Hava Durumu

Ne yani; Suriyelilere her şey serbest mi?!..

Yazının Giriş Tarihi: 25.08.2015 07:01
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.08.2015 07:01
“Osmangazi ilçesi, Gaziakdemir Mah.’nde oturuyorum. 
Sn. Recep Altepe Osmangazi Bld. Bşk. olduğu dönem Tabakhaneler’de dericileri boşalttırmış ve iyi bir temizlik yaptırıp güzel projeler oluşturulmuştu. Böylece mahallemiz kokudan arınmış, çok dualar almıştı.
Bu yıl ise mahallemizi akşamları boğazları yakan bir koku ve dumanlar sarmaya başladı. Araştırdık. Bunun Tabakhaneler bölgesini mesken tutan Suriyelilerin topladıkları çöpleri buraya taşıdıklarını ve akşamları işe yaramayan çöpleri yaktıklarını öğrendik.

Osmangazi Bld.’ne defalarca şikayet ettik. Aldığımız cevap ‘yaptığımız incelemede bölgede Suriyelilere rastlanmıştır’ şeklinde oldu.
Ne yani; Suriyelilere her şey serbest mi?. Her istediklerini yapabiliyorlar mı, mahallemizi  çöplüğe çevirmeleri normal mi?.
Hatta bir şikayetimiz üzerine ‘mahallede düzenli olarak haftanın üç günü çöp toplanmaktadır’ diye alay eder gibi cevap da geldi belediyeden. Oysa durum gönderdiğim fotoğrafta da apaçık ortada.
Bu sorunla Osmangazi Bld.’mi ilgilenir yoksa Sn. Bşk. Altepe başladığı işi bitirir mi?. Bunu bilemem ama biz mahalleli olarak çok gerginiz. Yeter, yeter artık!.
İsmimin yayınlanmamasını rica ediyorum.
M.T

***

İMAR DURUMUNU GÖREMİYORUZ


“Yıldırım Belediyesi’nin internet sitesinde daha önce ada ve pafta numaralarına girip mevcut imar durumuna bakılabiliyordu.
Bu özellik bir süre önce kaldırıldı. Şimdi belediyeye gitme durumunda kalıyoruz, git gel; nereden baksan bir saat. Bld.’nin sitesine imar durumu bölümünün tekrar konmasını rica ediyorum. 
Bu uygulamaların Osmangazi ve Nilüfer Bld.’nde olup Yıldırım Bld’nde olmaması giderilmesi gereken bir eksiklik bence.”
Adının açıklanmasını istemeyen bir okur

***

ALO, BURASI BÜYÜKŞEHİR


GÜZELYALI’DA SU PARASI: “18/8/2015 tarihli  köşenizde yayınladığınız ‘Mudanya Güzelyalı’da suyumuz yok ama su parası üçe katlandı’ başlıklı okur şikayet yazısı incelenmiştir.
Belirtilen söz konusu bölgede yaşanan sıkıntılar, içme suyu hattı çalışmaları tamamlandığında giderilecektir..”
***
MOLLARAP-KERPİÇHANE :“14/8/2015 tarihli Bursa Hakimiyet gazetesinde yayınlanan  köşenizde yer verdiğiniz  “BOİ’den bir istek”      başlıklı br odkurunuza ait telep yazısı ilgili birimler tarafından incelenmiştir.
Bursa Büyükşehir Belediye sınırları içerisindeki tüm durak talepleri belirli bir program dahilinde sıraya alınmaktadır. Bölgenin fiziki yapısı ve bütünleşik bilet sisteminden gelen veriler kapalı durak oluşturulmasını etkileyen unsurlardır. 
Teknik inceleme (tretuvar genişliği, trafik durumu, yol yapısı, yolcu güvenliği vb.) yapıldıktan sonra uygun görülmesi halinde söz konusu olan Yıldırım ilçesi,  Mollaarap Mahallesi, Kerpiçhane mevkiinde gerekli çalışmalar başlatılacaktır..”     
***
ÇETİN EMEÇ CADDESİ:“15/7/2015 tarihli  köşenizde yayınladığınız ‘Nilüfer ilçesi, Çetin Emeç Caddesi çukur ve toz içinde’ başlıklı okur şikayeti ilgili birimler tarafından incelenmiştir.
Çetin Emeç Caddesi’nde, idari ekiple-rimiz tarafından yol genişletme çalışması yapılmış olup, tretuvar ve asfalt çalışması da iş programı dahilinde yapılacaktır. 
Bilgilerinize sunar, iyi çalışmalar dileriz..”
Büyükşehir Bld.Basın Halkla İlşk. Şb. Md. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.