Hava Durumu

‘Mum dibine ışık vermezmiş!’

Yazının Giriş Tarihi: 15.02.2012 08:37
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.02.2012 08:37
"Döneminin en güçlü padişahı Yıldırım Beyazıt Han'dan görevi devralan oğlu, asalet temsilcisi 5. Osmanlı Padişahı Mehmet Çelebi'dir.
Ebedi istirahatgahı da kentimizde bulunan padişahımızın ismini yaşatan okulumuz  Çelebi Mehmet Lisesi'ne de Setbaşı kavşağından İpekçilik Caddesi'ne dönüşte rampayı çıkarak ulaşıyorsunuz.
Yani; kentimizin merkezi bir yerinde sayılır. Rampa bitimine çok yakın bir konumda..
Okul binası uzaktan bakılınca adına yakışacak şekilde.. Harika..
Ve bu öğretim kurumu büyük ve onurlu tarihimizin görgülü ve titiz bir padişahının adını taşıyor!.
Ancak ne tuhaf ki, binanın etrafını çeviren duvarların manzarası yürekleri dağlıyor!. Kesinlikle ama kesinlikle bir okula layık olmayacak bir görünümde.
Duvar boyaları yer yer dökülmüş.. Birçok noktada da sıvalar patlamış, düşmüş. Her okulda bulunan o şık dikdörtgen tabela içindeki meşaleli MEB logosu ise nedense  yok!  Okulun adı küçücük ve yıpranmış bir mermerde yazılı. O da kendisinden daha bakımsız duvar üzerine asılı!.
Tuhaflıklar bu kadarla da bitmiyor.
Bakımsız okul duvarlarının tam ortasında ana girişte perforje kapı! Ancak bu kapı da kalın baklalı zincir ile bağlanmış halde görülüyor.
Güvenlik amacıyla giriş başka bir kapıdan sağlanıyor olabilir.
Ama bu yeni kapının yerini bilmeyenler için buradaki zincirlenmiş demir ana kapıya, yeni giriş kapısını belirleyen bir açıklayıcı yazı konulması neden düşünülmüyor?. Bu da ayrı bir merak konusu?..
Ama asıl üzücü ve düşündürücü olanı ise hemen yakınında!.
Okulun alt kısmında ve çok yakın bir konumda da Yıldırım İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bulunuyor.
İsmi güzel ama dıştan bakımsız haldeki okulun bu son derece net olumsuzlukları tuhaflıkların en büyüğü değil mi?.
'Mum dibine ışık vermezmiş' atasözü boşuna denmemiş olsa gerek!.
Saygılarımla.." -
Muhammet KÖSLE



Denizciler Sokak onarılacak

"7.2.2012'de köşenizde Fevzi Uğursoy imzasıyla yayınlanan şikayet belediyemizin ilgili birimlerince yerinde incelenmiştir.
Sayın Uğursoy'un aktardığına göre Üçevler Mahallesi, Denizciler Sokak'ta bulunan yaya kaldırımında çökmeler bulunuyor. Aynı zamanda  yurttaşımız parke taşlarının da sökülmüş durumda olduğunu belirtiyor.
Fen İşleri Müdürlüğümüz'ün yaptığı inceleme sonucunda öncelikle her iki sorunla ilgili belediyemize şimdiye dek bir başvurunun olmadığını belirtmek isterim. Söz konusu şikayetleri yerinde inceleyen ekiplerimiz, parke taşların sökülerek belediyemizin bilgisi dışında acil bir durum nedeniyle altyapı çalışması sonucu kazıldığını tespit etmiştir.
Buradaki sorun bir an önce çözülecektir ve tamir ivedilikle gerçekleştirilecektir. Diğer trotuvar hasarlarının da tonajlı araçların kaldırımlar üzerinde yürümesi sonucu oluştuğu gözlemlenmiş, tamirleri programa alınmıştır.
Yurttaşımıza duyarlılığı nedeniyle teşekkür ederim."
Mustafa BOZBEY
Nilüfer Bld.Bşk.




Hastane önünde bir göl
"Çok rezalet bir su birikintisi.. Göl de denilebir. Ki, bu fotoğrafı çektiğimde hava yağışlı da değildi. Yani buradaki gölü anımsatan su birikintisi az da olsa dağılmış halde. Fotoğraftaki araç biraz daha öne gelmiş olsa su kapı seviyesine ulaşacak gibi. Bu nokta da gelişigüzel bir yer değil. Hergün yüzlerce insanın giriş çıkış yaptığı Anadolu Hastanesi'nin hemen önü. Ben de tedavim için son günlerde bu hastaneye sıkça uğruyorum.  Görünce dayanamadım ve bu hayret uyandıran olumsuzluğu gerekli iyileştirmelerin yapılması umuduyla ilgili belediyeye saygılarımla aktarıyorum. (Fatih Sultan Mehmet BursaRay istasyonu karşısı).
M.K.



