Hava Durumu

Mustafa Dündar’dan müjdeler

Yazının Giriş Tarihi: 13.04.2012 08:50
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.04.2012 08:50
Yayınladığımız okur şikayet ve önerilerine belediyelerden gönderilen yanıtlarda bugün genellikle müjdeler var.
Duyarlı başkanlara teşekkürler.
Önce Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'ın müjdeleri.
Büyükşehir'in diğer yanıtları da önümüzdeki günlerde sırasıyla yayınlanacak:
*
MEVHİBE ŞEKER'E: -"Bursa Hakimiyet Gazetesi'nin 12 Mart 2012 tarihli sayısındaki köşenizde 'Dikkat, aman mikrop kapmayın' başlıklı yazınızda, sokak çeşmelerinin hijyen sorunuyla ilgili okurunuz Mevhibe Şeker'in şikayetine yer veriyorsunuz.
Temizlik İşleri Müdürlüğümüz şikayet üzerine araştırma yapmış, ilgili yazıda adı geçen sokak çeşmeleri öncelikli olmak üzere, sokak çeşmelerinin temizliğiyle ilgili gerekli temizlik çalışması yapılmıştır.
Çeşmelerde paspas ve benzeri şeyleri yıkayan esnafın uyarılması konusunda Büyükşehir Zabıta Daire Başkanlığı'na da bilgi verilmiştir."  
*
OTOPARK:- "3.4.2012'de 'Bu kadar da olmaz ki!.' başlığıyla Tophane Meydanı Bim Market yakınında bulunan sokaktaki parklanma şikayeti yer aldı.
Okurunuzun yakınmasıyla ilgili araştırma en kısa zamanda gerçekleştirilmiştir. Söz konusu bölgede kurumumuzca otopark işletmeciliği yapılmamaktadır."
*
OSMAN DİLKEN'E:- "16.3.2012'de 'Dua kartı için 5 lirayı vermezsen bırakmıyor!.' başlıklı uyarıda Ulucami'de dua kartları satan kişiyle ilgili okurunuz Osman Dilken'in şikayeti yer aldı.
Zabıta Md. bu yazıyla gerekli araştırmayı yapmıştır. Söz konusu bölgede ekiplerimiz seyyar ve dilencileri izlemekte, tespit edilenlere yasal işlem uygulanmaktadır. Yazınıza konu olan olayların tekrarlanmaması için ekiplerimiz konuyu izleyeceklerdir."
*
ÖKKEŞ TARHAN'A:- "3.3.2012'de köşenizde okurunuz Ökkeş Tarhan'ın 'Sözde yeni yapılmıştı' başlıklı şikayetinde, Çırpan Mah. 1. Ergin Sokak'ta kaldırım taşlarında yaşanan bozulmayla ilgili şikayetine yer aldı.
Fen İşleri Md. şikayet üzerine bu adreste parke taş döşeli kaldırımdaki bozulmayı derhal onarmıştır."
*
İBRAHİM SUNA'YA:- "8.3.2012'de 'İtfaiye giremez' başlıklı uyarıda yaşanan sıkıntılarla ilgili okurunuz İbrahim Suna'nın şikayeti yayınlandı.
Nalbantoğlu Mah. Taşkapı Sokak, İl Trafik Komisyonu'nun 31.1.2001'de 9 sayılı kararı gereği 10-17 saatlerinde araç trafiğine kapalıdır. Acil durumda bölgedeki ekiplerimizde anahtarları vardır. Söz konusu Akbıyık Cad. Akbıyık Camii önündeki yaya yoluna park eden araçlara cezai işlem uygulanmaktadır. Ayrıca Fen İşleri Müdürlüğü'müzce yaya yoluna parklanmalar nedeniyle direk dikilecektir."
**
MUHAMMET KÖSLE'YE:- "15.3.2012 köşenizde 'Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu?' başlıklı okurunuz Muhammet Kösle'nin kaldırım şikayeti yayınlandı.
Fen İşleri Md. bu yazıyla ilgili araştırmayı hemen yapmıştır. Söz konusu kaldırımlar engelli vatandaşlar için ulaşılabilirlik kriterleri göz önüne alınarak yapılmaktadır. Kriterlerde kaldırım yüksekliği maksimum 20 cm.'dir. Otopark ve araç girişi olan bölümlerde ise düşük döşeme uygulaması yapılmaktadır.
Okurlarınıza teşekkür eder, esenlikler dilerim." -
Mustafa DÜNDAR / Osmangazi Bld.Bşk.



Yıldırım'dan bir yanıt

"Gazeteniz köşesinde 'Parkımız bizleri üzüyor' başlıklı bir okur yakınması yer aldı..
Hacivat Mah. park alanları ilgili birimlerimizce haftada 3 gün temizleniyor. Yeşil alan ve parklar kentlerin sosyal alanı olarak herkesin sorumluluğunu gerektirir. Özellikle hava şartlarının uygun olduğu günlerde geç saatlere kadar bölge halkının bu alanları kullanmasından dolayı sabahın ilk saatlerinde bazı kirlilikler göze takılmaktadır.
Ancak ekipler bu noktaları sürekli izleyip gerekli müdahaleyi yapıyor. Yeşil alanlarda bazı evcil veya diğer hayvanların bulunması ve atıklarıyla kirlenmesi  birlikte yaşama ve çevreye özenle ilgilidir. Belediye olarak gerekli uyarılar titizlikle yapılacaktır.
Ve bölge halkının da bu konularda anında belediyemizle irtibata geçmeleri önemlidir. Okurlarınız ve size teşekkür ederiz"
Özgen KESKİN
Yıldırım Bld.Bşk.



Büyükşehir sorunu çözdü

"4/4/2012 tarihli gazetenizdeki köşenizde yayınlanan 'Ömür biter, yol bitmez. Çukurlar da' başlıklı Erdoğan Zülik imzalı şikayette Sırameşeler'de kaldırım kenarında bulunan derin ve uzun çukura dikkat çekilmişti. Konu, ilgili birimler tarafından incelenmiştir.
Şikayet konusu olan söz konusu yolda daha önceden yapılan kazıya gereken asfalt yama onarımı ilgili ekiplerimiz tarafından yapılmıştır. Bilgilerinize sunar, iyi çalışmalar dileriz. 
Büyükşehir Bld. Basın
Halkla İlşk. Şb. Md.





Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.