Hava Durumu

Mudanyalı folklorcular poyraz estiriyorlar

Yazının Giriş Tarihi: 14.06.2015 07:31
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.06.2015 07:31
Mutlu pazarlar sevgili okurlar.. Poyrazıyla, zeytiniyle ve tarihiyle ünlenen şirin ilçemiz Mudanya bundan sonra folklor gösterileriyle de ülke çapında ününe ün katacak. 
Mudanya Bld.’nce kurulan Güzelyalı Halk Dansları Topluluğu’nun Masterler Grubu ve Mudanya Güneşi Grubu’nun folklor gösterileri izleyenleri büyülüyor. 

Masterler Grubu üyeleri arasında 17- 57 yaş arası çalışan ve ev hanımları, emekliler, belediye çalışanları, esnaf, belediye meclis üyesi, siyasi parti kadın kolları başkanı, spor antrenörü ve öğrenciler var.  
Mudanya Bld. Bşk. Hayri Türkyılmaz ‘folklorcularımız çok başarılı. Ülke çapında yaptıkları gösterilerle ilçemizin tanıtımında büyük katkı verecekler’ diyor. 
Şenol Genç ve Neslişah Çebi’nin yönetimindeki folklorcular Türkiye’nin birçok bölgesinden davet alıyor. 
Mudanya’nın tanıtımında önemli bir rol alan grupların Başkanı Mustafa Bayraktar başarının elde edilmesi için yıllarca emek verdi. 
Masterlar Grubu’nda ilçe Bld. Meclis Üyesi ve Masterler Grubu dansçısı Hüseyin Esen, Sevtap Esen ev hanımı ve CHP Mudanya Kadın Kolları Bşk. Ergül Batman ev hanımı, Ahmet Batman esnaf, Serpil Durak belediye çalışanı, İltan Altılar tekstil, Nusret Gürmen emekli, Ersan Şarlı belediye çalışanı, Mustafa Çilek emekli ve emlakçı, Muzaffer Kabadayı antrenör, Birsen Kermen ev hanımı, İpek Demirtaş ev hanımı, Gülşen Ersezen ev hanımı, Enis Bayhan öğrenci, Mustafa Bayraktar Mudanya Arama Kurtarma (MAK) ve belediye çalışanı, Özlem Elmas Kabadayı ev hanımı, Rüveyda Ostaş ev hanımı gibi isimler var.
Folklor gönülülerine başarılarının devamını ve folklorda da poyraz rüzgarları estirmelerini diliyorum. 

***

DEVLET BAHÇELİ, KOCAYAYLA VE ERKEN SEÇİM...   

Geleneksel 50. Keles Kocayayla Kültür Şöleni’nde bugün son gün. Geçen salı günü başlayan etkinlikler bugün ilginç gösteriler ve üç konserle noktalanacak.
İlçe Belediye Bşk. Sn. Mehmet Teke’den şölen davetiyesi alınca geçmişte Kocayayla’daki bir etkinliği anımsayınca not defterimi karıştırdım. 
7 Temmuz 2002’de MHP Bursa İl Başkanlığı’nca düzenlenen 11. Kocayayla Türkmen Kurultayı siyasi tarihimizde yeni bir dönüm noktası olmuş.
O tarihlerde siyasi hava epey fırtınalıymış. Kurultay konuğu olan Devlet eski Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli o günkü konuşmasında ‘3 Kasım’da erken seçim yapılsın’ demiş.
Sonraki gelişmelerle buyrun bakalım hemen erken seçime gidilmiş!.
İlginçtir; Sn. Bahçeli, son genel seçim sonrası koalisyon olumsuzluğuna karşı Kocayayla’da değil ama bu kez de TV ekranlarında yine ‘erken seçim’ diyen ilk  lider.
Haydi hayırlısı!.

*** 

GÜZEL SÖZLER

“Kimine güvenebildiğin için huzurlusundur.. Kimine de artık güvenmemen gerektiğini öğrendiğin için.”- Charles Bukowski
“Harcandıkça bitmeyen zenginlik sevgidir.” 
“Hayatta olabileceğimiz en güzel yer iyi bir bir duanın içinde olmaktır.”
“Mutluluğu tatmanın tek çaresi, onu paylaşmaktır.”
“Öğretmek, ikinci defa öğrenmek demektir.”
(Teşekkürler Ecz.Ertan NEŞE)

***

YENİ ÇIKAN KİTAPLAR


‘ESKİ ÇİÇEKÇİ SOKAĞI’:Ressam, yazar, sanat tarihçisi ve heykeltıraş Gürol Sözen 1963/73 arasında sanatçı dostlarıyla birlikte yaşadığı İstanbul., Beyoğlu semtinde bulunan Eski Çiçekçi Sokağı’ndaki atölyesinin konuklarını, çevreyi ve Bayoğlu semtinin eski unutulmaz güzelliklerini ve ilginç anılarını ‘Eski Çiçekçi Sokağı’ isimli kitabında anlatıyor.
Remzi Kitabevi tarafından hazırlanan kitabı sanatseverlere öneriyorum.
***
RAKI FELSEFESİNE GİRİŞ:Parantez Gazetecilik ve Yayıncılık tarafından yeni çıkan ‘Rakı Felsefesine Giriş’ isimli kitap Birgün Gazetesi pazar ekinde her hafta ‘Rakı Beyazı’ isimli köşenin yazarı Feridun Nadir’in usta kaleminden okuyucuyla buluşuyor. 
Kitap, çilingir sofralarının adabından söz eden ilginç bir çalışma.


Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.