Hava Durumu

Nar tanem, nur tanem, gribi önler bir tanem

Yazının Giriş Tarihi: 09.01.2016 09:16
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.01.2016 09:16
“Hafta sonlarında sorunlarınızla ilgili iletilerinize ara verip bazı güzelliklerden söz ediyoruz. Bugün de sıra sağlıkta..
Malum, son günlerde aşırı soğuklar bağışıklık sistemimizi tehdit ediyor. Bu dönemde en sık karşılaşılan hastalıkların başında da grip var.
Yanlış tedavi edilirse sinüzit, orta kulak iltihabı gibi önemli sağlık sorunlarına neden olabildiği uzmanlarca açıklanırken özellikle 65 yaş üstü kişiler, kronik kalp, akciğer, böbrek ve şeker hastaları, kanser hastaları ve sağlık çalışanları gibi risk grubunda bulunanların daha dikkatli olması şart.. 
İç Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Songül Özer imzasıyla ekranıma düşen bir uyarıda ‘gripten korunmak için en etkili yöntem; grip aşısı’ denirken  ‘her gün mutlak bir adet nar yenmeli’ vurgusuna ayrıca değiniliyor. 



Ve dikkat edilmesi gerekenler sıralanacak olursa özetle; bol bol taze sebze ve meyve tüketimi, balık, süt ve yumurta ağırlıklı beslenme, E vitamini için fındık, ceviz ve badem yenmeli, yoğurt ve kefire sofrada mutlaka yer verilmeli, bitki çayı içmeye özen gösterilmeli, ara öğünlerde kayısı yenmeli, bir tutam maydanoz günlük C vitamini ihtiyacını karşıladığından, bol bol tüketmek şart.
Nice sağlıklı günlere efendim.

Sanlıkol için anma konseri


Kısa bir süre önce aramızdan ayrılan Dünya Müziği Derneği’nin kurucusu fizik mütehassısı Dr. Parkan Sanlıkol için bu gece Atatürk Kongre Kültür Merkezi (Merinos) Orhangazi Salonu’nda anlamlı bir anma konseri düzenlendi.
Bursa Kent Konseyi Müzik Eğitim Çalışma Grubu ve Dünya Müziği Derneği Çoksesli Korosu’nca hazırlanan konser saat 20.00’de başlıyor.
KKTC Bursa fahri konsolosu olan ve basbariton sesi, mütevazı kişiliği ve müzik aşkıyla tanınan merhum Dr. Sanlıkol’u saygıyla anıyor ve UÜ Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi bölümü kurucularından eşi piyano öğretmeni Fethiye Sanlıkol, oğlu dünyaca ünlü müzik adamı Ogün Sanlısoy ve dernek üyesi müzikseverlere bir kez daha sabırlar diliyorum.
E.Ö

Güzel   sözler


“Savaşları zenginler çıkarır, yoksullar ölür.”Sartre 
“Mutlu insanlar; her şeyin en iyisine sahip olanlar değil, sahip olduklarını kaybetmeyecek kadar çok sevenlerdir.” Huxley  
“Gerçek bir sanatçı olmak; insanlara yardım etmek, insanlığı hatırlatmak ve örnek olmaktır.” 
(Teşekkürler.  Dr.Bülent YEMİŞÇİ)

Yeni çıkan bir kitap


İSTANBUL’DAN BAĞDAT’A: 2010’da İstanbul’a gelen ve daha sonra Irak’a kadar uzanan bir rotada seyahate çıkan Arnon Grunberg, gezi notlarını İstanbul’dan Bağdat’a isimli kitabında bir araya getirdi. Kitap, Alef Yayınları tarafından yayınlandı.
**
AKDENİZ’DE GEZİLER:Say Yayınları tarafından hazırlanıp okurlara sunulan ‘Akdeniz’de Geziler’ isimli ilginç kitabı Grenville Tample kaleme aldı. Simge Kaytan’ın başarılı çevirisi ile Akdeniz sularında bir tekne ile yapılan ve birbirinden güzel ve ilginç gözlemlerle dolu bir eser. 
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.