Ah şu kural tanımaz motosiklet sürücüleri

"Kent Meydanı'ndan Şehreküstü, Altıparmak'tan Çekirge ve Kükürtlü Caddesi’nde, Mudanya Caddesi Yalova Yolu ve daha pekçok anayolda hergün trafik kurallarına uymayan sürücülerle karşılaşılabiliyor.. Bunların çoğu da ev ve işyerlerine fast food türü yiyecek taşıyan bazı motosikletler.
Bu kuralsız sürücüler yaya kaldırımlarında bile vatadaşların üzerine araçlarını sürüp büyük bir hızla gidiyorlar.
Bu sürücüler trafik denetim ekiplerince hiç görülüyor mu?.
Büyük hızla servis motosikletlerini kullananlar bir de yaya kaldırımlarındaki vatandaşa korna çalıp insanları rahatsız ediyor..
Trafik kurallarında da değişiklik mi oldu acaba?. Yaya yolları motosikletli sürücülere mi tahsis edildi?. Sokaklarımız zaten otopark gibi parsellendi. Geriye bir yaya kaldımları kalmıştı. Artık o da oluyor!.
Trafikten sorumlu tüm yöneticilerini saygıyla uyarıyorum."
Adının açıklanmasını istemeyen bir okur



Merinos AKKM’de çok yadırgadım
"Merinos Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi'nde açılan 2. Sevgilim El Sanatları ve Hediyelik Eşya Günleri'ne bir arkadaşımla birlikte gittim.
Ancak girişte 1 buçuk lira ücret alındı.
Doğrusu bunu çok yadırgadım..
1 buçuk TL. hiç önemli değil ama çarşıya pazara veya bir mağazaya alışverişe gittiğimizde giriş ücreti alınmıyor ki. Burada niye alınıyor?.
Saygılarımla.."
Rüveyde AKLIK

Topuk kıran durak önü!
"Çekirge Meydanı BOİ durağında bir kurumun çalışması sonucu çukurlar oluşmuştu.. Hiç olmazsa bu çukuru görebiliyorduk. Ancak şimdi, yeniden döşenen taşların çoğu kırık, parçalanmış ve eğri büğrü olarak döşendiğinden asıl şimdi tehlikeli boyuta getirildi.
İlgililer lütfen gelip baksın; hergün bu hörgüç misali taşlara kaç kişi takılarak sendeliyor. Bir bayan arkadaşımın bu yüzden ayakkabısının topuğu bile kırıldı. Her zaman yoğunluk yaşanan bu durak önündeki yerlerin güvenli bir hale getirilmesi gerekir!."
Tülay ÖZDEMİR



Hamile ve çocuklar için tehlike var
"Nilüfer ilçemizdeki Demirci Mahallesi sakiniyiz.
Demirci Mahallesi ana caddesinde geçen yaz bir altyapı çalışması yapıldı. Sonra da cadde berbat bir halde kaldı. Onarılmadı. Yürürken tüm semt sakinlerimiz güçlük çekiyor.. Bu caddenin şu an durumu hamile hanımlar için ne kadar tehlike yaratıyorsa çocuklar ve yaşlılar için de durum aynen böyle.
İnanın, caddede oluşan çukurların en azı 10/15 santim derinliğinde.
Ayrıca yolun bozukluğu nedeniyle eskiden 15-20 dakikada bir bu caddeden gelip geçen toplu taşım otobüsleri şimdi 45 dakikada bir geçiyor.
Semt sakinleri olarak caddemizin bir an önce ele alınmasını ve gerekli onarımların yapılmasını önemli rica ediyoruz.
Saygılarımla."         
Ahmet ÖZESKER



Kuruşlarımızı sahiplenelim
"Kasalarda üstünü alamadığımız küçük küsurat paralar, kaynağı belirsiz ve cari açığın %16'sını oluşturuyor.
2011'de Türkiye 77 milyar dolar açık verdi. Alışverişte 1 TL. 98 krş.'luk ürüne çok yerde 2 TL. alınıyor. Bizlerde buna razı oluruz. Kredi kartlı alışverişi saymazsak.
Devlet üstü verilmeyen paralara bir yaptırım düşünmüyor. 3 Krş. için yazı yazılır mı diyen olabilir. Ama ülkemizde verilmeyen para üstü günlük ne kadar tutar, yılda ne kadar kayıt dışı para oluşur?
Bir AVM'de tek kasada bile günlük 80-150 TL. arasında üstü alınmayan para çıkabilir 1.98 tl. olan ürün 2 TL. yapılsın veya 1.95 TL. olarak satılsın. Merkez Bankası'nda tüm işyerlerine yetecek 1 Krş. mevcut ve talep olduğunda zaten veriyor. Lütfen kuruşlarımızı sahiplenelim."



Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.