’- ‘Gemlik’ Dr. Teoman Önaldı’nın bestesi ‘Böyle Gelmezdi Her Yıl Bahar’ Hasan Esen’in bestesi ‘Yeter Artık’ gibi güzel şarkılar da var..
Necip Artan müziğimize farklı güzellikler kazandıran bir sanatçıydı. Mekanı cennet olsun.

***

Yeni çıkan bir kitap

‘HER İŞTE BİR HAYIR VARDIR’:Yazar Ekin Açıkgöz’ün kaleme aldığı ‘Her İşte Bir Hayır Vardır’ isimli eseri Ayizi Kitap tarafından hazırlanıp okurlara sunuluyor. Eser, bir diş hekimi ve psikolojik sorunlarıyla boğuşan kardeşi ile dağılan Sovyetler Birliği’nden ülkemize gelmiş kimyager bir kadının ilişkilerini akıcı bir dille aktarıyor.

***

Aşıklar atışacak

Yıldırım Belediyesi çeşitli sosyal aktivitelerine bu gece bir yenisini daha ekliyor. Barış Manço Kültür Merkezi’nde düzenlenen özel bir etkinlikle bu kez aşıklar karşılıklı atışmalar yapacak.
Ünlü saz şairlerinin katılacağı özel gecede saz üstadı aşıklar birlikte sahneye çıkacak ve karşılıklı olarak hem çalıp hem de o an oluşturdukları sözleri müziğe dönüştürüp atışmalar yaparken geleneksel bir etkinliği gerçekleştirecek.
Saat 19.30’da başlayacak olan ‘Aşıklar Yıldırım’da atışıyor’ programının büyük ilgi görmesi bekleniyor.

***

Pazar neşesi

KAPLICA:Temel eşini kaplıcalarıyla ünlü bir kente götürür. Banyo sefalarından sonra kaplıca bahçesine çıkarlar. Çaylarını yudumlarken eşi üzerinde ‘otel-motel-restoran’ yazan duvarı eşine gösterip sorar?
‘Ha bu oteli anladık ta motel de ne oliyi Temel?’
Temel hemen yanıt verir:
‘Uyy biz kaşık-maşık, cam-mam diyuruk ya, ha pu da onin gibi bir şey!..”
(Teşekkürler Levent KAYRA)

***

Güzel sözler


“Dünya benim ülkem, insanlar benim kardeşim.. İyilik yapmak da benim dinimdir.”Thomas PAİNE 
“Babalarınızın yaptığı çadırlarda uykuya dalmayın; ilerleyin.. Dünyaya ayak uydurun.”COWPER
“Kuşlar gibi uçmayı, balıklar gibi yüzmeyi öğrendik. Ama bu arada çok basit bir sanatı unuttuk. Kardeşçe yaşamayı.” M.L.KİNG
(Teşekkürler  Bengi ERGENE)   
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.