Hava Durumu

'Namazdayım konuşamıyorum!..

Yazının Giriş Tarihi: 04.01.2017 04:48
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.01.2017 04:48

Namazınızı Allah kabul etsin ama 'biraz duyarlılık lütfen' dedirten ilginç bir olay..
Okurumuz Yılmaz Arslan'ın gönderisi aynen şöyle:
***
"Bursa'da bu sabah (01 Ocak 2017-Pazar) yaşanan olay izleyenleri şoke etti..      
Ulucami'ye sabah namazı kılmaya giden bir vatandaş, aracını tramvay yolu üzerine park etti. 
Caminin bulunduğu Atatürk Caddesi üzerinde park eden araçlar nedeniyle metrelerce araç kuyruğu oluştu. Bu nedenle caddedeki sabah trafiği içinden çıkılmaz bir hal aldı. 
Polis ekipleri hatalı park eden araç sahiplerine cep telefonlarından ulaşıp araçlarını bulunduğu yerden kaldırmaları için uyarıda bulundu..

Aracını raylar üzerine park edip camiye giren bir vatandaşla bir trafik polisi arasında geçen diyalog ise 'bu kadarına da pes doğrusu' dedirti. 
İpekböceği tramvayının geçiş güzergahı üzerindeki raylara park edip camiye giden vatandaşı cep telefonundan arayan polis memuru, vatandaşın telefonu sürekli meşgule atması üzerine bir türlü ulaşamadı. 
Polisin ısrarla araması sonrası bir süre sonra vatandaştan "Namazdayım konuşamıyorum" şeklinde mesaj geldi. 
Yarım saat boyunca yolun açılmasını bekleyen İpekböceği tramvayı ve içindeki yolcular, vatandaşın aracını çekmesinin ardından yollarına devam edebildiler. 
Polis memurunun tepkisi ile karşılaşan vatandaş ise özür dileyip olay yerinden ayrıldı." Yılmaz ARSLAN

İnegöl'de Avrasya Yolu görüntüleri

Evliya Çelebi Yolu'nun İnegöl bölgesinde yürüyüş yapan İtalyan öğrencilerin çekmiş olduğu fotoğrafların yer aldığı "Avrasya Yolu Fotoğraf Sergisi"  törenle Kent Müzesi'nde izlenime sunuldu.
Kültür Rotaları Derneği ve Avrupa Via Francigena Birliği ortaklığında; İnegöl Eğirdir ve Demre belediyeleri iştirakiyle yürütülen bir sivil toplum diyalogu çalışması olan "Avrasya Yolu Fotoğraf Sergisi"  Kent Müzesi'nde İnegöl halkıyla buluşurken, 31 Ocak 2017 tarihine kadar izlenebilecek. Serginin açılışına Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile birlikte kalabalık bir davetli grubu katıldı.
Sergi açılışında projenin takibini yapan ve Evliya Çelebi Yolu'nu adım adım dolaşarak rotasını belirleyen İngiliz tarihçi Dr. Caroline Finkel de bir konuşma yaptı ve gösterilen büyük ilgiye teşekkür etti.

Bir ampul ama taktıramadık!.

Maksem Mahallesi, Mehtap Sokak, Mehtap Çocuk Parkı ile Otopark arasındaki ayrınlatma direğinin otoparka bakan ampulü patlak. 
Ama bir ampul taktıramadık ya; inanın buna üzülüyorum!.
Mahalle Muhtarımız Mehmet Gülaç Bey'den de rica ettik. Yine olmadı.
Otoparkta karanlıkta geçen hafta aracımın camları kırılarak soyuldu. Karanlıklar içinde bir- takım olumsuz insanlar buralarda kol geziyor. Alt tarafı bir ampul takılacak. Takılmıyor.. 
Sokak lambası için armatürüne kadar aldık, takıverin diye. Yılbaşı öncesi yetkilileri çağırdık, yanlarında durduk.
Maksem, Çinkolu Kahve Sokak'ta dere boyundaki elektrik direklerinde, rüzgarda ağaç dallarına çarpıp ark yapan telleri islah edip ağaçları budadılar. Bizi ise "S" geçtiler. 
Çocuklarım 'baba, 186' yı arayalım bizim lambamız yanmıyor. Arka sokaktakiler yanıyor diyelim. Onları da kessinler o zaman' diyorlar.
Bu derdimizi dile getirebilir misiniz?.  


***
Bir de yan sokağımızda Mevlana Kültür Merkezi var. Türkiye'nin dört bir yanından gelip otoparka dalıyor çöpünü pisliğini silkeleyip gidiyorlar. 
Zaten şu anda suyu azalmış Uluabat Gölü gibi, orasını da     ıslah etseler iyi olacak.
Cebimden bahşiş verip temizlik işçilerine 'kardeşim bir geziverin de, çöpleri toplayıverin' diyorum..
Zabıta -polis Mevlevi Kültür Merkezi'nde gösteriler olduğunda (perşembeleri) sokak başlarını kapatıyor, aracımızla evimize gidemiyoruz.  
Gecenin 12'sine kadar ney musikisi eşliğinde ne kadar dayanabilirsiniz?  
Çocuk sınava girecek evlerde yaşlı ve hastalar var. Müzik eşliğinde semazenler gece yarısına kadar devam. Camilerde bile cuma namazlarında dışarı ses verilmiyor!
Herkes şikayetçi ama bir Allah'ın kulu da ağzını açıp bir şey demiyor. Çevre sakinleri olarak bu yakınmamıza da konu ile ilgili sayın ilgililerin gerekli duyarlılığı göstermelerini önemle rica ediyoruz." 
Ali UYAR

Sanatçı hekimler resim sergisi

BAOB Fuaye Salonu'nda yeni yılın ilk resim sergisine sanatçı hekimlerimiz imza atıyorlar.
Birbirinden güzel tabloların yer aldığı sergi dün akşam üzeri seçkin bir sanatsever grubunun huzurunda izlenime açıldı ve sanatçı hekimlerimiz tebrik yağmuruna tutuldular.
Sergide ödüllü sanatçılarımızdan Fizik Mütehassısı Dr. Nurver Tekin'in de eserleri var..

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.