Hava Durumu

Mudanya kavşağı inşaatı insanı çileden çıkarıyor

Yazının Giriş Tarihi: 21.07.2016 05:04
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.07.2016 05:04
‘Yeni öğretim yılı başına kadar çalışmalar bitecek, trafik rahatlayacak’ denilen Acemler’deki Mudanya köprülü kavşağı konusunda iki ayrı okur mail’indeki önerilerle güne merhaba değerli okurlar.
***
“Mudanya köprülü kavşağı Acemler’de Beşevler yönüne ulaşımı adeta kilitledi. Mihraplı gibi alternatif güzergahları kullanmaya çalışsak da saatler sonra eve ulaşabiliyoruz. Önerilerim:
1. Mihraplı kavşağı gibi kritik kavşaklarda saat 8-20 arası polis ekipleri bulundurulmalı ve trafik sıkışıklığına müdahele edilmelidir. Dönüş yapan araçlar devam edecekleri yönde cadde tıkalı da olsa dönmeye çalışıyor ve diğer yöne yeşil yandığında kavşağı tıkadıkları için trafiğin kilitlenmesine yol açıyor. Her kavşakta ekipler bulunmalı ve bu tip bencilliklerin önüne geçilmelidir.



 2. Orhaneli-Odunluk-Beşevler kavşağı alternatif güzergah olmuştur. Ne var ki cadde giriş-çıkışları genelde tek şerit olduğu için yeşil yandığında trafik sıkışıklığı hızlı şekilde boşalamamaktadır. Cadde giriş-çıkışları 50 metre 2 şerit olacak şekilde düzenlemeler yapılmalıdır.
3. Bahsettiğim bu kavşak tıkanınca ara yollardan Orhaneli yoluna çıkıp Carrefour yönüne gidip kavşaktan tekrar geri dönüyoruz. Burada da uzun kuyruklar oluşabiliyor. Orhaneli Caddesi 3 şeritli ve bu kadar yoğun bir trafik bulunmuyor. Caddenin birkaç yerine kontrollü diğer şeride dönüş verilebilir (Santral Garaj’daki İstanbul Caddesi kontrollü     dönüşü gibi). 
Bu sayede trafik ışıklarındaki yoğun trafik hafifletilebilir. Dikkate alınmasını dilerim. Saygılarımla.
Orçun ADAL

Gencecik çınarlar yaprak döküyor

“Kestel’den Gölbaşı’na kadar olan anayol ortasındaki refüje bir süre önce ekilen gencecik çınarlar yerlerini sevdi, tuttu ve yeşil Bursa’mıza girişte gerçekten çok güzel bir manzara oluşturmaya başlamıştı.. 
Ama bu çınarlarımız adeta can çekişiyor. Hepsinin de acilen sulanmaları gerekiyor.. 
Çünkü şimdiden o gencecik ağaçlar yapraklarını dökmeye başladılar. Eğer gerekli şekilde hemen sulanmazlarsa kısa zaman içinde hepsi tamamen kuruyabilir, yazık ve çok günah olur..
Bir vatandaş olarak bunu duyurmayı görev bilirim. Saygılarımla..” 
Hayrettin TEZEL

Kavşak yeni okul dönemine yetişmez

“Bursa’nın en önemli kavşaklarından biri olan Mudanya köprülü kavşağının yapılan çalışmalarla daha iyi olacağı şüphesiz doğrudur. 
Ancak bu kavşakta acaba neden 24 saat çalışma yapılmamaktadır?. Neden kesintisiz üç vardiya çalışma düzeni uygulanmamaktadır? İnşaat çalışması çok yavaş gidiyor.
Bu çalışma temposu ile kavşağın yeni okul dönemine yetişemeyeceği açıkça bellidir.. Ve inşaat tamamlanmazsa yaşanan sorunlar okullar açılınca kesinlikle daha da artacaktır.”
Alp GÜNALP

Alo, burası Büyükşehir

MOBESE:- “7/2016 köşenizde yayınlanan “Ses yapan rögarlar” başlıklı okur yakınması incelenmiştir.
Uğur Mumcu Bulvarı’nda yapılan inceleme sonucu ses yapan kapakların BUSKİ’ye ait olmadığı Mobese kapakları olduğu tespit edilmiştir.  Bilgilerinize sunar iyi çalışmalar dileriz.”
Büyükşehir Bld. Basın Halkla İlşk.Şb. Müd.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.